Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

«Ανασταίνουν» το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης

Στην αναβίωση ενός παλαιού σχεδίου για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας, προχωρά η κυβέρνηση. Ένα σχέδιο που έχει περάσει από χίλια κύματα και που αποτέλεσε για αρκετές κυβερνήσεις ορόσημο και μεγάλο στοίχημα.


Ο λόγος για την ανάπλαση της περιοχής των Προσφυγικών και την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σε συνδυασμό με τον χώρο πρασίνου στο Γουδή, την ανάπλαση στον Ελαιώνα (η γνωστή διπλή ανάπλαση) αλλά και επεμβάσεις στις οδούς Σταδίου, Ερμού και Πειραιώς.

Η κυβέρνηση συστήνει μια εταιρεία που θα αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου, που όμως έχει πολλά κενά και πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν.

Επικεφαλής της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνα Α.Ε.» θα είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης ο οποίος καλείται να προχωρήσει στις διαδικασίες για να μπει μπροστά το ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο. Αλλωστε, μόλις πέρυσι η κυβέρνηση είχε υπογράψει μνημόνιο με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για τη μεταφορά της έδρας στο Γουδή, κάτι που ωστόσο δεν έχει προχωρήσει.

Η εταιρεία συστήνεται με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 50.000 ευρώ και θα διοικείται από οκταμελές διοικητικό συμβούλιο και εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων και των δήμων της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου