Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Να απελευθερωθεί άμεσα ο συνάδελφος Μ. Κρητικός

Σήμερα, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, μετά τη λήξη του μαζικού πανεργατικού συλλαλητήριου, τέσσερις μηχανικοί που συμμετείχαν στην απεργία, ένας εκ των οποίων ο Μάριος Κρητικός, είδαν στην συμβολή των οδών Ομήρου και Ακαδημίας γύρω στους 100 άντρες της Ασφάλειας ντυμένους με πολιτικά. Ο Μάριος προσπάθησε να φωτογραφίσει τους άντρες της ασφάλειας καθώς αυτοί έμοιαζαν πολύ με αντιεξουσιαστές. Μόλις οι άντρες της Ασφάλειας αντιλήφθηκαν ότι τους φωτογράφιζαν, πίανουν τον Μάριο, τον πετάνε κάτω, τον κλωτσάνε και αυτός χτυπά το κεφάλι του σε παρακείμενο στηθαίο. Ενώ ήταν τραυματίας, του περνάνε χειροπέδες και του κατάσχουν την ταυτότητα, το κινητό και το βιβλιάριο του τραπεζικού του λογαριασμού. Ο Μάριος πέφτει κάτω χωρίς καμιά αντίσταση. Μηχανικοί, δημοσιογράφοι, διαδηλωτές και περίοικοι που βρισκόμασταν εκεί ζητάμε την απελευθέρωσή του. Αφού ζητήσαμε να δούμε τα διακριτικά τους και αυτοί αρνήθηκαν και μάλιστα ένας από τους μυστικούς αστυνομικούς επιτέθηκε σε έναν από τους διαμαρτυρόμενους, οι άντρες της ασφάλειας πρόσήγαγαν τον Μάριο μεταφέροντάς τον με αυτοκίνητο της ασφάλειας στη ΓΑΔΑ. Οι άντρες της ασφάλειας αποχώρησαν συντεταγμένα προς τη Ομόνοια σε σχηματισμό πορείας. Αυτη τη στιγμή, κόσμος μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ, μαζί με το δικηγόρο του, Σπύρο Αρώνη, βουλευτές του Σύριζα, μέλη της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών του ΤΕΕ και άλλους αλληλέγγυους ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του Μάριου.
Ο Μάριος Κρητικός έιναι Πολιτικός Μηχανικός, εκλεγμένος στο γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών, μέλος της ΑΚΟΑ και του Συριζα Ηλιούπολης.
Απαιτούμε να σταματήσει η αστυνομική βία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρνει ακέραια την ευθύνη για την επίθεση καταστολής που εξαπέλυσε ενάντια στη μεγαλειώδη διαδήλωση.
Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων του πανεργατικού συλλαλητηρίου τώρα.
Η πολιτική τους δεν θα περάσει.
Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου