Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Κάλεσμα: Συγκέντρωση σε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις,

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
Κάλεσμα: Συγκέντρωση σε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, Τετάρτη 21/2/18, 6 μ.μ.

Μετά την αποτυχία της να καταστείλει την αντίσταση ενάντια στην υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας στα Ειρηνοδικεία της χώρας, η κυβέρνηση προχωράει από τις 21/2/18 στην καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ από την 1η Μάη απειλούνται με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό των ακινήτων τους όλοι όσοι/ες χρωστούν στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία ποσά που ξεπερνούν τα 500 Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες και το δημόσιο αρχίζουν να βγάζουν ΑΜΕΣΑ σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τις περιουσίες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της υπερφορολόγησης. Ήδη, έχουν εξαγγελθεί 10.000 πλειστηριασμοί για το 2018 και 130.000 έως το 2021, ενώ, σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δώσει η ΕΕ και οι «θεσμοί», οι εξώσεις θα γίνονται μέσα σε δύο μήνες από την ολοκλήρωση των πλειστηριασμών.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε καταιγιστική κλίμακα, η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή το ιδιώνυμο για την καταστολή όσων αγωνίζονται ενάντια στην υφαρπαγή των σπιτιών και στην διόγκωση της κοινωνικής εξαθλίωσης. Υπακούοντας στις εντολές των τραπεζιτών, της ΕΕ και των «θεσμών», κλιμακώνουν τη μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώματα αφενός προς το κεφάλαιο (τράπεζες, funds, real estate) για να ενισχυθεί η κερδοφορία του, με τον απόλυτο έλεγχο της στέγης και των ακινήτων και τον μελλοντικό ανακαθορισμό της αξίας των και της τιμής των ενοικίων και αφετέρου προς το κράτος, για την αποπληρωμή του συνεχώς διογκούμενου δημόσιου χρέους.

Αντίθετα με όσα ισχυρίζονται η κυβέρνηση και τα μνημονιακά ΜΜΕ, δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας: το 75-80% των ακινήτων που απειλούνται με πλειστηριασμό αφορά λαϊκή περιουσία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι πρώτες κατοικίες. Οι πραγματικοί «στρατηγικοί κακοπληρωτές», τους οποίους συχνά επικαλούνται για να συκοφαντήσουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους για να μην χάσουν τα σπίτια τους, ενώ έχουν επωφεληθεί και από «γενναιόδωρες» παραγραφές χρεών και ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Αντιστεκόμαστε στην κλιμάκωση της λεηλασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας! Ο αγώνας μας συνεχίζεται έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία, τις τράπεζες και τις υπηρεσίες, στους δρόμους, στις γειτονιές. για αποτρέψουμε τις εξώσεις!

Καλούμε όλους και όλες την Τετάρτη 21/2/18, στις 6μμ, σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Απαιτούμε:
-Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως η νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.
-Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
-Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων.
-Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος.




Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών

ιστοσελίδες: https://noauctionsgr.blogspot.gr/ email: noauctionsgr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου