Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: Στάση Εργασίας και ανακοίνωση συμπαράστασης

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2017

Αρ. Πρωτ. : 4419
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-3-2017 ΑΠΟ ΤΙΣ 2.00 Μ.Μ.

Η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής στα πλαίσια των διεκδικήσεών της, λόγω της εφαρμογής του αντιασφαλιστικού Ν.4387/16, προκηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 30/3/2017 από τις 2.00μ.μ έως τη λήξη του ωραρίου.
Αν θέλουμε να σταματήσουμε αυτό το συνεχή κατήφορο, τη συνεχιζόμενη φτωχοποίησή μας, την απόλυτη υποβάθμιση του ρόλου μας και την παραπέρα αποδόμηση του Δημοσίου, να αποτρέψουμε την διευρυνόμενη υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τον ευτελισμό των συντάξεων, τη συνεχιζόμενη ληστρική φορολογία, ο μόνος δρόμος είναι η αντίστασή μας απέναντι σε αυτές τις καταστροφικές επιλογές.
Συμπαρατασσόμαστε και με τους υπόλοιπους εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς και καλούμε από κοινού σε συγκέντρωση στις 3:00μ.μ. στον ΕΦΚΑ (Αγ. Κωνσταντίνου 5) στις 30/3/2017 και διεκδικούμε:
  • Να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε θέσει σχετικά με τους διπλοασφαλισμένους συναδέλφους και τον υπολογισμό των συντάξεών τους.
  • Να επιστραφούν οι εισφορές της Ειδικής Προσαύξησης στους μετά το ’93 ασφαλισμένους, όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει και το Υπουργείο κωφεύει.
  • Να καταργηθούν οι αναδρομικές αυξήσεις εισφορών του Ν.3986/11 που ειδικά στους μισθωτούς προ και μετά το ’93 φόρτωσαν ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση πρόσθετα βάρη, σε έναν ασφαλιστικό κλάδο που μόλις καταργήθηκε.
  • Όχι στα ιδιωτικοποιημένα επαγγελματικά ταμεία που καταργούν την κοινωνική ασφάλιση.
Όχι στην παράδοση των οφειλετών στον κατασχετικό μηχανισμό του ΚΕΑΟ, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι οφειλές δημιουργήθηκαν από την επαγγελματική συντριβή του Κλάδου μας.

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2017

Αρ.Πρωτ: 4421
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει την συμπαράστασή του στους συναδέλφους μας Δημήτριο Κλεφτοδήμο, Αναστασία Χριστοπούλου, Ιωσήφ Νομικό και Νικόλαο Θεοδωρίδη, οι οποίοι δικάζονται στις 30/3/2017 στο 3ο Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έλθει σε γνώση μας εκτιμούμε ότι ως μέλη της Επιτροπής Κρίσης Αυθαιρέτων κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αγ. Παρασκευής ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες στο πλαίσιο άσκησης των υπηρεσιακών καθηκόντων τους και της εξυπηρέτησης του Δημοσίου συμφέροντος.
Πάγια θέση της Ένωσής μας είναι:
  • ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της εργασίας μας.
  • ΟΧΙ στην "εύκολη" παραπομπή σε δικαστικές και πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων οι οποίοι καλούνται να αποδείξουν (ενώπιον ακροατηρίου) την οφθαλμοφανή αθωότητά τους, ενώ θα μπορούσε να είχε εκδοθεί πράξη του αρμόδιου εισαγγελέα για απαλλαγή τους, ώστε ούτε οι συνάδελφοι να ταλαιπωρούνται (με πολλαπλές επιπτώσεις ψυχολογικές, οικονομικές, υπηρεσιακές κα) αλλά ούτε να επιβαρύνονται τα πινάκια των δικαστηρίων με υποθέσεις και να διευκολύνεται το έργο της δικαιοσύνης.
Κατόπιν αυτών, ευελπιστούμε στην αθώωση των προαναφερόμενων συναδέλφων και την αποφυγή των σοβαρών συνεπειών για τους ίδιους αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου