Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Στάση Εργασίας Τρίτη 13/11 και Τετάρτη 14/11

Τρίτη 13 Νοέμβρη πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

Ήδη το Υπ Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει έτοιμο το σχέδιο ερμηνευτικής εγκυκλίου με στόχο να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ουσιαστικά απόλυση, χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο. Επίσης η εγκύκλιος προβλέπει τις διαδικασίες για να προχωρήσουν αθρόες μετατάξεις εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΑΔΕΔΥ αποφασίστηκαν νέες κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα και τις απολύσεις.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε την Δευτέρα 12 Νοέμβρη να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς για ενημέρωση των εργαζομένων και λήψη αποφάσεων με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα.

Την Τρίτη 13 Νοέμβρη και την Τετάρτη 14 Νοέμβρη 3ωρες Στάσεις Εργασίας και συλλαλητήρια.

Τέλος σε ανακοίνωσή της η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

Στη σημερινή συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Υπουργός επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας, όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε, προχθές στη Βουλή, δεν οδηγούν σε απολύσεις αλλά απλώς σε «μετακινήσεις» προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη!

Εκτίμησή μας είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή ενός προγράμματος μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα, δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα είναι το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση ενός εργαζόμενου από την υπηρεσία του παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού για το αντίθετο.

Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό των εργαζόμενων!

Τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού τις διαψεύδουν οι ίδιες οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Σε λίγο καιρό θα τον διαψεύσει και η πραγματικότητα.

Φρόνιμο είναι να μην συνδέσει το όνομά του με τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και με απολύσεις εργαζομένων, όπως απαιτεί η Τρόικα και δρομολογεί η Κυβέρνηση και να παραιτηθεί πριν εκτεθεί περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση. Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας, 12 με λήξη ωραρίου, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 12:30 μ.μ. στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ( Βασ. Σοφίας 15).

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ. :3788

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες/οι,

την Τετάρτη το απόγευμα εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίων είχαν κατακλύσει το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους.

Ο λαός μίλησε, τα μνημονιακά μέτρα της συγκυβέρνησης δεν μπορούν να εφαρμοστούν γιατί συγκεντρώνουν την καθολική αντίθεση του Ελληνικού λαού.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά:

· Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, Συλλαλητήριο Σύνταγμα, 5:00μμ. Συγκέντρωση Καραγεώργη Σερβίας 1 (Εθνική Τράπεζα).


· Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012, Στάση Εργασίας 12μμ έως την λήξη εργασίας. Συγκέντρωση12:30, Πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου