Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Κινητοποίηση στη ΔΕ του ΕΤΑΑ, την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 2μμ

Ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
Θέμα: Ασφαλιστικό – Κινητοποίηση στη ΔΕ του ΕΤΑΑ, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Την Πέμπτη 28/3 πραγματοποιήθηκε δυναμική παρέμβαση στο τακτικό συμβούλιο του Δ.Σ του ΕΤΑΑ από μηχανικούς, μετά από κάλεσμα του ΤΕΕ, Σωματείων του κλάδου (ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών) και της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών.
Εκατοντάδες συναδέλφων συγκεντρώθηκαν μετά την αποστολή των ειδοποιητηρίων των νέων ληστρικών εισφορών που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο οι οποίες θα έχουν ως βέβαιο αποτέλεσμα την έξοδο από το επάγγελμα χιλιάδων συναδέλφων και την οριστική διάλυση του ταμείου.
Με ευθύνη του προέδρου του ΕΤΑΑ, κου Σελλιανάκη το ΔΣ του ταμείου, δε συνεδρίασε λόγω τεχνητής έλλειψης απαρτίας, οπότε η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την Πέμπτη 4/4 στις 2μμ στο χώρο του ΕΤΑΑ (Μάρνης 22).
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, το ΤΕΕ και οι φορείς των μηχανικών καλούν όλους τους συναδέλφους να συγκεντρωθούμε εκεί, απαιτώντας απόφαση για την αναστολή των αυξημένων εισφορών.

9 σχόλια:

  1. Στην εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ είναι δυνατόν να έχουμε και επιστροφή οι άνεργοι που δεν υπήρξαμε μισθωτοί; Αλλιώς είναι παράλογο ή καλύτερα κλέψιμο.

    Από 975 ευρώ περίπου μου ήρθαν οι εισφορές ΤΜΕΔΕ 1260 (κάτω πενταετίας), θα συνεχίσει έτσι ή είχε και αναδρομικά μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το νομοσχέδιο που ετοιμάσανε δεν προβλέπει κάλυψη για ανέργους μηχανικούς, οπότε κλέψιμο και με το παραπάνω, τα αναδρομικά θα έρθουν αργότερα και τα 1260 θα γίνουν πολύ σύντομα 2500 και 3000 (μόλις κείσεις 5ετία και μετά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Τ.Α.Α.







    Τηλ: 2105217301- 2103740409 FAX:2105217315 -2103740139
    http://www.tnomik.gr/sye/index.html
    Αθήνα, 27-3-2013
    Αρ.Πρωτ. 21



    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες προσπαθειών, από διάφορες πλευρές, να στοχοποιηθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΤΑΑ ως δήθεν υπεύθυνοι για την υλοποίηση των κεντρικών μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης.
    Ιδιαίτερα με έκπληξη, αγανάκτηση αλλά και λύπη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας είδαμε αναρτημένη στους χώρους του ΤΣΜΕΔΕ- ΕΤΑΑ κάποια ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο, που στοχοποιεί επιλεκτικά τους εργαζομένους του Ταμείου για τις κυβερνητικές πολιτικές που καλείται το Ταμείο να εφαρμόσει.

    Επιθυμούμε να ενημερώσουμε όλες τις πλευρές ότι οι εργαζόμενοι του ΕΤΑΑ δεν θα αποτελέσουμε ούτε εύκολα θύματα τέτοιων προσπαθειών ούτε πολύ περισσότερο θα δεχτούμε από κανέναν μαθήματα αγωνιστικότητας, καθώς ενάντια στις πολιτικές της μνημονιακής βαρβαρότητας, έχουμε πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια πολλές και ποικίλες μορφές κινητοποιήσεων (καταλήψεις, απεργίες, συλλαλητήρια) μαζί με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά πολλές φορές και μόνοι μας.




    Έχουμε θέσει ως αδιαπραγμάτευτα αιτήματα:
     τον απεγκλωβισμό των αποθεματικών του Ταμείου από την Τράπεζα της Ελλάδος, την αυτοδιαχειρησή τους από το Ταμείο μέσα από απόλυτα διαφανείς θεσμικές διαδικασίες και την Αναπλήρωση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ που ληστρικά "κουρεύτηκαν" καθώς και την προστασία, με όλα τα νόμιμα μέσα, της περιουσίας του ταμείου από μελλοντικούς κινδύνους
     την Άμεση καταβολή στο Ταμείο των οφειλομένων από την τριμερή χρηματοδότηση
     την κατάργηση των ρυθμίσεων που επιβάλουν άδικες και βάρβαρες αυξήσεις στις εισφορές, μειώσεις μισθών και συντάξεων
     την οικοδόμηση Αξιοπρεπούς υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για εργαζόμενους, ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΕΤΑΑ που δεν μπορεί να προσφέρει σήμερα ο εκ των προτέρων χρεοκοπημένος ΕΟΠΥΥ.
    Έχουμε προβάλει και εμμένουμε σταθερά στην ανάγκη για κοινό αγώνα εργαζομένων- ασφαλισμένων - συνταξιούχων ως την μόνη νικηφόρα προοπτική απέναντι στις πολιτικές που υπαγορεύει η μνημονιακή βαρβαρότητα και οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν.
    Είναι ολοφάνερο ότι ανακοινώσεις και πρακτικές που δημιουργούν συνθήκες εμφυλίου διχασμού μεταξύ ασφαλισμένων- εργαζομένων και συνταξιούχων υπηρετούν αντικειμενικά μόνο τους μνημονιακούς κυβερνητικούς στόχους.
    ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΥΜΠΕΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΕΛΕΣΑΝΑΚΗΣ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παρακαλούμε αυτή την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου υπαλλήλων ΕΤΤΑ να την αναρτήσετε. Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βεβαίως θα την αναρτήσουμε σε ξεχωριστή ανάρτηση, αλλά

    1. η ανακοίνωση σας μάλλον αναφέρετε σε αφισάκι της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών και όχι σε κείμενο ή ανακοίνωση της συσπείρωσης

    2. όπως θα γνωρίζετε οι δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν την υποχρέωση εφαρμογής του νόμου μεν, αλλά έχουν και το δικαίωμα ή να υπογράψουν με επιφύλαξη ή ακόμα και να παραιτηθούν από θέσεις ευθύνης που τους αναγκάζουν να στραφούν εναντίον άλλων εργαζομένων

    δημήτρης π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστούμε που θα αναρτηθεί ξεχωριστά η ανακοίνωση. Πράγματι αναφέρετε σε αφίσα της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών, γι αυτό στάλθηκε πρώτα εκεί για ανάρτηση. Όσο για το δεύτερο σκέλος, οι μνημονιακές πολιτικές που είχαν -ας μην το ξεχνάμε, ως βασικό και πρωταρχικό σκέλος τους την περικοπή μισθών, δώρων, εφάπαξ και απολύσεις στο δημόσιο, καταργούνται με μεγάλους καθημερινούς μαζικούς ενωτικούς αγώνες εργαζομένων- ασφαλισμένων- συνταξιούχων κι όχι με δημιουργία ¨τρικυμίας σε ρακοπότηρο¨ όπως είναι ενδεχομένως οι παραιτήσεις κάποιων υπαλλήλων σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο.

      Διαγραφή
  6. Ο γράφων τη λεηλασία μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο, την έχει ζήσει και τη ζει ακόμα, από πρώτο χέρι.
    Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια άτυχη στιγμή που σε καμία περίπτωση δεν είχε ως στόχο τους εργαζομένους των ταμείων με τους οποίους αντικειμενικά μας δένουνε κοινοί αγώνες για αποκλειστικά δημόσιο, κοινωνικό και ποιοτικό ασφαλιστικό σύστημα.
    Στους αγώνες αυτούς πιστεύουμε ότι θα βρεθούμε από κοινού σύντομα και θα ληθούν και όλες οι παρεξηγήσεις.

    Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στην αποκατάσταση της παρεξήγησης

    δημήτρης π από

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. " Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια άτυχη στιγμή που σε καμία περίπτωση δεν είχε ως στόχο τους εργαζομένους των ταμείων με τους οποίους αντικειμενικά μας δένουνε κοινοί αγώνες για αποκλειστικά δημόσιο, κοινωνικό και ποιοτικό ασφαλιστικό σύστημα.
      Στους αγώνες αυτούς πιστεύουμε ότι θα βρεθούμε από κοινού σύντομα και θα ληθούν και όλες οι παρεξηγήσεις.

      Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στην αποκατάσταση της παρεξήγησης". Συμφωνώ απολύτως....

      Διαγραφή
  7. Αναρτήθηκε εδώ:
    http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7953.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή