Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ανοικτή Συζήτηση για το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών


Μετά από αυτήν την πρωτοβουλία της Συσπείρωσης ορίστηκε ανοιχτή συζήτηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10/2014 στις 20:00 στο ΤΕΕ (1ος όροφος), ώστε να κουβεντιάσουμε και να συνδιαμορφώσουμε τους όρους για τη δημιουργία ενός ενωτικού αριστερού εκλογικού κατεβάσματος στο ΣΠΜΕ.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα αριστερό σχήμα όπου θα παρεμβαίνει στο ΣΠΜΕ παλεύοντας ενάντια στη διοίκησή του, που αποτελεί φερέφωνο της κυβέρνησης και ουσιαστικά έχει απονεκρώσει το ΣΠΜΕ από κάθε συλλογική και κινηματική δράση και μάλιστα σε μια περίοδο όπου τα επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των πολιτικών μηχανικών, καθώς και όλων των μηχανικών, είναι στο στόχαστρο.

Την επόμενη περίοδο πρέπει να δώσουμε μάχη, ώστε ο ΣΠΜΕ να πρωτοστατήσει στους αγώνες ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ, που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των μηχανικών.

Συγκεκριμένα, πρέπει άμεσα και με αφορμή τις εκλογές, να δώσουμε τη μάχη, ώστε ο ΣΠΜΕ να παλέψει για:

-να καταργηθούν οι ληστρικές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών
-να μην περάσουν οι αλλαγές στα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών
-να μην συμμετάσχει το ΤΣΜΕΔΕ στην ανακεφαλαιοποίηση της attica bank

Πιστεύουμε πως το κείμενο που καταθέτουμε μπορεί να ενοποιήσει ένα ευρύτερο αριστερό δυναμικό ανθρώπων και συλλογικοτήτων και στη βάση αυτού σας καλούμε να έρθετε στην μεθαυριανή πρώτη κουβέντα.

1 σχόλιο: