Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Έκθεσης Κόμικς Αρχιτεκτόνων στα πλαίσια του Συνεδρίου του ΣΑΔΑΣ Τμ. Αττικής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΦΙΣΑ


Σας επισυνάπτουμε την αφίσα και σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Έκθεσης Κόμικς Αρχιτεκτόνων,

την Δευτέρα, 16 Οκτώβρη 2017, 6:00 μμ, στο ΕΜΠ, ισόγειο κτηρίου Αβέρωφ, στον εσωτερικό ημιυπαίθριο χώρο του αιθρίου, μεταξύ των Αμφιθεάτρων Α002 και Α008.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, ώρα 6 μμ.

Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιείται καθημερινή Προβολή Κινουμένων Σχεδίων Αρχιτεκτόνων, σε όλη την διάρκεια της επομένης εβδομάδας, ώρες 6 έως 8 μμ.

Η Έκθεση Κόμικς και η Προβολή Κινουμένων Σχεδίων Αρχιτεκτόνων θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Συνεδρίου του ΣΑΔΑΣ Τμ. Αττικής:https//atticaincrisis.com/ .

Σας επισυνάπτουμε επίσης το γενικό συνοπτικό πρόγραμμα των προσυνεδριακών και συνεδριακών δραστηριοτήτων της επομένης εβδομάδας.

Για την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

Αντώνης Μαούνης

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΚΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 

ΓΡΕΒΙΑ ΚΙΚΗ

Αρχιτέκτονας Μηχανικός ΕΜΠ. Ελεύθερος επαγγελματίας στο Graphic Design, Web Development και την Αρχιτεκτονική. Η μεγάλη της αγάπη για τα comic είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία της Οντοφάνιας, που το 1ο της τεύχος εκδόθηκε το 2016. 

ΖΕΡΒΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Από το 1978 σκιτσάρει σε εφημερίδες και περιοδικά, δουλεύοντας παράλληλα στη διαφήμιση και το κινούμενο σχέδιο. Έργα του έχουν εκτεθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Γιάννενα, στην Ιταλία και αλλού. Το Σεπτέμβρη του 2006 πήρε το δεύτερο βραβείο στη διεθνή έκθεση γελοιογραφίας Quo Vadis Terra? στη Ρόδο. Συμμετείχε ως ηθοποιός στην ταινία Το μικρό ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη.

ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Αρχιτέκτονας Μηχανικός Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Του αρέσει να σχεδιάζει κυρίως εικονογραφήσεις ηρώων και αντλεί την έμπνευσή του από τον μεσαίωνα, τόσο της Ευρώπης. όσο και της Άπω Ανατολής. Συνήθως χρησιμοποιεί μολύβι και μελάνι στις συνθέσεις του.. 

ΛΑΓΟΥΒΑΡΔΟΣ ΜΑΝΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Έχει κερδίσει τον πρώτο έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς του περιοδικού «9» το 2002. Κόμικς του (“Galaxia”, ”The Teenies!”) που έχει γράψει και σχεδιάσει ο ίδιος έχουν βραβευτεί από τα Ελληνικά Βραβεία Κομικς. 

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ασχολείται με το κόμικς σε πολλές μορφές (σκίτσα, κολάζ, φωτογραφία). Συνήθως υπογράφει NIK ήNIK. MIX.. Το 2016 κυκλοφόρησε ένα πολιτικό κόμικς: ‘’ Του ΣΥΡΙΖΑ τα Εννιάμηνα’’ (εκδόσεις Αστάρτη) σε συνεργασία με τη Fani (Φανή Βρακοπούλου). 

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π. MSc στην Αρχιτεκτονική Ε.Μ.Π. MSc στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας, διδάσκει ως εργαστηριακή συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έχει δημοσιευμένο θεωρητικό και αρχιτεκτονικό έργο. 

ΤΟΥΛΟΥΜΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π. με MSc στην Αρχιτεκτονική Ε.Μ.Π. και MSc στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έχει δημοσιευμένο θεωρητικό και αρχιτεκτονικό έργο. 

ΜΠΙΤΖΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ

Αρχιτέκτονας Μηχανικός ΕΜΠ. DEA, Ecole Nationale des Pont et Chaussees. Ηράκλειο Κρήτης.
Με δημοσιεύσεις λογοτεχνίας και κόμικς. Βραβεία: Παραμυθιού - Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, Έπαινος Νουβέλας - Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, Θεατρικού Μονόπρακτου Παραμυθιού και Διηγήματος - Αγ. Νικόλαος, Διηγήματος - Larry Niven. 

ΝΤΑΦΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Οι Ντάφλος Κώστας & Ευάγγελος (9 ετών) σχεδιάζουν από κοινού αφηγήσεις και κατασκευές, τα τελευταία χρόνια συμμετέχοντας σε εικαστικές εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα και παραστατικές επιτελέσεις για μικρούς και μεγάλους, συνεργαζόμενοι μεταξύ άλλων με το VYCA [Very Young Contemporary Art]. 

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚΟΣ

Αρχιτέκτονας και αυτοδίδακτος εικονογράφος και συγγραφέας. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο των κόμικς με την ιστορία του "Der Engel" και τη συμμετοχή του στη συλλογή "Athens: the Comic". 

ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΑ

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται. Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική και κινηματογράφο. Είναι δημιουργός κινηματογραφικών ταινιών, ρούχων και κόμικς. 

ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΦΩΤΗΣ

Έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική και Δημιουργική Γραφή. Ως δημιουργός κόμικς ξεκίνησε το 2006 συμμετέχοντας σε εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και έχει εκδώσει δύο βιβλία και τρία fanzine. 

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

Εργάζεται ως εικονογράφος με σπουδές στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ε.Μ.Π. Έχει συμμετάσχει στην έκθεση Εν Αιθρία 8, Comicdom. Δημοσιευμένα έργα: graphic novel Ο Μικρός Πρίγκιπας (Polaris),Pizza Pepperoni (9η Διάσταση), ΤΣΟΦΛΙ (Comicon-Shop), ποιητική συλλογή Νίκου κιχεμ (Κουκούτσι). 

ΣΤΥΛΙΔΟΥ ΝΑΣΙΑ

Τελειόφοιτη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει συμμετάσχει τέσσερις συνεχόμενες χρονιές στην ετήσια έκθεση κόμικς ComicdomCon. Έργα της έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Θεσσαλία με κυριότερο το mural( τοιχογραφία) στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

ΤΟΤΣΙΚΑΣ ΠΑΝΟΣ

Αρχιτέκτονας, συμμετείχε στην έκθεση 130 εικαστικοί καλλιτέχνες για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό ( Κτήριο Ξιφασκίας, 1-30 Σεπτεμβρίου 2011), με το έργο Μια μέρα του 2041 στο Ελληνικό- Παραμύθι για παιδιά από 9 έως 99 ετών... 

ΦΟΥΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Bachelor Αρχιτεκτονικής UEL Λονδίνο. Δούλεψε σε αρχιτεκτονικά γραφεία στην Αθήνα και στο Παρίσι (Architecture Studio). Έπαινος στον διαγωνισμό Rethink Athens. Συμμετοχή σε εκθέσεις Design καιworkshops. Ταξίδεψε σε πολλές χώρες και διέμεινε μεγάλο διάστημα στην Ινδία. 

ΦΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αρχιτέκτονας μηχανικός ΕΜΠ. DEA, Σορβόννη. CEAA Ecole d’ Architecture, Παρίσι.

Συμμετοχή σε μελέτες και επιβλέψεις όπως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Στέγη του ιδρύματος Ωνάση, σε εκθέσεις καθώς και δημοσιεύσεις στην Γαλλία, Ελλάδα, Ιαπωνία και Ιταλία

Βραβεία και εξαγορές.σε διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής και επίπλων.

Δίδαξε στην Αρχιτεκτονική σχολή της Πάτρας. 

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Rhode Island School of Design και στο Harvard Graduate School of Design.Είναι ιδρυτικό μέλος του δημιουργικού γραφείου we design. Παράλληλα με την αρχιτεκτονική έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει εικονογραφήσει για το θέατρο, για βιτρίνες καταστημάτων, για παιδικά βιβλία.


ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ και ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Δευτέρα 16.10 έως Κυριακή 22.10.2017
Δ 16/10
Έως
Δ 23/10
Ώρα 6 μμ

Ώρα 6 μμ
Έκθεση Κόμικς αρχιτεκτόνων
(στην οδό Στουρνάρη 35 και Πατησίων, ΕΜΠ, Κτήριο Αβέρωφ, Ισόγειο
Ημιυπαίθριος προς Πατησίων,  ανάμεσα στα Αμφιθέατρα Α002 και Α008)
Πα 20/10
Έως
Κ 22/10
Ώρα 11 πμ

Ώρα 5:30 μμ
Συνέδριο - Σύνταξη Περίληψης Πρακτικών ανά Ενότητα από ΕΕ
(στην οδό Στουρνάρη 35 και Πατησίων, ΕΜΠ, Κτήριο Αβέρωφ,
Αίθουσα Τελετών Λύσανδρος Καυταντζόγλου, Αμφιθέατρα Α002 και Α008)
Κ 22/10
Ώρα 5:30 μμ
Έως 9 μμ
Θεματική Ημερίδα Τιμητική Εκδήλωση Ιστορική Γενιά Αρχιτεκτόνων
(Αίθουσα τελετών Λύσανδρος Καυταντζόγλου, κτήριο Αβέρωφ ΕΜΠ)
Κ 22/10
Ώρα 9 μμ
Σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Συνεδρίου από ΕΕ
Κ 22/10
Ώρα 9 μμ
Έγκριση Πορίσματος Συνεδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου