Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Εκκίνηση Κινητοποιήσεων με Απεργία – Αποχή από το ΜηΜΕΔ.


Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: 8075 Αθήνα, 4-2-2020
Προς: Α' βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
(για ενημέρωση των μελών)

Θέμα: Ενημέρωση για τις αποφάσεις του ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στις 31/1. Εκκίνηση Κινητοποιήσεων με Απεργία – Αποχή από το ΜηΜΕΔ.




Συνάδελφοι/σες 

Ενημερώνουμε ότι στη συνεδρίαση το ΔΣ την Παρασκευή 31/1/2020 και σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στις 13/12/2019, αποφασίστηκε:

Α) Ενόψει της κατάθεσης Σχεδίου Νόμου που εκχωρεί αρμοδιότητες Τεχνικής Υπηρεσίας σε «Αναπτυξιακές Εταιρίες», αλλά και την εκφρασμένη πρόθεση ανάθεσης και της Επίβλεψης των Δημοσίων Έργων σε Μητρώο Ιδιωτών, εκκινούμε από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου Απεργία – Αποχή από τη συμμετοχή μας στο Μητρώο Μελών Επιτροπών Δημοπρασιών (ΜηΜΕΔ) με αιτήματα: 

Τις Προσλήψεις Διπλωματούχων Μηχανικών με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίες 

Την Ενίσχυση των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών και όχι την ιδιωτικοποίηση τους 

Θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των Διπλωματούχων Μηχανικών 

Β) Απέναντι στην άδικη και διακριτή αντιμετώπιση των Υπαλλήλων των ΥΔΟΜ και των Τεχνικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού με την απαίτηση σύμφωνης γνώμης Δημάρχου – Περιφερειάρχη για τη συμμετοχή τους στην κινητικότητα, αποφασίσαμε την προσφυγή μας στο ΣτΕ απέναντι στη σχετική Εγκύκλιο.

Γ) Ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του αντιασφαλιστικού Νομοσχεδίου το οποίο συνεχίζει το Νόμο Κατρούγκαλου και τις τεράστιες μειώσεις που αυτός επέφερε, αποφασίσαμε σε συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τη συμμετοχή μας με 24ωρη απεργία που θα ανακοινωθεί μέσα στο Φλεβάρη.

Τα ΔΣ των Α’ βάθμιων Ενώσεων με βάση τα παραπάνω, οφείλουν να οργανώσουν περιοδείες και να αναλάβουν την ενημέρωση όλων των μελών μας Πανελλαδικά. Να προγραμματίσουν Γενικές Συνελεύσεις και να προτείνουν σε συνεννόηση με τα μέλη κάθε πρόσφορο τρόπο αντίδρασης. Η επιτυχία των κινητοποιήσεων εξαρτάται από τη συμμετοχή και των ενεργοποίηση κάθε μέλους. Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ενημέρωση με επόμενες ανακοινώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου