Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός του Δημοσίου Τομέα – Γ΄ Υπηρεσιακό συμβούλιο ΥΠΠΟΑ

 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr                                                                                                                                                   
Αθήνα, 15-12-2017
Αρ. Πρωτ. : 7239
Προς:   1. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου        
                                                                   Κοιν.:  1.  Πρόεδρο και Δ.Ε. του ΤΕΕ
                                                                               2.  Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

Θέμα :  Αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός του Δημοσίου Τομέα – Γ΄ Υπηρεσιακό συμβούλιο ΥΠΠΟΑ

Κα Υπουργέ
Σε συνέχεια του Ψηφίσματος του 17 ου Συνεδρίου της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, που πραγματοποιήθηκε στις 15-11-2017 και το οποίο σας κοινοποιήσαμε, καθώς και κατόπιν της από 13-12-2017 συνάντησής μας με το Διευθυντή του Γραφείου σας, κ. Βαγγέλη Πολίτη-Στεργίου, επανερχόμαστε στο θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα των συναδέλφων Μηχανικών από το Γ’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΥΠΠΟΑ, και σας αναφέρουμε τα παρακάτω:
1.            Στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης της χώρας (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, Δήμοι, Περιφέρειες, Ανεξάρτητες Αρχές, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κλπ), τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου τομέα των συναδέλφων Μηχανικών, βασιζόμενοι στο Π.Δ.69/2016 και στις πολλαπλές διευκρινιστικές εγκυκλίους που εκδόθηκαν κατόπιν, λαμβάνοντας υπόψη τη βεβαίωση του ΤΕΕ για την έκδοση θετικών γνωμοδοτήσεων. Η μόνη περίπτωση καθυστέρησης στη διαδικασία αυτή παρατηρείται στο Υπουργείο σας.
2.            Τα νέα έγγραφα που ζητεί το Υπηρεσιακό Συμβούλιο να προσκομιστούν στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν υπάρχουν μιας και, όπως γνωρίζετε, η πλειονότητα των μηχανικών πριν το διορισμό τους στο Δημόσιο, ασκούσε ελεύθερο επάγγελμα και κατά το διορισμό τους έκλεισε τα σχετικά βιβλία, οπότε είναι αδύνατο να βρεθούν δελτία ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών μετά από 10, 20 ή και παραπάνω χρόνια. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε και η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τα μέλη Επιμελητηρίων, όπως το ΤΕΕ.
Σας καλούμε να συνδράμετε στην προσπάθεια μας να υλοποιηθεί η νομιμότητα και στο Υπουργείο σας και να προχωρήσουν οι αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, σύμφωνα με το ΠΔ 69/2016 και με τις σχετικές εγκυκλίους επί του θέματος.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου