Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ενημέρωση από την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ - αντιδημοκρατική εκτροπή με κύρια ευθύνη της ΠΑΣΚ

Το Σαββάτο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου ήταν προγραμματισμένο εδώ και καιρό να γίνει Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ με κύριο θέμα συζήτησης την Ανεργία. Στην πορεία προστέθηκε αντικειμενικά στη συζήτηση και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλα και η "ανάπτυξη" το φάρμακο δια πάσαν νόσον για τις κυριάρχες πολιτικές αντιλήψεις. Έστω και έτσι αναμενόταν μια συνεδρίαση με ενδιαφέρον. Λογαριάσαμε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. 
Καταρχήν η ΔΚΜ κατά την έναρξη της Συνεδρίασης ζήτησε να ενσωματωθεί στην ενημέρωση του Προέδρου για τη δραστηριότητα της Διοικούσας, το θέμα το οποίο έχει προκύψει με τις αμοιβές. Η προσθήκη αυτή έγινε δεκτή από το σώμα (κακώς κατά τη γνώμη μας). Με τον τρόπο αυτό ολόκληρο το Σαββάτο αναλώθηκε στο γνωστό σκυλοκαβγά ΠΑΣΚ-ΔΚΜ αν θα δεχτούμε αύξηση εισφορών ή μείωση αμοιβών ή και τα δύο και με ποιό τρόπο θα γίνει αυτό. Στο τέλος της συζήτησης (και αφού τελείωνε η πρώτη μέρα της αντιπροσωπείας) θέσαμε στο σώμα προς ψήφιση δύο ζητήματα. Πρώτον τη συνολική απόρριψη του Ν.3919/2011 και την πάλη για μη εφαρμογή του (απορρίφθηκε πανυγηρικά μια και στηρίχθηκε μονάχα από τη συσπείρωση, την ΑΕΠΕΠ και την Πανεπιστημονική) καθώς την απόρριψη του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που το ΤΕΕ έχει ήδη στείλει στο ΥΠΕΚΑ. Το δεύτερο ψήφισμα όμως συγκέντρωσε τη μεγάλη πλειοψηφία των παρόντων μελών της αντιπροσωπείας. Για το λόγο αυτό και βλέποντας η ΠΑΣΚ ότι χάνει και πρέπει να αποσύρει το ΠΔ, προκάλεσε τεχνητή έλλειψη απαρτίας βάζοντας τα δεκάδες παρόντα μέλη της να μην ψηφίσουν (ουτε κατά, ούτε λευκό), ώστε οι παρόντες να εμφανιστούν λιγότεροι από 50 που ορίζει το καταστατικό ως όριο απαρτίας. Τεράστια ευθύνη έχει το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας (τα τρία παρόντα μέλη του) που επέτρεψε (και υποβοήθησε) την εκτροπή αυτή. 
Με τον τρόπο αυτό πέτυχαν με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, και γλύτωσαν την καταψήφιση του ΠΔ και απέφυγαν τη συζήτηση για Μεσοπρόθεσμο και ανεργία. Να τους χαιρόμαστε όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου