Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ


Αναρτούμε ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (έτσι για να μην ξεχνιόμαστε μια και εδώ και κάνα δίμηνο έχουμε χάσει τα νέα της). Να συμπληρώσουμε ότι υπάρχει επιπλεόν περικοπή 50 € μηνιαίως αναδρομικά από τον Ιούλιο (η ΕΜΔΥΔΑΣ δεν την έχει πάρει ακόμα χαμπάρι). Παρά τη συνεχή πίεση της συσπείρωσης την αποφασισμένη Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής το Μάη - Ιούνη δεν την είδαμε ποτέ. Πρώτα θα ψηφιστεί το μισθολόγιο και μετά θα τρέχουν να δουν τι δεν πήγε καλά (αν και υπάρχει έτοιμη η "απάντηση", "ο κόσμος δεν τραβάει" κλπ).

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ



Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 21 / 7 / 2011

Αρ. Πρωτ. : 6198
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η βαρβαρότητα της Κυβερνητικής πολιτικής με τις συνεχείς επιθέσεις στο εισόδημά μας δεν έχει τελειωμό. Το 2010 με το αντιλαϊκό μνημόνιο και τις διαδοχικές εκδοχές του, το εισόδημά μας μειώθηκε κατά 25%.
Με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου πριν λίγες μέρες, επιβλήθηκε νέα μείωση της τάξης του 10% (κρατήσεις για ανεργία, ΤΠΔΥ, αναστολή μισθολογικής εξέλιξης, έκτακτη εισφορά, μείωση αφορολόγητου κλπ.)
Η προκλητική λεηλασία των εισοδημάτων μας δε σταματάει εδώ, μετά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου που επέβαλε τις κρατήσεις για την ανεργία και το ΤΠΔΥ από 1-8-2011, με νέα διάταξη άλλου νομοσχεδίου που κατέθεσε η Κυβέρνηση εσπευσμένα την προηγούμενη εβδομάδα, ορίζει για τις παραπάνω κρατήσεις αναδρομική ισχύ από 1-1-2011, παράλληλα δε αποκαλύπτει τις προθέσεις της για νέες μειώσεις, μέσω μείωσης επιδομάτων και του νέου μισθολογίου.
Το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο, οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αφού αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στο σημερινό κόστος ζωής.
Ταυτόχρονα με την ληστρική επίθεση στο εισόδημά μας, έχουμε τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημόσιων υπηρεσιών και Οργανισμών που οδηγούν σημαντικό αριθμό εργαζομένων στην απόλυση και την ανεργία και στην καλύτερη των περιπτώσεων σε βίαιες μετατάξεις που αλλάζουν προγραμματισμούς ετών. Παράλληλα προωθείται νέα υποβάθμιση στα δημόσια αγαθά της Υγείας, της Παιδείας, των Δημόσιων υποδομών και κάθε μορφής κοινωνικών παροχών.
Αυτή η πολιτική που αφήνει στο απυρόβλητο τους έχοντες και κατέχοντες, που διασφαλίζει τα συμφέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, την ίδια στιγμή που συνθλίβει τους εργαζόμενους και την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και τους καταδικάζει σε ένα εργασιακό, οικονομικό και ασφαλιστικό μεσαίωνα, πρέπει να ανατραπεί.
Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί του Δημοσίου, μαζί με όλο το συνδικαλιστικό κίνημα του Δημοσίου και όχι μόνο, πρέπει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τους αγώνες μας για να ανατρέψουμε αυτή την πρωτόγνωρη αντιλαϊκή πολιτική.  

2 σχόλια:

  1. Τι ασχολείστε ακόμη ρε παιδιά; Αφού δεν τραβάνε πλέον τέτοιες οργανώσεις στην Ελλάδα, και ο σκοπός ύπαρξής τους είναι προσωπικά συμφέροντα και η διαιώνιση κάποιων παρεών. Έργο περίπου μηδενικό, προσφορά στην κοινωνία και τα μέλη μηδέν. Από Έλληνες συνδικαλιστές περιμένετε εσείς προκοπή; !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι και αυτή μια άποψη αλλά ούτε στο ΤΕΕ, ούτε στην ΕΜΔΥΔΑΣ, ούτε στους συλλόγους πρόκειται να τους αφήσουμε να αλωνίζουν έτσι ανενόχλητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή