Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ανακοίνωση για τις εργατικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ



Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr


Αρ. Πρωτ.: 7488
Αθήνα, 4 / 9 / 2018

Ανακοίνωση για τις εργατικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, ο πρωθυπουργός και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ επιχειρούν να στήσουν άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα – μετά από αυτήν της Ιθάκης – με κύριο στόχο να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, για “δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια”.

Την περίοδο που τα μέτρα όλων των μνημονίων που όλες οι κυβερνήσεις ψήφισαν είναι σε πλήρη εφαρμογή κι εξέλιξη (Νόμος – σφαγείο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, μείωση αφορολόγητου, αύξηση εισφορών, ΕΝΦΙΑ, αύξηση Φ.Π.Α., φοροληστεία κ.λ.π.), με ψευδοπαροχές κι επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθούν, να αντιστρέψουν τη ζοφερή πραγματικότητα με την άγρια λιτότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι κι όλοι οι πολίτες της χώρας μας.

Η πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μας σε συνεργασία με τους δανειστές ΕΕ-ΔΝΤ, οδήγησε στη βύθιση του ΑΕΠ κατά 25%, στην έκρηξη της ανεργίας στο 30%, στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην υποβάθμιση και την ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Η Φετινή διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, έχει μεγάλη σημασία. Είναι η πρώτη διαδήλωση εργαζομένων μετά την «έξοδο από τα μνημόνια» και η πρώτη εργατική διαδήλωση της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου στην οποία μπαίνουμε.

Τώρα είναι η στιγμή για το κίνημα των εργαζομένων να σηκώσει την φωνή του διεκδικώντας να πάρει πίσω όλα όσα μας στέρησαν τα μνημόνια τα τελευταία οκτώ χρόνια. Τώρα είναι η ώρα να εντείνουμε τους αγώνες μας για προσλήψεις, για Συλλογικές Συμβάσεις για αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, για να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις παντού.

Καλούμε τους συναδέλφους μας, ειδικά των όμορων περιοχών να δώσουν το παρόν στις εργατικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου 8/9, στις οποίες θα παρευρεθούν και μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας.

1 σχόλιο: