Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ποιος είναι ο Φράγκος Φραγκούλης

Ο πρώην στρατιωτικός και επίδοξος πολιτικός είναι έτοιμος να συγκινήσει κάθε οπαδό της Χούντας που έχτιζε δρόμους


Κώστας Αρβανίτης · 22 Ιανουαρίου 2018



Δε θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας που ένας καραβανάς πάει να λανσαριστεί ως ο σωτήρας του φτωχού μας Έθνους. Δεν μιλάμε για απλούς υπουργούς ή βουλευτές όπως ο Τόσκας του ΣΥΡΙΖΑ ή ο μουστακαλής Επιτήδειος της Χρυσής Αυγής, αλλά για ακόμη πιο extravagant περιπτώσεις (με κάμποσα κινήματα / πραξικοπήματα στο βιογραφικό) όπως ο πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας ή ο επίσης πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος, οι οποίοι μνημονεύονται συνήθως μαζί στο “Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος“.

Ο τελευταίος στη σειρά των καραβανάδων που θα μας σώσουν από κάποιον εχθρό του Έθνους με τη χρήση λίγης στρατιωτικής πειθαρχίας στην πολιτική ζωή (και επιθεώρηση κάθε Παρασκευή) είναι ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και υπουργός Εθνικής Άμυνας στην υπηρεσία κυβέρνηση Πικραμένου, Φράγκος Φραγκούλης. O πρώην αρχηγός του Στρατού επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τον κεντρικό του ρόλο στην χτεσινή συγκέντρωση για το όνομα της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε δεκτός με συνθήματα τύπου “είναι τρελός ο στρατηγός“. Η τοποθέτηση του Φραγκούλη συνοψίζεται στα εξής:

«Θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν είμαστε έρμαια, θα προστατέψουμε τη Μακεδονία μας.»

Ας δούμε ποια είναι τα πιο hot στοιχεία γύρω από τον πνευματικό (και ίσως αύριο πολιτικό) ηγέτη των μακεδονομάχων:

Μιλιταρισμός με διδακτορικό




Ο πρώην στρατιωτικός έχει δουλέψει για να υποστηρίξει τις (πολύ) εθνικιστικές του απόψεις με σπουδές στη Νομική, μεταπτυχιακό και διδακτορικό, ενώ είναι και διδάκτωρ γεωπολιτικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Αυτό το background έρχεται σε αντίθεση με το προφίλ του μέσου έλληνα εθνικιστή που δυσκολεύεται να γράψει το όνομά του. Εκεί που τα βρίσκουν είναι στις απόψεις τους:

To μανιφέστο του Φράγκου του Τουρκοκτόνου

Το διδακτορικό του από την άλλη είναι η χαρά του ψεκασμένου ακροδεξιού. Σύμφωνα με το βιβλίο του “Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι” (το οποίο είναι το διδακτορικό του απλοποιημένο), η γειτονική χώρα είναι γεμάτη κρυπτοέλληνες και κρυπτοχριστιανούς, ενώ και οι Τούρκοι είναι στην πραγματικότητα εξισλαμισμένοι Έλληνες. Aκούγεται legit.

Ο “Χριστόδουλος του Στρατού”

Όπως έγραφε το “Βήμα” το 2012, ο Φραγκούλης είναι πολύ αγαπητός σε όλη την “πατριωτική πτέρυγα”, χωρίς να έχει σημασία σε ποιο κόμμα ανήκει. Αναλυτικά:

“Μεταξύ άλλων, διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο και τη βουλευτή του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη. «Είναι για τον στρατό ό,τι ήταν ο Χριστόδουλος για την Εκκλησία» λένε άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του.”

Υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων στους οπoίους ο συνδυασμός Πατρίδας και Θρησκείας κάνει θαύματα.

Ποιος τη βρίσκει με ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση;
Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ είχε σπεύσει στο δικαστήριο να καταθέσει υπέρ των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού για τα ρατσιστικά (και παράνομα) συνθήματα που είχαν φωνάξει στην παρέλαση του 2010. Την ίδια πρόθεση είχε δηλώσει επίσης ο τωρινός υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Το σκηνικό είχαν συμπληρώσει ο γνωστός γιος του μπαμπά του Θάνος Πλεύρης και κάμποσοι χρυσαυγίτες εντός του δικαστηρίου.

Η Φιλική Εταιρεία των φτωχών


Όπως οι περισσότεροι αυτού του είδους, ο Φραγκούλης τη βρίσκει να εκφράζεται με συνωμοσιολογικό τρόπο. Όπως σε αυτό το απόσπασμα από το προσωπικό του μπλογκ που παραπέμπει σε μασωνικές στοές:

“…διαμορφώνουμε μια σιωπηλή, αλλά ισχυρή ομάδα αντίδρασης στα τεκταινόμενα.”

Eλπίζουμε η ομάδα αντίδρασης να είναι απλά το γεγονός ότι…

Ο πρώην καραβανάς ψάχνεται να χωθεί στην πολιτική εδώ και καιρό



Πριν από τις πρόσφατες δηλώσεις πως θα γίνει αρχηγός κόμματος “αν τον καλέσουν“, το όνομα του Φραγκούλη είχε ακουστεί για το κόμμα (που δεν έγινε ποτέ) του άλλου γνωστού προοδευτικού, Τάκη Μπαλτάκου.

Η κυριλέ ξενοφοβία

Κάπως έτσι θα μπορούσε να ονομαστεί η επιχειρηματολογία πως οι πρόσφυγες πολέμου είναι σχέδιο των Τούρκων για να γεμίσουν τη χώρα με φανατικούς μουσουλμάνους. Το σχέδιο αυτό ανέπτυσσε ο πρώην Α/ΓΕΣ σε άρθρο του πριν δύο χρόνια με τίτλο “Η προϊούσα ισλαμοποίηση της Ελλάδας“, δηλαδή ό,τι λέει η Χρυσή Αυγή αλλά με σωστή ορθογραφία.

Το λογαριασμό για τη Λιβύη παρακαλώ


Κάτι αξιοσημείωτο που έχει σχεδόν ξεχαστεί είναι ότι η (καταχρεωμένη) Ελλάδα επί ΓΑΠ συμμετείχε στον πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στη Λιβύη του κολλητού του Αντρέα Παπαντρέου, Μουαμάρ Καντάφι. Πέραν του γιατί ακριβώς έπρεπε να ανακατευτεί σε αυτό η χώρα μας ( σημειώνεται ότι η Λιβύη βρίσκεται σε εμφύλιο από τότε), η Ελλάδα με υπουργό Άμυνας το Βενιζέλο ενδέχεται να ξόδεψε έως και ένα εκατομμύριο ευρώ τη μέρα για τη συμμετοχή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στους βομβαρδισμούς. Ο Φραγκούλης ήταν τότε αρχηγός Στρατού αλλά ποτέ δεν είπε τη γνώμη του για όλα αυτά. Γιατί άραγε;

Μια δικτατορία με σχέδιο;

Όπως σημείωνε το Βήμα, Φράγκος Φραγκούλης ως αρχηγός ΓΕΣ είχε φτιάξει ολόκληρο σχέδιο για την επέμβαση του στρατού στο εσωτερικό της χώρας με σκοπό να αντιμετωπίσει “συμμορίες με καλάσνικοφ” (όποιες κι αν είναι αυτές) που θα απειλούσαν τη χώρα. Αυτό το σκηνικό είχε να κάνει με την οικονομική κρίση και την παράνομη λαθρομετανάστευση (χμμμμμ). Ο Φραγκούλης μάλιστα προωθούσε και δικά του άτομα σε διάφορα σημαντικά πόστα του Στρατού όσο ήταν αρχηγός, κάτι το οποίο είχε προκαλέσει ανησυχίες. Δεν ξέρω αν σας πηγαίνει κάπου όλο αυτό.

Ο ΜΑΤατζής του Ελληνικού Στρατού

Αδύνατο να ξεχαστεί επίσης η (ΝΑΤΟικής έμπνευσης) άσκηση “Καλλίμαχος” που είχε πραγματοποιήσει στρατιωτική μονάδα (η 71 Α/Μ Ταξιαρχία) στο Κιλκίς το 2011. Στο αξέχαστο βίντεο, στρατιώτες του ΕΣ ντύθηκαν ΜΑΤ για να εκπαιδευτούν στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων, μια κίνηση που είχε προκαλέσει τρομερό προβληματισμό για το τι σκέφτονται στο ΓΕΣ, του οποίου αρχηγός ήταν ο Φραγκούλης.

Σε ένα φοβερά ειρωνικό twist, οι “διαδηλωτές” τότε φώναζαν “ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ”. Πως αλλάζουν οι καιροί.

Ναι στην Ευρώπη

Η στάση του Φράγκου Φραγκούλη στο δημοψήφισμα του 2015 πάντως δεν ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, καθώς μαζί με άλλους απόστρατους αξιωματικούς στήριξε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Σημείωνε μάλιστα πως το δημοψήφισμα διασύρει “την πατρίδα μας διεθνώς“. Είναι γεγονός πως το δημοψήφισμα για το όνομα της Μακεδονίας που ζητάει ο Φραγκούλης 2.5 χρόνια μετά από την άλλη θα μας κάνει διάσημους διεθνώς αν ποτέ γίνει. Απλά όχι με τον τρόπο που πιστεύει.

1 σχόλιο: