Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΣΕΤΤΕ: Πανελλαδική στάση εργασίας για την επαναπρόσληψη των 15 εργαζομένων που δικαιώθηκαν τελεσίδικα, Τρίτη 8 Φλεβάρη

ΣΕΤΤΕ: Πανελλαδική στάση εργασίας για την επαναπρόσληψη των 15 εργαζομένων που δικαιώθηκαν τελεσίδικα, Τρίτη 8 Φλεβάρη


Απόφαση Δ.Σ. ΣΕΤΕΕ (31/1/2022)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 12 μμ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

για την επαναπρόσληψη των 15 συναδέλφων μας που δικαιώθηκαν στο εφετείο

Συγκέντρωση, έξω από το ΤΕΕ οδός Νίκης 4, στο Σύνταγμα. στις 11 πμ

Συναδέλφισσες –οι,

την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, στον Άρειο Πάγο θα γίνει η συζήτηση επί της αναίρεσης που έκανε το ΤΕΕ στην εφετειακή απόφαση 5703/20 και η οποία δικαίωσε τους 15 πρώην συμβασιούχους χαρακτηρίζοντας την απόλυσή τους παράνομη. Η ομόφωνη απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ (Αποφ. Α17/Σ23/2021) για εξωδικαστική ρύθμιση με Νομοθετική Ρύθμιση, παραμένει κενό γράμμα και δεν έχει υλοποιηθεί.

Η υπομονή και η καλή διάθεση των εργαζομένων του ΤΕΕ έχει εξαντληθεί.

Διαπιστώνουμε ότι παρά τις υποσχέσεις και τις αποφάσεις, όχι μόνο δεν ικανοποιήθηκε το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΤΕΕ, που υποστηρίχθηκε από την ΑΔΕΔΥ την ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ και δεκάδες σωματεία και συλλόγους εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αφορά στην επαναπρόσληψη των 15 εργαζομένων του ΤΕΕ σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση 5703/20, αλλά αντίθετα το ΤΕΕ συνέχισε τα ένδικα μέσα κατά των εργαζομένων του σε αντίθεση τις αποφάσεις του.

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ διαπιστώνει την ανακολουθία του Προέδρου του ΤΕΕ σχετικά με τις δεσμεύσεις του για τους 15 εργαζόμενους που δικαιώθηκαν δικαστικά σε 2ο βαθμό, και το ΤΕΕ χρυσοπληρώνοντας ιδιωτική νομική εταιρεία (19.000€ +ΦΠΑ) συνεχίζει τα ένδικα μέσα και αναστέλλει την εκτέλεση της εφετειακής απόφασης στον Άρειο Πάγο, με την αιτιολογία ότι από την πρόσληψη των εργαζομένων «θα προκύψει κίνδυνος βλάβης για το ΤΕΕ»!

Καλούμε το ΤΕΕ να εγκαταλείψει τη διγλωσσία, να αποσύρει τα ένδικα μέσα κατά των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα στην κατάταξη των 15 εργαζομένων σε προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου και να ζητήσει από το Υπουργείο να προχωρήσει σε Νομοθετική Ρύθμιση.

Ζητάμε από τον Πρόεδρο δεχθεί την συνάντηση με το ΣΕΤΕΕ που έχουμε επανειλημμένα προτείνει, για να βρεθεί λύση.

Ζητάμε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προωθήσει τη Νομοθετική Ρύθμιση για την επίλυση του θέματος και να τιμήσει τις δεσμεύσεις των εκπροσώπων του προς τα συνδικαλιστικά όργανα της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ και του ΣΕΤΕΕ.

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους του ΤΕΕ, σε Πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου από έναρξη ωραρίου έως 12μμ με συγκέντρωση έξω από το ΤΕΕ στην Αθήνα, οδός Νίκης 4, στο Σύνταγμα. στις 11 πμ.

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα, την ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ και την ΑΔΕΔΥ να σταθούν δίπλα μας στον αγώνα για την επαναπρόσληψη των 15 συναδέλφων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΤΕΕ σε επαγρύπνηση για κλιμάκωση του αγώνα αν δεν επιλυθεί το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου