Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους στη ΔΕΠΑ


Αθήνα, 28.05.19


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ


Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα από όλη τη χώρα στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου που απασχολούνται μέσα από εργολαβικές εταιρείες, για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Η απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, την οποία προωθούν τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και η ΝΔ, όχι μόνο υποχρεώνει τα λαϊκά νοικοκυριά να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά αυξάνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων από τα δεκάδες δουλεμπορικά συνεργεία, στους οποίους δεν αναγνωρίζονται μια σειρά από εργασιακά δικαιώματα.
Τα αιτήματα των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ αποτελούν αιτήματα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων της χώρας και γι’ αυτό έχουμε όλοι υποχρέωση να σταθούμε αλληλέγγυοι στη μάχη που δίνουν με μπροστάρη το σωματείο τους.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, πρόσληψη όλων των συναδέλφων από εργολαβικές εταιρείες στη ΔΕΠΑ.
  • Υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ και ένταξη των "εργολαβικών" εργαζομένων σε αυτήν, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, μέχρι τη μονιμοποίηση τους. Κανείς κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ που θα λειτουργεί ως δίχτυ προστασίας των Επιχειρησιακών ΣΣΕ και θα καθορίζει τις κατώτερες αμοιβές για όλους όσοι εργάζονται στις υποδομές και την εμπορία του φυσικού αερίου, ανεξάρτητα από εταιρείες.
  • Φτηνή τιμή στο νοικοκυριό, στις κοινωνικές υποδομές, στους αγρότες.
  • Να γίνουν έργα που θα εξασφαλίζουν την ενεργειακή αυτάρκεια και ασφάλεια της χώρας και όχι τα κέρδη των εγχώριων και διεθνών μονοπωλιακών ομίλων, μέσα από Δημόσιο Φορέα Ενέργειας που θα λειτουργεί με κριτήριο τις διευρυμένες κοινωνικές ανάγκες.

Αποτελεί καθήκον και συμφέρον όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια να απλωθεί σε όλους τους κλάδους ο αγώνας των εργολαβικών εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ για να εκφραστεί έμπρακτα η ταξική αλληλεγγύη.
Να κλιμακωθούν οι αγώνες απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις, να γίνει καθολικός ο αγώνας για την κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας
Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου
Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών
Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος- Τροφίμων και Ποτών
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ)
Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ)ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Αγρινίου
Άρτας
Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου
Ζακύνθου
Θεσπρωτίας
Ιωαννίνων
Κεφαλονιάς - Ιθάκης
Λαμίας
Λάρισας
Λαυρίου
Λέσβου
Λευκάδας
Νάουσας
Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου