Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Της πατρίδας μου η σημαία...






Ελληνική σημαία: Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στηρίζει το εικαστικό της Γ.Λαλέ - Παραθέτει 10 σημαίες που έγιναν σύμβολα και τα ονόματα των καλλιτεχνών που τις έχουν δημιουργήσει


Η ροζ ελληνική σημαία αποσύρθηκε από την έκθεση που φιλοξενείται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, μετά από εντολή που φαίνεται ότι δόθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η εν λόγω ροζ ελληνική σημαία αποτελεί δημιούργημα και μέρος της έκθεσης της Γεωργίας Λάλε που φιλοξενείται στο προξενείο. Σύμφωνα με την ίδια την δημιουργό, το έργο της επιχειρεί να μιλήσει για «το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων κατά γυναικών».

Η απόσυρση της προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίρνει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος.

Την εικαστικό Γεωργία Λαλέ και το έργο της «Ενοχή της Γειτονιάς» στηρίζει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με την ανάρτηση που παραθέτει 10 σημαίες που έγιναν σύμβολα και τα ονόματα των καλλιτεχνών που τις έχουν δημιουργήσει. Μεταξύ αυτών και ο Banksy.Georgia Lale. Flag 2023
William N. Copley. Untitled (Think/flag) 1967
Jamie Reid. Sex Pistols, God Save the Queen 1977
Jasper Johns. Flag 1954-55
beetroot 2023
David Hammons. African American Flag 1990
Banksy. Slave Labour 2012
Nari Ward. Breathing Flag 2017
Pavlos (Pavlos Dionyssopoulos). Greek Flag 2007
Sara Rahbar. Flag #17/unstable, you disappear in the distance 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου