Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΓΛΚ για τις μετακινήσεις




Δημόσιοι υπάλληλοι: Προχωρούν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΓΛΚ

Σε κοινές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, οι Ομοσπονδίες ΟΣΥΑΠΕ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΜΗΤΕΔΥ, και ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ, διεκδικώντας άμεσα λύση για την αποζημίωση των μετακινήσεων των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική εργασία.


Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Οι παραπάνω συνυπογράφουσες Ομοσπονδίες, προχωράμε σε κοινές κινητοποιήσεις, ώστε να αναδείξουμε το τεράστιο πρόβλημα με τις Μετακινήσεις Υπαλλήλων για Υπηρεσιακούς λόγους:


1. Από Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 έως και Παρασκευή 03 Μαρτίου 2023, οι υπάλληλοι θα εκτελούν εξωτερική υπηρεσία είτε «εντός έδρας» είτε «εκτός έδρας», μόνο με υπηρεσιακά αυτοκίνητα και οδηγό, σταματώντας κάθε χρήση ιδιωτικού αυτοκινήτου ή άλλου μέσου μετακίνησης και κάθε προπληρωμή από την τσέπη τους των εξόδων κίνησης (εισιτήρια, ξενοδοχεία, βενζίνες κλπ).

2. Πραγματοποίηση Στάσης Εργασίας και Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 ώρα 10.00 π.μ. στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37).


3. Πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου, για την παρουσίαση της συνολικής κατάστασης και του διεκδικητικού πλαισίου, για την οποία θα υπάρξει σχετική πρόσκληση.

Στη συνέχεια και μετά από συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων θα επανεξεταστεί η κατάσταση για τυχόν κλιμάκωση (αποχή από τις Εκτός & εντός Έδρας Μετακινήσεις όλων των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία, απεργιακή κινητοποίηση κλπ).

Διεκδικούμε να δοθεί άμεσα λύση για την πλήρη αποζημίωση των μετακινήσεων των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου