Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Επιστολή Αιτήματος - Παύσης - Αναστολής των Συστημάτων ΤΕΕ

 


Προς:              ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ

                        ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Θέμα:               ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

                        ΠΑΥΣΗΣ – ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

                        ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ e-ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Τεε

                                

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ - ΠΑΥΣΗΣ – ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΕ

 

Αξιότιμοι/ες συνάδελφοι/ισσες μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Τεε,

 

Αρχικά θα θέλαμε από πλευράς μας να σας συγχαρούμε για την μαχητική σας απόφαση να εισηγηθείτε- σε εμάς- στους επαγγελματίες μηχανικούς να προχωρήσουμε σε αποχή από την παροχή των υπηρεσιών μας ως μέσο πίεσης ενάντια στο φοροληστρικό νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη. Δείχνετε με την απόφασή σας αυτή ότι κατανοείτε εμπράγματα τις ανάγκες μας και στέκεστε επάξια δίπλα σε εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς.

 

Θεωρούμε ότι βάσει του θεσμικού σας ρόλου τον οποίο και πρεσβεύετε γνωρίζετε πολύ καλά ποιες είναι οι καθημερινές αντιξοότητες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ο επαγγελματίας μηχανικός. Επίσης, γνωρίζετε πολύ καλά πώς ο επαγγελματίας μηχανικός αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του κλάδου, καθώς τα- μικρά- τεχνικά γραφεία είναι αυτά που αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση των δράσεων εκσυγχρονισμού της χώρας όπως τακτοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών – σύνταξη ηλεκτρονικής ταυτότητας / φάκελου κτιρίου – κτηματογράφηση / καταγραφή ακινήτων, κάποιες μάλιστα από τις δράσεις αυτές αποτελούν και δεσμεύσεις της χώρας όπως είναι η ενεργειακή καταγραφή ακινήτων – του κτιριακού αποθέματος - με την σύνταξη ενεργειακού πιστοποιητικού (ΠΕΑ) αλλά και ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος με την διεκπεραίωση των προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης – Εξοικονομώ. Παράλληλα, οι ιδιώτες μηχανικοί τροφοδοτούν την πλειονότητα των τεχνικών έργων της χώρας με μελέτες αλλά και συνδράμουν με συμβάσεις έργου είτε ως υπεργολάβοι στην επίβλεψη των μεγάλων τεχνικών έργων. Επίσης, είναι και αυτοί που σπεύδουν για την εκπόνηση μελετών έναντι αποκατάστασης φυσικών καταστροφών (μελέτες σεισμόπληκτων κτιρίων, πυρόπληκτων κτιρίων, κτλ) και μάλιστα με τιμές πολύ χαμηλές (ακόμα και αμισθί ορισμένες φορές) προς τους παθόντες. Στηρίζουμε έτσι, εν τοις πράγμασι την πραγματική οικονομία του τόπου και στεκόμαστε καθημερινά στο πλευρό των συμπολιτών μας.

 

Το φορολογικό νομοσχέδιο – λαίλαπα το οποίο εισάγεται από τον κ. Χατζηδάκη συνιστά παράλληλα και προσβολή προς εμάς όχι μόνο ως προς τις διατάξεις που προβλέπει, αλλά και σύμφωνα με τις δηλώσεις με τις οποίες συνόδευσε την εισαγωγή του ο κ. Χατζηδάκης. Ειδικότερα, στράφηκε εναντίον μας, στοχοποιώντας μας ως φοροφυγάδες, παραβάτες, εγκληματίες. Και όλα αυτά τα χυδαία ο κ.. Χατζηδάκης τα είπε προκειμένου να μεθοδεύσει- και μόνο- την οικονομική μας αφαίμαξη η οποία μάλιστα με τη μέθοδο του τεκμηρίου, θα πλήξει σφοδρότερα τους πιο ευάλωτους από εμάς και με τους λιγότερους πόρους αναλογικά, καθώς σε αυτούς στοχεύει κατ’ αρχήν το τεκμήριο.

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε επομένως, να εκφράσουμε την ύστατη ανάγκη για αγώνα η οποία προκύπτει για την αποτροπή της φορολογικής αυτής ληστείας την οποία απεργάζεται η κυβέρνηση, και συνεπώς απαιτείται από μέρους μας η επιστράτευση όλων των διαθέσιμων μέσων κλιμάκωσης μέχρι την τελική μας δικαίωση, που δεν θα είναι άλλη από την απόσυρση του νομοσχεδίου. Ας σημειωθεί, ότι το νομοσχέδιο αυτό πλήττει και τους λοιπούς κλάδους αυτοαπασχολούμενων (δικηγόροι, οδηγοί ταξί, καταστηματάρχες, λογιστές, ιδιώτες γιατρούς, κτλ) με τους οποίους στεκόμαστε αλληλέγγυοι και επιθυμούμε να συμπορευτούμε μαζί σε αγώνα.

 

Σας καλούμε λοιπόν να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο παύσης – αναστολής των συστημάτων τα οποία διαχειρίζεται το Τεε (e-άδειες, συστήματα αυθαιρέτων, ΕΚΧΑ, κτλ) σαν μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση, αλλά και για να μας δώσετε την δυνατότητα να μπορέσουμε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον δίκαιο αυτό αγώνα, καθώς η μαζική συμμετοχή μας σε αποχή - που θα επιφέρει και τη νίκη του κλάδου μας - θα μπορούσε να εξασφαλιστεί μόνο με την παράλληλη παύση των συστημάτων του Τεε.

 

Είμαστε σημαντικό κομμάτι της βάσης της εθνικής οικονομίας, οι επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι όλων των κλάδων, ειδικότερα εμείς οι επαγγελματίες μηχανικοί πρωτοστατούμε στην ανάπτυξη της οικονομίας, αξίζουμε την αναγνώριση και τον σεβασμό από την κυβέρνηση.

 

 

                                                                Αθήνα 7/12/2023

Οι Υπογράφοντες - Υπογράφουσες

Ακολουθούν 23 υπογραφές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου