Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Η Απόφαση και ο Διοικητικός Απολογισμός του 19ου Συνεδρίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Απόφαση 19ου Συνεδρίου Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. .pdf

Διοικητικός Απολογισμός 19ου Συνεδρίου ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ..pdf

Η Απόφαση και ο Διοικητικός Απολογισμός του 19ου Συνεδρίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.

"Οφείλει να αντισταθεί πρώτιστα στις πολιτικές εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες. Όπως έχουμε ήδη πει: ιδιώτες θα καθορίζουν τις τεχνικές προδιαγραφές για τα έργα, ιδιώτες θα καθορίζουν τις τιμές των υλικών και των εργασιών, δηλαδή το κόστος των έργων, τις μελέτες θα τις εκπονούν οι ιδιώτες μελετητές και θα τις επιβλέπουν οι πιστοποιημένοι ιδιωτικοί φορείς. Τα έργα θα τα κατασκευάζουν οι ιδιώτες εργολάβοι και θα τα επιμετρούν και επιβλέπουν ιδιώτες. Μόνο το κόστος θα πληρώνει το Δημόσιο (και οι πολίτες) με πλημμελή έλεγχο και τεράστιες επισφάλειες. Επιπρόσθετα θα εξαφανιστεί ο Τεχνικός Ρόλος των Διπλωματούχων Μηχανικών στις Τεχνικές Υπηρεσίες με κίνδυνο να μετατραπούμε από Τεχνικοί Επιστήμονες σε Διοικητικοί διεκπεραιωτές εγγράφων. Όπως συμφωνήσαμε και διεκδικήσαμε από κοινού και με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες, παλεύουμε για το σταμάτημα αυτών των πολιτικών και από κοινού διεκδικούμε: 
σταθερές σχέσεις εργασίες σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου 
Ενίσχυση των Δημόσιων Τεχνικών και όλων των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και όχι την ιδιωτικοποίηση τους και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες 
Θεσμική και οικονομική αναβάθμιση του προσωπικού
Κατάργηση των σχετικών νόμων που επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Υπηρεσιών. 
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην ίδρυση και λειτουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών και Επίβλεψης Έργων από Ιδιώτες. Να μπει τέλος στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των πάσης φύσεως συμβάσεων παραχώρησης, των ΑΕ και των ΣΔΙΤ. Ανάκτηση από το δημόσιο των πιο κρίσιμων στρατηγικών κλάδων και επιχειρήσεων της οικονομίας και αύξηση και αναδιάρθρωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ώστε αυτό να καταστεί μοχλός της αναπτυξιακής διαδικασίας. Εφαρμογή ειδικών κλαδικών πολιτικών με ιδιαίτερη έμφαση στα έργα υποδομής, στην αγροτική οικονομία, τις (μη βιομηχανικές και καταστροφικές) ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον ήπιο τουρισμό και τις νέες τεχνολογίες, με σεβασμό στο περιβάλλον."....
"Με βάση τα παραπάνω το νέο Δ.Σ. θα πρέπει να προγραμματίσει άμεσα: - Πολύμορφες Κινητοποιήσεις και με τη μορφή της Απεργίας – Αποχής από μια σειρά καθήκοντα, κυρίως με αιχμή τα ζητήματα του μισθού και των αναγκαίων αυξήσεων, το τεράστιο θέμα της στελέχωσης των Υπηρεσιών και των αναγκαίων προσλήψεων, καθώς και ενάντια στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες. Για το λόγο αυτό και το 19ο Συνέδριο ως το Ανώτερο 10 όργανο της Ομοσπονδίας μας, αποφασίζει την εκκίνηση τους και εξουσιοδοτεί το ΔΣ για την εξειδίκευση του χρόνου και της τελικής μορφής που αυτές θα λάβουν. 
- τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Απεργία της 9 Νοέμβρη 
 Ενημέρωση των Α’βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ καθώς και όλων των συναδέλφων με όλους τους δυνατούς τρόπους, Γενικό Συμβούλιο, ανακοινώσεις, Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες κλπ., για τους στόχους, την ιεράρχησή τους, καθώς και τους τρόπους επίτευξής τους, καλώντας τους συγχρόνως σε αγωνιστική ετοιμότητα. 
 Συντονισμό με άλλους φορείς για αγωνιστική απάντηση σε όλα τα μέτωπα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου