Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ενημέρωση από τη θετική εξέλιξη των ενδικαφανών προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ

Σε συνέχεια παλαιότερων αναρτήσεων μας
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΤΩΝ ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ
 
Στο  επισυναπτόμενο κείμενο υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος των ενδικοφανών προσφυγών. Προσοχή στο σημείο 2 που αφορά στην περίπτωση η εφορία στην οποία έχει κατατεθεί η ενδικοφανής προσφυγή να την κάνει αποδεκτή.
Εφόσον δεν ισχύει αυτό πολύ σύντομα θα λάβετε σχέδιο προσφυγής στο αρμόδιο κατά τόπο Διοικητικό Πρωτοδικείο. Η προσφυγή αυτή χρειάζεται υπογραφή δικηγόρου, επειδή, όμως, θα υπάρξει έτοιμη από τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιάννη Βρέλλο και Γιάννη Καρδαρά τα δικηγορικά έξοδα θα είναι ελάχιστα.
Όπως αναφέρεται στο σημείο 3 ο πρώτος λόγος της ενδικοφανούς προσφυγής στις εφορίες  έχει ήδη κριθεί θετικά από το ΣτΕ (αφορά  στην αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών σύμφωνα με τις πραγματικές). Επομένως, η πιθανότητα να κερδηθεί η προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο είναι μεγάλη.
Σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες που ακολουθήσαμε αποτελούν μέρος του αγώνα εναντίον του αντικοινωνικού/ταξικού χαρακτήρα του ΕΝΦΙΑ και είναι σημαντικό το ότι έχουν υποβληθεί 80.000 ενδικοφανείς προσφυγές, δημιουργώντας ένα πραγματικό κίνημα αμφισβήτησής του.    
 
Ελένη Πορτάλιου 

ΕΝΦΙΑ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΩΣ 31/12/2014

1./Σήμερα 1/12/2014 λήγει η προθεσμία για ΑΠΑΝΤΗΣΗ εκ μέρους των εφοριών εάν δέχονται ή όχι τις ενδικοφανής προσφυγές που καταθέσαμε κατά του ΕΝΦΙΑ που στη μεγάλη τους πλειοψηφία κατατέθηκαν την 30/9/2014.


2./Εφόσον δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΠΡΟΣΟΧΗ για να βεβαιωθεί καθένας και καθεμιά πρέπει να παρακολουθεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του-της (e-mail) ΤΟΤΕ μέχρι 31/12/2014 το αργότερο θα πρέπει να καταθέσει ΠΡΟΣΦΥΓΗ, στο αρμόδιο κατά τόπο Διοικητικό Πρωτοδικείο αφού πρώτα απευθυνθεί στο Δικηγόρο του-της διότι οι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ κατατίθενται και υπογράφονται υποχρεωτικά από Δικηγόρους και υπάρχει κοινοποίηση και παράβολα(2% επί του φόρου που καταλογίστηκε εκ του οποίου το 1/3 του 2% καταβάλλεται με την κατάθεση της ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ και το υπόλοιπο κατά τη συζήτηση όποτε προσδιοριστεί.)

3./Να σημειωθεί ότι όσοι-ες είχαν ακολουθήσει το υπόδειγμα Ι.ΒΡΕΛΛΟΥ-Ι.ΚΑΡΔΑΡΑ-Γ.ΚΑΛΤΣΑ που συντάξαμε, και το απεδέχθη ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά ως επίσημη θέση του, ξεκινάμε το Δικαστικό Αγώνα με ένα σαφές πλεονέκτημα!!!!!!

Συγκεκριμένα στον πρώτο λόγο της ενδικοφανούς προσφυγής είχαμε γράψει ότι ο ΕΝΦΙΑ ακινήτων υπολογίστηκε με τις ισχύουσες πλήν όμως μη νόμιμες αντικειμενικές αξίες. (αρθρ.41/Ν.1249/1982 στο οποίο παραπέμπει το άρθρο 4 Ν.4223/13 όπου οι φορολογικές αξίες των ακινήτων αναπροσαρμόζονται (είτε προς τα άνω, είτε προς τα κάτω) το βραδύτερον ανά διετία με Υπουργική Απόφαση. Ο σκοπός του Νόμου είναι οι αξίες που αποτελούν τη βάση της φορολόγησης να συμβαδίζουν (κατά προσέγγιση) με τις αγοραίες. Η τελευταία έγινε το 2007!!!!!!

Σχετικά το Στ.Ε. σε άλλη υπόθεση εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 1055/2014 πρόσφατη απόφαση του με την οποία έκρινε ότι το κράτος έχει παραλείψει παράνομα να προβεί στην αναπροσαρμογή των αξιών και είναι υποχρεωμένο να εκδώσει νέες αντικειμενικές αξίες μάλιστα έδωσε στο Δημόσιο προθεσμία διορθώσεως των αντικειμενικών αξιών έως 30/6/2015.

4./ΠΡΟΣΟΧΗ: Η απόφαση αυτή του Στ.Ε. δεν θα εφαρμοστεί αυτόματα στη κάθε περίπτωση παρά μόνο εάν κατατεθεί ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο και γίνει επίκληση του σχετικού ισχυρισμού της ενδικοφανούς προσφυγής στη υπό κατάθεση ΠΡΟΣΦΥΓΗ ενώπιον του αρμόδιου κατά τόπον Διοικητικού Πρωτοδικείου.

5./ Εντός των ημερών θα αποστείλουμε υπόδειγμα προσφυγής.



Πειραιάς 1/12/2014



Ι.Καρδαράς Ι.Βρέλλος Γ.Καλτσάς

Τηλ.επικοινωνίας

6944716351 6947684568 6972397827



Μέλη Δ.Σ. του Δ.Σ.Π.

Δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου