Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου για το Ελληνικό

Ψήφισμα για το Ελληνικό
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Χαλανδρίου ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της ευρείας πρωτοβουλίας επιστημόνων, αιρετών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, κοινωνικών και οικολογικών κινημάτων για τις εξελίξεις στη διαδικασία παραχώρησης του δημόσιου ακινήτου του Ελληνικού, δηλαδή των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, στη Lamda Development.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου συμμερίζεται τη γενική θέση ότι η δημιουργία αυτής της ιδιωτικής πόλης 27.000 κατοίκων και 3.600.000τμ δόμησης όχι μόνο στερεί την Αττική από ένα πολύτιμο οικολογικά και κοινωνικά χώρο, αλλά δημιουργεί και τεράστιες επιπτώσεις στις οικονομικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής-μικρές/μεσαίες επιχειρήσεις, αδιάθετα ακίνητα, τουριστικός τομέας- και στις σημερινές θέσεις εργασίας. Επιπροσθέτως, το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την ανάπτυξη του Ελληνικού αποκλίνουν σοβαρά από τα ισχύοντα στο Σύνταγμα και τη σχετική νομοθεσία, όπως έχει ήδη σημειωθεί από καθ’ ύλην αρμόδιους επιστημονικούς φορείς.
Το ζήτημα του Ελληνικού είναι ένα ζήτημα μητροπολιτικής σημασίας ,με ιδιαίτερα σοβαρές κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στέκεται απέναντι στην προωθούμενη από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ ιδιωτικοποίηση του πάρκου του Ελληνικού. Η επένδυση αυτή πρέπει να ακυρωθεί με στόχο τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, την προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αθήνας και τη διάσωση της ιστορικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής μνήμης.

Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου

24/1/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου