Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Στα κρυφά πήγαν να καταργήσουν την έκπτωση εισφοράς για τις μητέρες

Στα κρυφά πήγαν να καταργήσουν την έκπτωση εισφοράς για τις μητέρες. Υπενθυμίζουμε στις μητέρες εκτός από τη μείωση εισφορών υπάρχει και επίδομα 800 € με βάση το Ν.4097/2012 και το άρθρο 6 αυτού. Η ΔΕ του πρώην ΤΣΜΕΔΕ εξετάζει και ενστάσεις περικοπής του, κατά περίπτωση. Η συνολική προστασία της μητρότητας φυσικά παραμένει ζητούμενο.


ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΛΟΓΩ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ (Ν.3655/2008 άρθρο 141 § 2)
Προσφέρεται μείωση κατά 50% των εισφορών κλάδων Κύριας Σύνταξης και Ειδικής Προσαύξησης στις μητέρες ασφαλισμένες κατά τους πρώτους 12 μήνες που έπονται εκείνου της γέννησης του παιδιού.
Απαιτείται η προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης γέννησης του παιδιού.
Σε περίπτωση μισθωτής ασφαλισμένης, η μείωση αφορά μόνο τις προσωπικές εισφορές.

Χορήγηση του επιδόματος μητρότητας στις άμεσα ασφαλισμένες του Ε.Τ.Α.Α. - Τομείς Μηχανικών και Ε.Δ.Ε.

5 Ιανουάριος 2017Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.
04/01/2017
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ 
Ενημερώνουμε, ότι χορηγείται το επίδομα μητρότητας στις άμεσα ασφαλισμένες του Ε.Τ.Α.Α. - Τομείς Μηχανικών και Ε.Δ.Ε., κατ εφαρμογή του άρθρου 6 του Ν.4097/2012 (Α' 235) και της Κ.Υ.Α., αριθμ. πρωτ.: Φ.10060/15858/606/7.10.2014.
Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί τα επιδόματα, των οποίων οι αιτήσεις κατατέθηκαν στο Ταμείο έως και την 31/01/2016.
Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις για τις επόμενες πληρωμές.

Παραδοχή Βρούτση για κατάργηση έκπτωσης εισφορών για τις μητέρες
efsyn.gr

Την εν κρυπτώ περικοπή της έκπτωσης εισφορών για τις εργαζόμενες μητέρες παραδέχθηκε, μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο υπουργός Εργασίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ζήτημα που ανέδειξε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Έφης Αχτσιόγλου και ομολόγησε την γκάφα (;) του υπουργείου, δίνοντας, παράλληλα, διαβεβαιώσεις πως οι μειωμένες εισφορές θα τηρηθούν για τις εργαζόμενες μητέρες.

Φρόντισε, πάντως, κατά την προσφιλή τακτική της Ν.Δ., να επιρρίψει ευθύνες στον ΣΥΡΙΑ λέγοντας ότι «δημιούργησε κενό νόμου» και… ανάγκασε τον πρώην υφυπουργό Νότη Μηταράκη να το καλύψει, καταργώντας μια ευνοϊκή ρύθμιση που ίσχυε επί 13 χρόνια.

«Τονίζω ξεκάθαρα ότι στο παρόν νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα υπάρξει μέριμνα με ειδική διάταξη που θα αποσαφηνίζει και λύνει οριστικά το νομικό καθεστώς της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, διατηρώντας τις μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες» δήλωσε περαιτέρω ο υπουργός.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η απόφαση θα συνέχιζε να ισχύει εάν δεν την αποκάλυπτε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «όταν αποκαλύψαμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία έγινε παράλληλα με την ψήφιση του επιδόματος γέννησης και ουσιαστικά το αφαιρούσε πριν καν το χορηγήσει, πέταξε την ευθύνη μέσω “κύκλων” του στον κ. Μηταράκη».

Η ανακοίνωση της Έφης Αχτσιόγλου:

Ο κ. Βρούτσης πρώτα κατήργησε κρυφά και σαν τον κλέφτη -όπως συνηθίζει- τις μειωμένες εισφορές που δικαιούνταν οι εργαζόμενες μητέρες για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό.

Όταν αποκαλύψαμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία έγινε παράλληλα με την ψήφιση του επιδόματος γέννησης και ουσιαστικά το αφαιρούσε πριν καν το χορηγήσει, πέταξε την ευθύνη μέσω «κύκλων» του στον κ. Μηταράκη.

Πλέον, με καθυστέρηση μίας ημέρας ομολόγησε την αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος των νέων οικογενειών, τον εμπαιγμό και την επιχείρηση εξαπάτησής τους.

Η απόφαση του κ. Βρούτση που μειώνει το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά θα συνέχιζε να ισχύει αν δεν την αποκαλύπταμε.

Η σημερινή του δήλωση και οι υπεκφυγές που επικαλείται επιβεβαιώνουν τις ντροπιαστικές και απαράδεκτες πρακτικές της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου