Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Όχι στο μπάζωμα της Πειραϊκής. Προστατεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ !
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ! 

Η Συνέλευση των κατοίκων της Πειραϊκής στις 13/7/2020 αποφάσισε να απαιτήσει την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από το ανελέητο καθημερινό μπάζωμα το οποίο από την αρχή του Ιουλίου επιχειρείται στην θάλασσα της Πειραϊκής. 

Παρά το ότι οι κοινοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ απευθύνθηκαν με επιστολή τους στην εφορεία εναλίων αρχαιοτήτων ζητώντας το υλικό αυτοψίας-έρευνας στην θάλασσα της Πειραϊκής , η υπηρεσία ουδέποτε απάντησε. 

Διαπιστώνουμε ότι κανείς αρχαιολόγος δεν παρευρέθη, στο έργο του μπαζώματος καθ όλην την διάρκειά του, γεγονός το οποίο συνιστά πρωτοφανή εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά η οποία θάβεται κάτω από σωρούς μπάζων.Τα μνημεία της Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως αρχαία ναυάγια ,ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή , το τείχος της ακτής , αφήνονται στο έλεος των εργολάβων.

Πότε επιτέλους η πολιτεία θα διαφυλάξει τον πλούτο της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς;

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 20.00 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΘΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ!

Συνέλευση των κατοίκων της Πειραϊκής /κοινωνία δικαιώματος Αστικού Κώδικα (αρ.785-805)

Τηλ.6972942421

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου