Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΣΜΤ: Τετάρτη 17 Απρίλη: Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας για ΣΣΕ


Τετάρτη 17 Απρίλη: Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 9:00πμ και στάση εργασίας τις 2 πρώτες ώρες του ωραρίου

Πέμπτη 20 Ιούνη: Οργανώνουμε τη μάχη για κλαδική απεργία για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Αντεπίθεση με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Οι Μισθωτοί Τεχνικοί όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στις Κατασκευαστικές Μελετητικές και άλλες εταιρείες παροχής επιστημονικών τεχνικών υπηρεσιών, παίρνουμε ήδη «γεύση» από τη μεταμνημονιακή «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης.

Τα ραβασάκια με τα αναδρομικά χαράτσια του νόμου –«λαιμητόμου» Κατρούγκαλου μόλις έφτασαν… για να εκτοξεύσουν ξανά τις ασφαλιστικές εισφορές, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι έφερε ασφαλιστική ελάφρυνση.

Η κατάργηση ισχύος της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης συνεχίζεται για έβδομο χρόνο, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζει ότι αποκαθιστά τις ΣΣΕ. Η απουσία ΣΣΕ εντείνει τη συμπίεση του μέσου μισθού στον κλάδο και την επιδείνωση των ορών εργασίας: Η ευελιξία του ΔΠΥ συμβάλλει στην ανυπαρξία ωραρίου και αδειών – δώρων – αποζημιώσεων – επιδόματος ανεργίας, στην απουσία προστασίας από ομαδικές απολύσεις, στη δίωξη της μητρότητας. Πάνω στην απώλεια των δικαιωμάτων και στη μείωση του λεγόμενου μισθολογικού και μη μισθολογικού «κόστους» στηρίζεται η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου στον κλάδο.

Η ανάκαμψη της κατασκευαστικής δραστηριότητας δε φέρνει ανάκαμψη μισθών και δικαιωμάτων. Μας καλούν να αποδεχτούμε τις τεράστιες απώλειες της κρίσης για να αποκατασταθεί και να διαρκέσει η ανάπτυξη… των κερδών τους.

Παράλληλα με την κατάργηση του «υποκατώτατου» μισθού, μετά από εφτά χρόνια εφαρμογής του μέτρου (τα τέσσερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), νομοθέτησε την επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Με συναίνεση των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, η κυβέρνηση νομοθέτησε τη μείωση της φορολογίας στα διανεμόμενα κέρδη από 15% σε 10%, δίνοντας νέα στήριξη στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Το «δημοσιονομικό κενό» που θα προκύψει, θα καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Η διάλυση της προστασίας στην πρώτη κατοικία αποτελεί ακόμα ένα «εμβληματικό» μέτρο της «αριστερής» κυβέρνησης για την προστασία και ενίσχυση των Τραπεζών αφού προηγουμένως έστησε τη βιομηχανία διώξεων καθιστώντας «ιδιώνυμο» αδίκημα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Το επίδομα «αντίδωρο» που διαφημίζει ότι δίνει η κυβέρνηση δεν αποτελεί «παροχή». Είναι κομμάτι του κλεμμένου λαϊκού εισοδήματος που σχημάτισε τα «ματωμένα» πλεονάσματα, δε θα είχε δοθεί εάν δεν υπήρχε το ταξικό κίνημα με αίτημα την αναπλήρωση των απωλειών. Η αναβολή περικοπής συντάξεων αποτελεί κατάκτηση του ταξικού συνταξιουχικού κινήματος που δεν υποχώρησε, που συνεχίζει να βρίσκεται στο δρόμο και να διεκδικεί πέρα από τις «αντοχές της οικονομίας». Προκαλεί η κοροϊδία της κυβέρνησης που πρόσθεσε νέες μειώσεις πάνω στις προηγούμενες και παρουσιάζει ως «νίκη» ότι δε θα κόψει από τους υπερήλικες, αλλά μόνο από τους νεότερους.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική, παίρνοντας τα εύσημα από ΕΕ-ΔΝΤ που την καλούν να επιταχύνει στον ίδιο δρόμο, ο ΣΥΡΙΖΑ σερβίρει το παραμύθι περί «προοδευτικών μετώπων» για να στήσει νέες κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και να εγκλωβίσει το λαό σε ψεύτικα δίπολα.

Αυτή η πολιτική στρώνει το «χαλί» στα ακροδεξιά – φασιστικά μορφώματα του συστήματος, που ταυτίζονται στρατηγικά με τις βασικές επιλογές της αστικής τάξης και την πολιτική της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων. Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιαστεί ως «σημαιοφόρος» της πάλης κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού, την ίδια που ώρα κρατά ψηλά τη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η ΕΕ ως ένωση του κεφαλαίου γίνεται ολοένα αντιδραστικότερη για τους λαούς. Αυτή η εξέλιξη αποτυπώνεται στα «ευρωπαϊκά εξάμηνα», στο Σύμφωνο Σταθερότητας και στα υπόλοιπα μνημόνια διαρκείας για τους λαούς της ΕΕ, στις δεκάδες αντεργατικές Οδηγίες της ΕΕ, στα μέτρα για παραπέρα στρατιωτικοποίηση και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης.

Η κυβέρνηση σε ρόλο σημαιοφόρου των ΝΑΤΟ –ΗΠΑ στα επιθετικά τους σχέδια στην περιοχή, επεκτείνει την παρουσία αμερικανικών βάσεων και στρατευμάτων σε όλη την επικράτεια. Η «αναβάθμιση» της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ με μετατροπή της χώρας σε «μεντεσέ» της Αμερικανικής πολιτικής φέρνει αναβάθμιση των κινδύνων για το λαό. Ολόκληρη η χώρα, οι υποδομές, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε σχεδιασμούς που βάζουν το λαό στο στόχαστρο σε ενδεχόμενο γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή Βαλκανίων -Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Μαζικοποίηση –ανασύνταξη του κινήματος στον κλάδο!

Απέναντι στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα κόμματα του μονόδρομου της καπιταλιστικής ανάπτυξης, κανείς δε θα φέρει πίσω τις τεράστιες απώλειες μας από την έναρξη της κρίσης, αν δεν αντεπιτεθούμε και δεν οργανώσουμε μαχητικούς αγώνες.

Η πείρα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις του κλάδου δείχνει ότι η στάση των εργοδοτών είναι η άρνηση ακόμα και της διαπραγμάτευσης ΣΣΕ, με διάφορες προφάσεις. Αξιοποιούν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΣΤΥΕ – ΟΣΕΤΕΕ που δήθεν ζητούν να υπογράψουν ΣΣΕ και ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν με δύο σωματεία αλλά μόνο με το «αντιπροσωπευτικό» σωματείο του κλάδου. Η «αντιπροσωπευτικότητα» του ΣΜΤ έχει κριθεί στο δρόμο αλλά και στα δικαστήρια, όταν 11 χρόνια πριν διαδοχικά εργοδότες και ΣΤΥΕ –ΟΣΕΤΕΕ μας έσερναν σε δίκες. Έχουμε ήδη υπογράψει ΣΣΕ το 2008, τη συλλογική σύμβαση που κάλυψε για πρώτη φορά πανελλαδικά την εργασία με ΔΠΥ. Η στάση των εργοδοτών δε μας εκπλήσσει, καθώς νομιμοποιείται από την κυβερνητική πολιτική και αποτελεί συνέχεια της μνημονιακής επίθεσης που έχει σκοπό να διατηρήσει χαμηλά τον μέσο μισθό ακόμα κι όταν δίνει ψίχουλα στον κατώτατο. Γι’ αυτό κρατά ακέραιο το απαγορευτικό πλαίσιο για την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις: με τη μη υποχρέωση των εργοδοτών να προσέλθουν στη διαπραγμάτευση και Διαιτησία και τη μη κήρυξη υποχρεωτικής της εφαρμογής της ΣΣΕ από όλους τους εργοδότες. Δε θα συμβιβαστούμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας! Μπροστά μας έχουμε ακόμα δρόμο…

Κανείς εργοδοτικός φορέας σήμερα, δε πρόκειται να συζητήσει ΣΣΕ & αυξήσεις αν δεν το επιβάλλουμε!

Σε κάθε χώρο δουλειάς να αγωνιστούμε συλλογικά, μέσα από το Σωματείο, να δυναμώσουμε τη δική μας ταξική οργάνωση, με ενότητα και συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις στον κλάδο, με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία Οικοδόμων, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τους ομίλους την εργοδοσία. Να «χτίσουμε» το Σωματείο και να ανάψουμε εστίες αντίστασης στα εργοτάξια και στα γραφεία των ομίλων και των μελετητικών –τεχνικών εταιρειών. Να κάνουμε τη συλλογική διεκδίκηση, το πλαίσιο της Σύμβασης και τα αιτήματα του ΣΜΤ δική μας κοινή υπόθεση για την οποία πρέπει να παλέψουμε.

Στη φάση που βρισκόμαστε μόνο μαχητικές κινητοποιήσεις και μαζικές απεργίες που σταματούν τη δουλειά σε γραφεία και εργοτάξια, με συλλογική τους απόφαση, μπορούν να αναγκάσουν την εργοδοσία να συζητήσει ΣΣΕ. Να κατακτήσουμε αυξήσεις στον κατώτατο μισθό με τριετίες, σταθερές εργασιακές σχέσεις. Να υπογράψουμε ΣΣΕ που θα την εφαρμόσουν οι εργοδότες.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αμυνθούμε στην κλιμακούμενη εργοδοτική επίθεση, ιδιαίτερα σήμερα που βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη αναδιάρθρωση των κατασκευαστικών ομίλων. Κάθε αναδιάρθρωση «μυρίζει αίμα»: φέρνει απολύσεις, μειώσεις μισθών, απώλεια δικαιωμάτων και εντατικοποίηση της εργασίας για να ενισχύσουν οι μέτοχοι την κερδοφορία τους. Αυτό δείχνει το παράδειγμα του ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την επιβολή του αντιδραστικού και παράνομου Κώδικα Δεοντολογίας που η νέα Διοίκηση εκβιαστικά ζητά να υπογράψουν οι Μηχανικοί με ΔΠΥ προκειμένου να ανανεωθεί η Σύμβασή τους.

Ταξική ενότητα ενάντια στη σαπίλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού

Το ταξικό εργατικό κίνημα, εργατικά Σωματεία και Ομοσπονδίες τις τελευταίες μέρες δίνουν μεγάλη μάχη ενάντια στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ενάντια στην προσπάθεια της συνδικαλιστικής μαφίας των εργατοπατέρων να διατηρήσει τον έλεγχο της ΓΣΕΕ με αντιπροσώπους μαϊμούδες, εργοδότες και νόθους, με επιστράτευση πληρωμένων ένοπλων μπράβων. Εκλέγουν αντιπροσώπους Σωματεία ανύπαρκτα, κάνουν «εκλογές» χωρίς κανένα έλεγχο (άλλωστε και στον κλάδο μας τέτοιος είναι ο ΣΤΥΕ που στέκεται εμπόδιο στη διαπραγμάτευση ΣΣΕ), «διορίζουν» μέλη διοίκησης εργατικών κέντρων που έχουν ο καθένας 2 και 3 επιχειρήσεις… ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ Καραγεωργόπουλος είναι πρόεδρος εταιρείας ενοικίασης εργαζομένων. Δεν μιλάμε για εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Μιλάμε για εργοδότες!!! Με αυτούς τους αντιπροσώπους θέλουν να κάνουν συνέδριο, και να τους εκλέξουν στη διοίκηση της ΓΣΕΕ να μας εκπροσωπούν.

Δεν το κάνουν μόνο για τα εργατοπατερικά προνόμια. Το κάνουν για να μπορεί η ΓΣΕΕ να συνεχίσει να παίζει τον βρώμικο ρόλο που έπαιζε όλα αυτά τα χρόνια:
Να υπογράφει συμβάσεις ξεφτίλας, θυσιάζοντας τις ανάγκες μας.
Να μην κάνει τίποτα για τα απανωτά χτυπήματα που δεχόμαστε από κυβερνήσεις –εργοδοσία.
Να βοηθάει την κυβέρνηση να χτυπήσει το δικαίωμα της απεργίας και γενικά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Να κάνει «απεργία» μαζί με τον ΣΕΒ(!!!) απαιτώντας από την κυβέρνηση να δώσει νέες φοροαπαλλαγές και κρατική ενίσχυση σε βιομήχανους, τραπεζίτες, κατασκευαστές, εφοπλιστές.

Τις επόμενες μέρες θα κλιμακωθεί η προσπάθειά τους να κάνουν με βία και καταστολή «εν κρυπτώ» ένα συνέδριο που θα διαιωνίσει την σαπίλα τους. Θα επιστρατεύσουν για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ, την αστυνομία και όλες τις δυνάμεις που έχουν συμφέρον από κάτι τέτοιο.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή δε χωράει ουδετερότητα, ούτε «ίσες αποστάσεις» από κανένα τίμιο συνδικαλιστή που δηλώνει ότι είναι κατά των εργοδοτών και των συνδικαλιστών που τους υπηρετούν.

Ειδικά σήμερα, δεν έχει η πλειοψηφία του ΔΣ κανένα δικαίωμα να σύρει το ΣΜΤ στην αδιέξοδη γραμμή των «ίσων αποστάσεων» μεταξύ ΠΑΜΕ –ΓΣΕΕ, τη γραμμή της καταγγελίας περί δήθεν «μάχης μηχανισμών των ΓΣΕΕ-ΠΑΜΕ». Οι ταξικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό σε κάθε Σωματείο, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο και στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ για να αποκαλυφτεί και να εμποδιστεί η νοθεία και η σήψη των εργατοπατέρων συνδικαλιστών.

Αυτή η κατεύθυνση σήμερα περισσότερο από ποτέ αντικειμενικά υπονομεύει την απαραίτητη ταξική ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου, τη σύγκρουση με τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας της γραμμή της ταξικής πάλης που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του, με την αντικαπιταλιστική γραμμή του ΠΑΜΕ.

Η κλιμάκωση του αγώνα μας για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ των μισθωτών τεχνικών περνάει υποχρεωτικά από τη συμπόρευση με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία Οικοδόμων στον κλάδο, μέσα από τον ουσιαστικό συντονισμό και συμπόρευση με τα ταξικά σωματεία και ομοσπονδίες που χαράζουν γραμμή σύγκρουσης με κυβέρνηση –εργοδοσία –εργοδοτικό συνδικαλισμό, που σηκώνουν ψηλά τη σημαία των σύγχρονων αναγκών.

Συντονιζόμαστε με τα ταξικά σωματεία, ομοσπονδίες, ΕΚ, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος.
Προχωράμε σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 17 Απρίλη.
Οργανώνουμε τη μάχη για κλαδική απεργία για τη ΣΣΕ την Πέμπτη 20 Ιούνη.

Διεκδικούμε:
Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους. Υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο μας με πραγματικές αυξήσεις. Συντονιζόμαστε με την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων για την πάλη για υπογραφή ΣΣΕ στα εργοτάξια.
Μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθημερο, 7ωρο). Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ! Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει και καταβολή των εισφορών απ’ τον εργοδότη. Καμία μείωση των αποδοχών.
Αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές. Άμεση μείωση των εισφορών. Καμία είσπραξη αναδρομικών οφειλών. Όχι στην ανταποδοτικότητα. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού. Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία! Άμεση αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ από την Attica Bank. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σύγχρονη και υψηλού επιπέδου υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους ανεξάρτητα από χρέη προς τα ταμεία, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας! Επίδομα ανεργίας για όλους (και για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι») για όσο διαρκεί η ανεργία. Σύνταξη μετά από 30 χρόνια δουλειάς (στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες).
Κατάργηση του ΚΕΑΟ και των ρυθμίσεων για τις κατασχέσεις! Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, φόρος 45% στα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν! Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών.
Κατάργηση του αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου για την εμπορευματοποίηση της γης και των δασικών εκτάσεων, του νερού, των φυσικών πόρων. Απόσυρση των Χωροταξικών Σχεδίων που υποτάσσουν τη χρήση γης στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ύδρευση, μεταφορές). Πάλη ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου δημόσιων/ιδιωτικών έργων και μελετών που επιταχύνουν τη συγκέντρωση μελετών και έργων στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου. Υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης με κριτήριο την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος.
Κατάργηση κάθε μορφής εξετάσεων για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, το ακαδημαϊκό δίπλωμα μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αντιεπιστημονικούς διαχωρισμούς των σπουδών σε κύκλους και των ιδρυμάτων σε κατηγορίες. Καμιά μετατόπιση της «τεχνικής ευθύνης» από το κράτος και την εργοδοσία στον εργαζόμενο. 
Ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (μισθό, ΔΠΥ), με προσανατολισμό στον έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης. Κατάργηση των ιδιωτικών ΕΞ.Υ.Π.Π. και δημιουργία κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφάλειας και Ιατρών Εργασίας, ενταγμένου στο αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Να πληρώσει το κεφάλαιο για τον επαγγελματικό κίνδυνο. Διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ.
Ουσιαστική προστασία της μητρότητας. Άδεια κυήσεως, τοκετού, γαλουχίας και φροντίδας των νεογέννητων, με πλήρεις αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (μισθό, ΔΠΥ). Κρατικό δίκτυο υποδομών, με δωρεάν υπηρεσίες για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τους ανάπηρους. Επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου