Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, 11π.μ. στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»

Αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, 11π.μ. στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα


Πραγματοποιήθηκε στις 18/01, σύσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»,με θέμα τη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου, καθώς και την υποδοχή των μικρών προσφύγων και μεταναστών που θα φοιτήσουν στο Πέραμα, το Κερατσίνι και τη Νίκαια.


Συμμετείχαν η ΔΟΕ, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ένωση Γονέων Περάματος, η Ένωση Γονέων Κερατσινίου, οι Σύλλογοι Π.Ε Πειραιά και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.

Έγινε ενημέρωση σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές με επικεφαλής τον υπόδικο Γ. Λαγό, λίγο πριν την ενημερωτική σύσκεψη των φορέων για την εφαρμογή του προγράμματος, κι ενώ το σχολείο είχε ολοήμερο τμήμα, με μαθητές σε παρακείμενη αίθουσα. Τα μέλη της ΧΑ, εισέβαλαν στο προαύλιο του σχολείου, όπου και προπηλάκισαν, γρονθοκόπησαν, έβρισαν, απείλησαν με χυδαίες εκφράσεις εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ η αστυνομία παρέμενε προκλητικά θεατής των εξελίξεων.

Ακολούθησε συζήτηση απ’ όλους τους εκπροσώπους των συλλογικοτήτων όπου εκφράστηκε η άποψη ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς δεν τρομοκρατούμαστε από φασίστες. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για να κρατηθεί η δημόσια εκπαίδευση παρά την κυβερνητική αδιαφορία, αξιοπρεπής, με σεβασμό του παιδαγωγικού μας ρόλου, με πάγια προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και την αδιαπραγμάτευτη προάσπιση των μορφωτικών διακαιωμάτων των μαθητών μας: των παιδιών όλου του κόσμου.

Η μάχη ενάντια στον φασισμό και τους φασίστες είναι διαρκής και σε όλα τα επίπεδα. Οι τραμπούκικες και φασιστικές επιθέσεις δεν μένουν αναπάντητες από το εκπαιδευτικό κίνημα.

Καλούμε όλες/όλους τις/τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές να αγκαλιάσουν τα παιδιά αυτά που γλίτωσαν από τον πόλεμο και τον πνιγμό και να τα προστατεύσουν από την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Η εκπαίδευση των παιδιών μεταναστών και προσφύγων πρέπει να αποτελεί αποκλειστικά κρατική ευθύνη,χωρίς την εμπλοκή των διάφορων ΜΚΟπου απομυζούν τα κοινοτικά κονδύλια και συνδέονται –πολλές φορές- με σχεδιασμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων με την επίσημη στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας. Χρειάζονται δε, διορισμοί απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.

Τέλος, οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι τεράστιες και δεν μπορεί πλέον να κρύβεται. Είναι υπεύθυνη τόσο για την καθυστέρηση της μόρφωσης αυτών των παιδιών, όσο και για την επιλογή της ίδρυσης ξεχωριστών προπαρασκευαστικών τμημάτων. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, είναι υπεύθυνη για το όργιο ασυδοσίας και βίας από το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ, εφόσον η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό, συμβάλλει στο δυνάμωμά της.

Ως άμεση απάντηση:
ΚΑΛΟΥΜΕ το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, σε αντιφασιστική πορεία στις 11.00, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υποδοχή των παιδιών όταν αυτά έρθουν στα σχολεία.

1 σχόλιο:

  1. "...αλλά και την αδιαπραγμάτευτη προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας..."

    Την ίδια ώρα που τα παιδιά των προνομιούχων φοιτούν στα Χιλλ, στα άλλα ιδιωτικά σχολεία ή και δημόσια των ακριβών περιοχών, όπως τα παιδιά του Τσίπρα, της Τατιάνας και άλλων "αντιφασιστών", σχολεία που βέβαια δεν υποδέχονται προσφυγόπουλα, στις τάξεις των φτωχών σχολείων θα πρέπει και πάλι να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, παιδιά μεταναστών και προσφύγων, με δεδομένα τα προβλήματα της γλώσσας - πολλά από αυτά δεν γνωρίζουν ούτε αγγλικά ούτε ελληνικά- με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες στα σπίτια των παιδιών, με δεδομένη την έλλειψη υποδομών, χώρων, χρημάτων, εξοπλισμού, προσωπικού σε αυτά τα σχολεία. Την ώρα λοιπόν που η μόρφωση των πλουσίων κινείται σε ένα υψηλό επίπεδο, στα σχολεία για τους φτωχούς μοιραζόμαστε τη μιζέρια, αναπαράγουμε τη μιζέρια, αλλά και ναι, την ανθρωπιά, όμως να πούμε και γι αυτόν το φασισμό, της προκλητικής κοινωνικής, οικονομικής, μορφωτικής ανισότητας, και της ανακύκλωσής της. Ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά σημαίνει οτι οφείλουμε να καταγγείλουμε τους προνομιούχους, αυτά τα παιδάκια των Χιλλ και των κολεγίων που σε λίγα χρόνια θα κληρονομήσουν τις θέσεις εξουσίας των γονιών τους για να συνεχίζεται το ίδιο κοινωνικό έργο. Και οι υπόλοιποι θα μένουμε με την καθαρή συνείδηση αλλά και πολλοί με την ανύποτη δυστυχία.

    Η Χρυσή Αυγή είναι μόνο η γκροτέσκο εκδοχή του φασισμού, για να φαντάζουν μπροστά της δημοκράτες οι ηθικοί αυτουργοί χιλιάδων κατεστραμμένων ψυχών, που από τα σαλόνια των απόρθητων περιοχών τους και τα σχολεία πολυτελείας υπερασπίζονται τάχα το δικαίωμα των προσφύγων να φοιτήσουν στα σχολεία ... των άλλων.

    http://www.newsit.gr/ellada/Proti-mera-sto-sxoleio-gia-ton-gio-toy-Aleksi-Tsipra-FOTO/429778

    ΑπάντησηΔιαγραφή