Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Εργαζόμενοι ΚΤΥΠ: Όχι στις συγχωνεύσεις. Ναι στην κατασκευή νέων σχολείων

Εργαζόμενοι ΚΤΥΠ: Όχι στις συγχωνεύσεις. Ναι στην κατασκευή νέων σχολείων


Οι εργαζόμενοι στις Κτιριακές Υποδομές εκφράζουν τη στήριξή τους στις δίκαιες διεκδικήσεις του μαθητικού, εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος, ενάντια στο νέο κύκλο συγχωνεύσεων εκατοντάδων σχολικών τμημάτων που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας!

Τονίζουν την ανάγκη θεσμοθέτησης και γενναία ενίσχυση των αρμοδιοτήτων, της κρατικής χρηματοδότησης, του τεχνικού προσωπικού και της λειτουργίας των Κτιριακών Υποδομών, ώστε να μπορούν να αποτελέσουν με επάρκεια τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο τεχνικό κατασκευαστικό δημόσιο φορέα του κράτους για παροχή σύγχρονων και ασφαλών δημόσιων σχολικών κτιρίων όλων των βαθμίδων, αλλά και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχουν προκύψει και προκύπτουν από έκτακτες καταστάσεις (πανδημία, σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες).

Απαιτούν να διαμορφωθεί άμεσα ένα 5ετές πρόγραμμα κατασκευής εκατοντάδων σχολείων, υπολογίζοντας τόσο τις σημαντικές τρέχουσες ανάγκες, όσο και την καθοριστική πλέον ανάγκη αντικατάστασης εκατοντάδων παλιών σχολείων που έχουν κατασκευαστεί με παλιούς ή καθόλου αντισεισμικούς κανονισμούς και επιπλέον έχουν καταπονηθεί από την έντονη σεισμική δραστηριότητα κατά την πάροδο των χρόνων. Ιδιαίτερο βάρος σε αυτό το πρόγραμμα, θα πρέπει να δοθεί στην κατασκευή εκατοντάδων νηπιαγωγείων που θα αντικαταστήσουν το συντομότερο τα ΠΡΟΚΑΤ με τα οποία κυβέρνηση και δημοτικές αρχές γεμίζουν όλη τη χώρα για να αντιμετωπίσουν τις στεγαστικές ανάγκες της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Παράλληλα θα πρέπει να διαμορφωθεί με ευθύνη των Κτ.Υπ. σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ και τα Πολυτεχνεία, ένα πρόγραμμα επανεκκίνησης των Προσεισμικών ελέγχων, αλλά και ένα αξιόπιστο σχέδιο ελέγχων και παρεμβάσεων μετά από φυσικές καταστροφές.

1 σχόλιο:

  1. ISO 27001:2013 is an international standard for an Information Security Management System (ISMS), globally recognized ISO 27000 family of standards. ISMS implemented by addressing the risk and opportunities that affect the data security and information in the organization systematically. Visit iso 27001 certification

    ΑπάντησηΔιαγραφή