Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: Στελέχωση της Πολεοδομίας του Δ. Αθηναίων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θέμα: Στελέχωση της Πολεοδομίας του Δ. Αθηναίων 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προκληθεί θόρυβος στις Υ.ΔΟΜ. (πολεοδομίες) για τη λειτουργία και στελέχωση τους. Οι 3 Ομοσπονδίες (ΠΟΕ–ΟΤΑ, ΠΟΜΗΤΕΔΥ, ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ) κάνοντας πρόσφατα 3 εβδομάδες απεργία – αποχή από το e-άδειες, αναδείξαμε το πρόβλημα της σοβαρότατης έλλειψης προσωπικού. 

Η λύση που προτείνεται από κυβέρνηση και δημοτικές αρχές για προσλήψεις μέσω Αναπτυξιακών Οργανισμών, δηλαδή μέσω Ιδιωτικών Εταιρειών, στόχο έχουν την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας που δεν λύνουν ούτε καν ʺπροσωρινάʺ το ζήτημα της υποστελέχωσης, καθώς μέχρι να εκπαιδευτούν και να αναλάβουν καθήκοντα, απολύονται. 

Με λίγα λόγια, «προσλαμβάνουν» ενοικιαζόμενους μηχανικούς με ετήσια σύμβαση ΧΩΡΙΣ αξιοκρατικά – αντικειμενικά κριτήρια, για να λύσουν προσωρινά και μόνο το ζήτημα. Η Δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και με τη Βουλή υπό διάλυση προσλαμβάνει 10 Μηχανικούς ΠΕ μόνο, ʺ ξεχνώνταςʺ τους Τ.Ε., μέσω Αναπτυξιακού Οργανισμού με σύμβαση ενός χρόνου και κόστος 338.000 ευρώ ! 

Επισημαίνεται πως με αυτά τα λεφτά θα μπορούσε να πάρει 20 μηχανικούς, μέσω ΑΣΕΠ με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Οι ήδη υπηρετούντες μηχανικοί με τους οποίους, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έδωσε (και με το παραπάνω) την επαρκή στελέχωση της ΥΔΟΜ δεν αντιστοιχούν όμως στις πραγματικές ανάγκες στελέχωσης της υπηρεσίας του μεγαλύτερου Δήμου της Πρωτεύουσας της Χώρας που ταυτόχρονα εξυπηρετεί και 3 γειτονικούς Δήμους. 

Αξίζει να τονιστεί ότι στο Δήμο Αθηναίων υπάρχουν 90 κενές οργανικές θέσεις για την κάλυψη των οποίων θα μπορούσε να βγει ακόμα και ειδική προκήρυξη μόνο για το Δήμο Αθήνας. Αντί αυτού προτιμήθηκε η πρόσληψη 10 και μόνο μηχανικών που αποτελεί εμβαλωματική λύση χωρίς να επιλύει το πρόβλημα. 

Καταγγέλλουμε για ακόμη μία φορά τις προεκλογικού τύπου προσλήψεις. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το σταμάτημα αυτών των πολιτικών που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. 

Διεκδικούμε κατάργηση όλων των Αναπτυξιακών Οργανισμών, καμία ιδιωτικοποίηση, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους! Και προσλήψεις μέσω της διαφανής διαδικασίας του ΑΣΕΠ.


https://www.emdydas-attikis.gr/wp-content/uploads/2023/05/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου