Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Οι άνθρωποι της συσπείρωσης για τις εκλογές - 8

Ανοιχτή επιστολή Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Δράμας προς τους υποψηφίους βουλευτές του Νομού μας.

Τα τελευταία χρόνια νομοθετήθηκαν, με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος, άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα καταργήθηκαν δημόσια και κοινωνικά αγαθά, ιδιωτικοποιήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμοί οδηγώντας μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού στην απελπισία της ανεργίας, της φτώχιας και περιθωριοποίησης.

Ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Νομού Δράμας, ζητά από τους υποψήφιους βουλευτές του Νομού μας που διεκδικούν σε λίγες μέρες την ψήφο μας, να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν όσον αφορά την προσωπική τους στάση στα παρακάτω ζητήματα:
  1. Απολύσεις – μετακινήσεις και εργασιακή εφεδρεία Δημοσίων Υπαλλήλων.
  2. Συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων, Νοσοκομείων, Οργανισμού εργατικής εστίας.
  3. Κοινωνική ασφάλιση και κατάρρευση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  4. Μισθολογική εξαθλίωση με αφορμή το νέο ενιαίο μισθολόγιο.
Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα, πριν τις εκλογές διότι οι απαντήσεις – τοποθετήσεις σας θα κοινοποιηθούν σ’ όλους τους δημοσίους υπαλλήλους του Νομού μας, στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απολύσεις – μετακινήσεις και εργασιακή εφεδρεία Δημοσίων Υπαλλήλων.

Οι απολύσεις -γιατί αυτό κρύβεται πίσω από το εύηχο "εφεδρεία" ή προσυνταξιοδοτικό καθεστώς- αποτελούν την ειδική μορφή που παίρνει η επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους, άμεσα μετά τις εκλογές (αν τους αφήσουμε πάντα). Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και οι ΕΕ-ΔΝΤ έχουν συνυπογράψει 150.000 απολύσεις τα επόμενα χρόνια. Είναι αδιάφορο αν αυτές θα γίνουν με το πρόσχημα της "αξιολόγησης", με κατάργηση υπηρεσιών ή με άλλο τρόπο. Παραμένουν αντισυνταγματικές και βάρβαρες και στρέφονται ευθέως ενάντια στους ΔΥ αλλά και σε όλη την κοινωνία μια και θα σημάνουν την απόσυρση του κράτους από κρίσιμες κοινωνικές παροχές (παιδεία, υγεία, δημόσια έργα, κοινωνική πρόνοια). Το μάρμαρο θα κληθεί να το πληρώσει πάλι η κοινωνία, στο όνομα του "οράματος" του ευρώ (που είναι ήδη ο μεγάλος μας εφιάλτης). Καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους είναι η θέση μας


Συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων, Νοσοκομείων, Οργανισμού εργατικής εστίας.

Με ένα σμπάρο δύο τρυγώνια, που λέει ο λαός μας. Απο τη μια προσπαθούν να απολύσουν χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων, από την άλλη να "ξεφορτωθούν", όσα με αγώνες δεκαετιών κέρδισαν οι εργαζόμενοι. Μια υποτυπώδη δωρεάν υγεία, παιδεία, κάποιες κοινωνικές παροχές (όπως αυτές της εργατικής εστίας). Η υπεράσπιση τους δεν είναι μόνο υπόθεση των εργαζομένων στις υπηρεσίες αυτές, είναι υπόθεση κάθε ργαζόμενου, ανέργου, συνταξιούχου, νεολαίου. Οι καταστροφικές -για την κοινωνία- συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση τους (και ταυτόχρονα πολύ κερδοφόρες για κάποιους) έχουν πολλές φορές ειπωθεί και καταγραφεί (με πιο πρόσφατη το εξαιρετικό ντοκυμοντερ Catastroica το οποίο και συνιστώ να δείτε). Και δε σταματούν σε σχολεία-νοσοκομεία. Το ρεύμα, το νερό, η διαχείριση των απορριμάτων ακολουθούν σύντομα, αν τους αφήσουμε να ξηλώσουν τα πάντα. Εμείς λέμε ότι πρέπει να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες (που τις έχουμε χρυσοπληρώσει) και να επανέλθουν υπό δημόσιο (και εργατικό) έλεγχο όλες οι στρατηγικές επιχειρήσεις (μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες κλπ).

Κοινωνική ασφάλιση και κατάρρευση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


Αντί να διαγράψουν το τοκογλυφικό χρέος, διέγραψαν τα αποθεματικά των ταμείων τα κοράκια της τρόϊκας μαζί την κυβέρνηση των τραπεζιτών. Έτσι ετοιμάζουν νέα λεηλασία στην κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νέες αυξήσεις εισφορών για τους εργαζόμενους (και δώρα για τους εργοδότες), νέες μειώσεις συντάξεων, μεγαλύτερα όρια ηλικίας για σύνταξη. Υγειονομική βόμβα είναι ο Λοβέρδος και οι πολιτικές του για την υγεία: Απλήρωτοι γιατροί και νοσοκομειακοί, νοσοκομεία χωρίς υλικά, εισιτήρια και γεννόσημα φάρμακα, συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων. Εμείς λέμε δουλεία για όλους, αξιοπρεπή και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Να αποκατασταθούν οι συντάξεις, κανείς ανασφάλιστος.

Μισθολογική εξαθλίωση με αφορμή το νέο ενιαίο μισθολόγιο.

Οι πρώτοι που πλήρωσαν την κρίση ήταν οι εργαζόμενοι στη δημόσια διοίκηση με την περικοπή των αποδοχών τους που ξεπερνά το 50% σε πολλές περιπτώσεις. Τότε πολλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι -παραπληροφορημένοι από το δηλητήριο που χύνουν τα ΜΜΕ (των εργολάβων και εφοπληστών)- χάρηκαν. Τώρα που "κουρεύουν" και τις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα ξεκαθαρίζει το τοπίο. Μισθοί και συνθήκες εργασίες Κίνας ή Βουλγαρίας, αυτό είναι το όραμα τους, με πρόσχημα το τοκογλυφικό χρέος. Να γίνει παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους ώστε να σταματήσει η διαρροή 50-60 δις το χρόνο στους τοκογλύφους και να αποκατασταθούν οι μισθοί στα κανονικά τους επίπεδα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ, ΕΥΡΩ, ΕΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑΣ


Για να περάσει η εξουσία και ο πλούτος στα χέρια των εργαζόμενων!
Με Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής - Με Δυνατή Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Σαμδάνης Κώστας Αρχιτέκτονας - υποψήφιος στη Δράμα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου