Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ανακοίνωση για το ανθυγιεινό επίδομα


Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 26/4/2018
Αρ. Πρωτ. : 7358


Ανακοίνωση για το ανθυγιεινό επίδομα.

Συνάδελφοι, όπως είχαμε ενημερώσει με προηγούμενο έγγραφο μας (Αρ. Πρωτ. 7303 – 27/2/2018) ενόψει σύστασης Ειδικής Επιτροπής η οποία θα επανασχεδιάσει τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο, ως κλάδος διεκδικούμε την αναγκαιότητα ένταξης μελών μας στις κατηγορίες των δικαιούχων ανθυγιεινού επιδόματος. Συγκεκριμένα ζητάμε:

1. Ένταξη των μη Χημικών, τεχνικών υπαλλήλων των Τμημάτων Ελέγχου Υλικών & Ποιότητας Δημοσίων Έργων, Αποκεντρ/νων Διοικήσεων και Περιφερειών της χώρας στην Α` κατηγορία της ΚΥΑ 2/53212/0022/24.2.2012 (ΦΕΚ 465/Β`/2012).
Η ένταξη του Τεχνικού Προσωπικού (Π.Ε. Μηχανικών, κλπ) όλων των Τμημάτων Ελέγχου Υλικών & Ποιότητας Δημοσίων Έργων, των επτά Αποκεντρ/νων Διοικήσεων της χώρας, στην Α` κατηγορία της ΚΥΑ 2/53212/0022/24.2.2012 (ΦΕΚ 465/Β`/2012), θα άρει μια αδικία ετών, καθόσον και οι μη Χημικοί υπάλληλοι των Εργαστηρίων, αν και εργάζονται στον ίδιο χώρο δε λαμβάνουν καθόλου το εν λόγω επίδομα.

2. Ένταξη των ΠΕ μηχανικών που εργάζονται σε αντίστοιχες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Α` κατηγορία της ΚΥΑ 2/53212/0022/24.2.2012 (ΦΕΚ 465/Β`/2012)
Οι Μηχανικοί που απασχολούνται στα Εργοστάσια, Εργαστήρια, Χημεία, Κέντρα Τηλεπικοινωνιών, Αεροδρόμια, Νοσοκομεία του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού είναι εκτεθειμένοι καθημερινά σε σοβαρούς επαγγελματικούς κινδύνους οι οποίοι θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους.
Tο τμήμα ΥΕΘΑ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής όλα αυτά τα χρόνια -αλλά και πρόσφατα- με τεκμηριωμένη παρέμβαση του επιδίωξε με τις παρεμβάσεις του το εξής απλό, λογικό και δίκαιο: να μην υπάρχουν περιπτώσεις όπου δυο εργαζόμενοι του υπουργείου, που κάνουν την ίδια δουλειά στον ίδιο ή σε ανάλογο χώρο, να τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης ως προς το ανθυγιεινό επίδομα, για οποιονδήποτε λόγο και μάλιστα λόγω ένταξης σε διαφορετικό κλάδο, η οποία ανισότιμη αντιμετώπιση προβλέπεται βέβαια στις ισχύουσες ΚΥΑ του 2012.

3. Διατήρηση των προβλέψεων χορήγησης του επιδόματος στους ελάχιστους ΠΕ μηχανικούς που εργάζονται στα Νοσοκομεία.

Στα πλαίσια αυτά και μαζί με την ΑΔΕΔΥ εκτιμούμε πως απαιτείται διεύρυνση των επαγγελμάτων προς ένταξη στα ΒΑΕ. Αύξηση και επέκταση της χορήγησης του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων, αναβάθμιση επαγγελμάτων στις κατηγορίες του επιδόματος, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλες τους χώρους εργασίας, σύνδεση των ΒΑΕ με τις αναγκαίες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Επειδή κάθε περίπτωση όπως και το θέμα του Ανθυγιεινού μόνο με μαζικούς αγώνες μπορεί να περισωθεί και να διευρυνθεί,

Καλούμε τους συναδέλφους μηχανικούς και ειδικά αυτούς της Αττικής σε μαζική συμμετοχή στην προγραμματισμένη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 3 του Μάη, ώρα 12:30μμ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Διεκδικούμε:
§   Αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, από κανέναν εργαζόμενο που το λαμβάνει σήμερα.
§   Επέκταση χορήγησης του επιδόματος και σε όλους όσοι εργάζονται στις ίδιες συνθήκες -χώρους, κλάδους, ειδικότητες- και το δικαιούνται, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι, συμβασιούχοι, έργου, κοινωφελούς εργασίας).
§   Συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στη 17μελή Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε για τη μελέτη του θέματος.
Η συμμετοχή μας και οι αγώνες θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου