Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Το ΤΕΕ υπερ της επένδυσης στο Ελληνικό

Όχι πως δεν το περιμέναμε αλλά από που ακριβώς προκύπτει ότι θα δημιουργηθούν "75.000 θέσεων εργασίας, εκ των οποίων οι 15.000 αφορούν σε μηχανικούς"?



Το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) για την ανάπλαση του Ελληνικού παρουσιάστηκε σήμερα από την ομάδα των μελετητών του έργου στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και εκπροσώπους επιστημονικών συλλόγων Διπλωματούχων Μηχανικών. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το ΣΟΑ και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού − Αγίου Κοσμά. Η ομάδα των μελετητών παρουσίασε στους εκπροσώπους του τεχνικού κόσμου της χώρας το σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού, με έμφαση στην ιδέα και την έμπνευση της ανάπλασης. Ακολούθως παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές και τα στοιχεία των μελετών του ΣΟΑ που αφορούν την πολεοδομική τεκμηρίωση του Σχεδίου, αναλύοντας θέματα πολεοδομικής φύσεως (χωρικός προορισμός, πολεοδομικά μεγέθη ακινήτου ανά ζώνες κλπ.), η Μελέτη Πάρκου με τα στοιχεία για το σχεδιασμό του Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου, οι βασικές κατευθύνσεις της κυκλοφοριακής μελέτης που συνοδεύει το ΣΟΑ και τα βασικά στοιχεία της ΣΜΠΕ με ζητήματα που άπτονται περιβαλλοντικών θεμάτων και τη σύγκριση των εναλλακτικών σεναρίων που την συνοδεύουν. Μετά την αναλυτική παρουσίαση ακολούθησε διάλογος.

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Με δεδομένη την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για υλοποίηση του Έργου του Ελληνικού, είναι πολύ σημαντική η τήρηση ενός χρονοδιαγράμματος που θα επιτρέψει την εκκίνηση του έργου το συντομότερο δυνατό. Η πρόβλεψη για δημιουργία 75.000 θέσεων εργασίας, εκ των οποίων οι 15.000 αφορούν σε μηχανικούς, θα έδινε μεγάλη ανάσα στον κλάδο μας που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εκτός όμως των παραπάνω, αποτελεί ένα τεράστιο έργο που θα κάνει καλύτερη την ζωή των πολιτών της Αττικής με την δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα πάρκα παγκοσμίως».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου