Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

H δραματική πορεία της Attica bank, η σκανδαλώδης κρατική παρέμβαση και οι καταστροφικές ζημίες -800 εκατ.

Η κρατική παρέμβαση ώστε να ανακεφαλαιοποιηθεί η Attica bank αποδεικνύεται, επίσης αποδεικνύεται και η τεράστια ζημία των μετόχων, που είναι πρωτοφανής.
Το μέγα σκάνδαλο της ωμής κρατικής παρέμβασης και των τεράστιων ζημιών που έχουν υποστεί οι μέτοχοι στην Attica bank, δεν θα κρυφτεί, θα έρθει στο φως και θα έρθει ενώπιον της δικαιοσύνης. 
Κανείς έντιμος πολίτης δεν μπορεί να σιωπήσει εμπρός τα τερατουργήματα τα οποία έχουν συντελεστεί. 
Η κρατική παρέμβαση ώστε να ανακεφαλαιοποιηθεί η Attica bank αποδεικνύεται, επίσης αποδεικνύεται και η τεράστια ζημία των μετόχων, που είναι πρωτοφανής.
Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί εμπρός σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο το οποίο σκοπίμως πολλοί προσπαθούν να αποσιωπήσουν. 
Το bankingnews δεν μπορεί και δεν θα μείνει απαθές μέσο εμπρός σε όσα έχουν συμβεί εις βάρος των συμφερόντων της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας , εις βάρος των ελλήνων φορολογουμένων. 
Πρώτοι αναδείξαμε το μέγα σκάνδαλο της τεράστιας ζημίας 39 δισεκ. του ΤΧΣ που χάθηκαν οριστικά και αμετάκλητα χωρίς να ευθύνονται οι διοικήσεις του Ταμείου αλλά η κυβέρνηση που κακοδιαχειρίστηκε εμφανώς 39 δισεκ. ευρώ τα οποία χάθηκαν. 
Τα 39 δισεκ. αντιστοιχούν στο 50% περίπου του τρίτου προγράμματος, του τρίτου μνημονίου.
Όσοι επαγγέλλονται την κάθαρση, όσοι δήθεν αγωνιούν για την τύχη της Ελλάδος και της κοινωνίας γιατί σιωπούν που χάθηκαν 39 δισεκ. ευρώ; 
Αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην οικονομική ιστορία της Ελλάδος και το πέπλο σιωπής έχει σκεπάσει τα πάντα, κανείς δεν μιλάει αλλά φωνασκούν για 30 ή 50 εκατ ευρώ. 
Εδώ χάθηκαν 39 δισεκ. με τεράστια ευθύνη της κυβερνητικής ανικανότητας – τόσο της προηγούμενης όσο και της τωρινής κυβέρνησης – και κανείς δεν μιλάει. 
Πρώτοι αναδείξαμε το μέγα σκάνδαλο που ονομάζεται κρατική παρέμβαση εις βάρος των κανόνων της ΕΕ για την ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank και πρώτοι προειδοποιήσαμε για τις τεράστιες ζημίες που θα υποστούν οι μέτοχοι της Attica bank. 
Πως αποδεικνύεται η κρατική παρέμβαση στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank; 

Ας δούμε ορισμένα δημοσιεύματα

Τίτλος: Το σκάνδαλο εξαπλώνεται και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην ΑΜΚ της Attica bank με 9,9 εκατ 
Ημερομηνία 10 /12/2015 

Γιατί καμία ΔΕΚΟ δεν επένδυσε στις μεγάλες συστημικές τράπεζες και επενδύουν τώρα εκατομμύρια στην Attica bank σε τιμές μάλιστα στρεβλωμένες και υπερτιμημένες; 
To έγκλημα συνεχίζεται, εξαπλώνεται δυστυχώς με την προτροπή του ελληνικού δημοσίου - όπου ελληνικό δημόσιο - ο υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης ως πρόεδρος του ΤΕΕ και μηχανικός είχε δεσμούς με το ΤΣΜΕΔΕ και την Attica bank -.
Το ελληνικό δημόσιο λοιπόν προτρέπει ή επιβάλλει κατά το ορθότερο σε όλες τις ΔΕΚΟ να καλύψουν την αύξηση κεφαλαίου της Attica bank. 
Ενώ οι πραγματικοί ιδιώτες επενδυτές απέχουν, το ελληνικό κράτος προσπαθεί να διασώσει την Attica bank μέσω των ΔΕΚΟ. 
Έτσι λοιπόν ζήτησαν από την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, τον ΟΛΠ και ΟΛΘ να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank. 
Επίσης ζήτησαν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον Ελευθέριο Βενιζέλο να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με 9,9 εκατ και για τον λόγο αυτό μετά από πρόταση του ελληνικού δημοσίου συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 30 Δεκεμβρίου του 2015. 
Γιατί καμία ΔΕΚΟ δεν επένδυσε στις μεγάλες συστημικές τράπεζες και επενδύουν τώρα εκατομμύρια στην Attica bank σε τιμές μάλιστα στρεβλωμένες και υπερτιμημένες; 

Δείτε την ανακοίνωση της εταιρίας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών…
Αναφέρει μετά από πρόταση του ελληνικού δημοσίου….
Ποιος έδωσε την εντολή να συμμετάσχει με 9,9 εκατ. ο Διεθνής Αερολιμένας στην ΑΜΚ της Attica bank. 


Το bankingnews είχε αποκαλύψει την εντονότατη αντίδραση του Paulson στην απόφαση συμμετοχής στην ΑΜΚ Attica bank αλλά δημοσιεύουμε όχι κείμενο μας αλλά άλλου μέσου ενημέρωσης. 

Διαφωνία ξένων μετόχων στην ΕΥΔΑΠ για την συμμετοχή στην ΑΜΚ της Attica bank
Δημοσίευμα Καθημερινής 15 Ιανουαρίου του 2016 

Αντιρρήσεις για τη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank εκφράζουν τα funds Paulson και Polygon, που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. 
Η Paulson, που κατέχει περίπου το 10% της ΕΥΔΑΠ εκφράζει σε επιστολή της προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας την έκπληξή της για την απόφαση επένδυσης 20 εκατ. ευρώ στην Attica Bank. 
«Προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί η ΕΥΔΑΠ θα επένδυε σε μια τράπεζα.
Επενδύσαμε στην ΕΥΔΑΠ επειδή είναι μια εξαίρετη εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης - ένας τομέας άσχετος με τον τραπεζικό» αναφέρει η επιστολή, που στάλθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου. 
«Η επένδυση στον τραπεζικό τομέα ενέχει ρίσκα με τα οποία το διοικητικό συμβούλιο και η ηγεσία της εταιρείας δεν είναι εξοικειωμένα. 
Η μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε σε αυτή την απόφαση είναι ότι το διοικητικό συμβούλιο εφαρμόζει μια κυβερνητική πολιτική (...). Εκτιμούμε ότι η κίνηση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι μειοψηφούντες επενδυτές σε δημόσιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν υψηλό ρίσκο και ότι η επένδυσή τους ενδέχεται να απολέσει σημαντική αξία, ως αποτέλεσμα πολιτικά καθοδηγούμενων κινήσεων». 
Σε πολύ υψηλότερους τόνους ήταν η επιστολή της Polygon (η οποία ωστόσο κατέχει ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό μετοχών).
Η Polygon θεωρεί ότι τέτοιου είδους επενδύσεις δεν προβλέπονται από τον ιδρυτικό νόμο και το καταστατικό της ΕΥΔΑΠ. 
Και καταλήγει προειδοποιώντας ότι, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, οι μέτοχοι μιας εταιρείας φέρουν ευθύνη αν με απόφασή τους την ζημιώσουν.
(Υποσημείωση bankingnews ήδη καταγράφουν λογιστικές ζημίες -70%...)

Στις 8 και 9 Φεβρουαρίου του 2016 το bankingnews αποκαλύπτει ότι η ΕΚΤ και ο SSM θα διενεργήσουν έλεγχο για την ΑΜΚ της Attica bank 
Δημοσίευμα bankingnews 8 και 9 Φεβρουαρίου του 2016… 

Παρέμβαση της ΕΚΤ και του SSM για την αύξηση κεφαλαίου της Attica bank – Εγείρουν θέμα κρατικής βοήθειας

Παρέμβαση της ΕΚΤ και του SSM έχει υπάρξει για την αύξηση κεφαλαίου της Attica bank καθώς θέτουν θέμα κρατικής βοήθειας. 
Οι αρμόδιες εποπτικές αρχές ενημερώθηκαν….από «συγκεκριμένη πηγή» στην Ελλάδα για το τι έχει συμβεί με την αύξηση κεφαλαίου πως καλύφθηκαν τα 681 εκατ ευρώ σε σύνολο 758 εκατ ευρώ. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΤΑΠΙΛΤΑΛ είχε επενδύσει 55 εκατ και έχει υποστεί μεγάλες λογιστικές απώλειες, είχε επενδύσει η ΕΥΔΑΠ 20 εκατ αλλά είχε διαφωνήσει ο Paulson και επίσης άλλες ΔΕΚΟ. 
Με βάση πληροφορίες ΕΚΤ και SSM θέτουν θέμα κρατικής παρέμβασης στην κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Attica bank. 
Η συγκεκριμένη πηγή που ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές έχει παράσχει όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν ότι η αύξηση κεφαλαίου της Attica bank πραγματοποιήθηκε με καθοδηγητή το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένους υπουργούς της κυβέρνησης και δεν έτυχε της στήριξης της αγοράς. 
Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΣΜΕΔΕ θα πρέπει να αιτιολογήσει πως αποφάσισε να συμμετάσχει με 380 εκατ ή σωρευτικά περίπου 800 εκατ ευρώ στην νέα ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank.
Μάλιστα είχε υπάρξει και ερώτηση 14 βουλευτών της ΝΔ για το πως καλύφθηκε η ΑΜΚ, θέτοντας το ερώτημα να παρουσιαστεί η έκθεση της επενδυτικής επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ που να αιτιολογεί γιατί συμμετείχε στην ΑΜΚ της Attica bank.

Στις 6 Μαρτίου του 2016 το Βήμα της Κυριακής σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ αναφέρει 

Έρευνα από ΕΚΤ και Στουρνάρα για την μαύρη τρύπα της τράπεζας Αττικής.
Σκάνδαλο: Πως εξαερώθηκαν 800.000.000 ευρώ του Ταμείου των Μηχανικών. 

Και ενώ οι προειδοποιήσεις για κρατική παρέμβαση στην Attica bank είναι όχι απλά συστηματικές αλλά συνεχείς ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2015 την Τρίτη 8 Μαρτίου του 2016 οι Financial Times 

Την Τρίτη 8 Μαρτίου του 2016 οι Financial Times δημοσιεύουν το εξής κείμενο

Financial Times
Meanwhile, Attica Bank could face questions over whether it benefited from illegal state aid after the Syriza-led government pressured managers and directors of two state-controlled companies to participate in its capital-raising.
Eydap, the Athens water company, invested €20m despite opposition from senior managers at the utility. An extraordinary assembly of shareholders approved the Eydap board’s decision.
The Athens International Airport company invested €9.9m after a foreign minority shareholder blocked a proposal by the board to participate with more than €30m from its cash reserves.
Canada’s Public Sector Pension Investment Board, the foreign shareholder, was ultimately forced to accept the smaller investment in Attica under the terms of their shareholder agreement.
Three months later Attica has not been able to close the offering, which is still €68m short of the original target.
Asked to comment, Attica said the SSM would examine the capital raising as part of an overall audit of the bank.
The ECB and the Bank of Greece both declined to comment.

Και ενώ υπάρχουν πλειάδα δημοσιευμάτων ότι το ΤΑΠΙΛΤΑΤ κινδυνεύει να χρεοκοπήσει (ανακοίνωση υπαλλήλων Alpha bank) το ΤΑΠΙΛΤΑΤ αποφασίζει να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank με 55,5 εκατ. 

Για σκανδαλώδη απόφαση συμμετοχής του ΤΑΠΙΛΤΑΤ με 55 εκατ στην Attica bank κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της Ιονικής
Δημοσίευμα bankingnews 28/12/2015 

Για σκανδαλώδη απόφαση συμμετοχής του ΤΑΠΙΛΤΑΤ με 55 εκατ στην Attica bank κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της Ιονικής
Μάλιστα σε ανακοίνωση τους που παραθέτουμε θέτουν σοβαρότατα ερωτήματα για το πώς ένα Ταμείο όπως το ΤΑΠΙΛΤΑΤ μπορεί να επενδύσει 55 εκατ στην Attica bank.

Η επίσημη ανακοίνωση

Και αντί για επικουρική σύνταξη ή επιστροφή εισφοροκρατήσεων θα εισπράττουμε… μερίσματα κόκκινων δανείων;
Συνάδελφοι της Ιονικής,

“Αγοράστε Αttica Βank”
Με τα ποσά των εισφορών που θα λαμβάνατε στο λογαριασμό σας μέχρι το τέλος του 2015 (3%+4%=7%), όπως σας διαβεβαίωναν από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK, τελικά γίναμε όλοι μέτοχοι της Αttica Βank! 
Εφεξής λοιπόν, πρώτιστο μέλημά μας θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της “καλής πορείας” της Attica Bank ώστε να μη χρεοκοπήσει και χαθούν τα 55.000.000€ (!) που έδωσε το Επικουρικό μας Ταμείο για να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίησή της και κυρίως για να μη χρειαστούν σύντομα άλλα τόσα για να υποστηριχθεί το ποσοστό 7,3% του Μετοχικού Κεφαλαίου που “αποκτήσαμε” με τόσο “λίγα” χρήματα, τα οποία άλλωστε μας… περισσεύουν.
“Μνημόσυνο” με ξένα κόλλυβα
Τη σχετική απόφαση επένδυσης σε μετοχές Attica Bank, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ την προηγούμενη Τρίτη και Τετάρτη (15&16-12-2015) σε μια μαραθώνια “πανηγυρική” συνεδρίαση με ψήφους 6 υπέρ και 2 κατά (εκ των οποίων η μία ήταν του Γραμματέα του Δ.Σ.), αφού προηγουμένως μελέτησε προσεχτικά, όπως μάθαμε, την ξεκάθαρη και εμπεριστατωμένη εισήγηση της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου για να σωθεί η Attica Bank.
(Αφού άλλωστε είναι γνωστό ότι “αυτός είναι και ο σκοπός” του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ…)
Οι μάγοι με τα δώρα
Από τους εργαζόμενους της ALPHA BANK υπέρ της επένδυσης αυτής ψήφισαν οι τέσσερις εκπρόσωποι του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK (συνάδελφοι της Ιονικής κκ Ξύστρας, Λάτσης, Πετράκης και ο ταμίας κ. Τσιακούλιας).
Αλήθεια, για ρωτήστε τώρα τον κ. Λάτση πότε θα σας πιστώσει το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ τις εισφοροκρατήσεις σας!!!
“Οικουμενική” αποδοχή!
Όπως πληροφορούμαστε, κάλυψη προς το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (περί νομικών ευθυνών) και διαβεβαιώσεις (ότι η “επένδυση” θα ευδοκιμήσει) έδωσαν αφενός μεν το νομικό επιτελείο της Attica Bank και αφετέρου η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κυβέρνηση. (Σιγά που δεν θα έδιναν!)
Επένδυση – “Εγγύηση”
Όσον αφορά τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, μετά την υπ΄αριθμόν 106/13-10-2015 γνωστή “αυστηρή” επιστολή του, για τη διασφάλιση του ασφαλιστικού κεφαλαίου του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, θεωρούμε ότι τώρα έχει “ιερή υποχρέωση” να συγχαρεί εγγράφως και άμεσα (εάν δεν το έχει ήδη κάνει) το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αφού με την ως άνω επένδυση όχι μόνο “διασφαλίζει”, αλλά και “πολλαπλασιάζει” την περιουσία του Ταμείου μας…
BIG… BUBBLE !!!
ή το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στ’ αχνάρια του ΤΣΜΕΔΕ για να σώσει
την Attica Bank και την οικονομία.
Συνάδελφοι, δεν πρέπει να αγανακτείτε καθόσον δεν εξαπατηθήκατε. Όλοι γνωρίζατε πολύ καλά ότι οι “ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ” ανάληψης των εισφοροκρατήσεών σας είχαν στην ουσία κάλπικο περιεχόμενο, για τους λόγους που σας έχουμε αναλύσει επανειλημμένως κατά το παρελθόν.
Εντούτοις, εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε πλήρως για την… εγγυημένη επενδυτική κίνηση του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, μελετήστε το ενημερωτικό Δελτίο της ΑΜΚ της Attica Bank και τον δείκτη P/Bv (χρηματιστηριακή προς λογιστική αξία) της αγοράς, δηλαδή των άλλων τραπεζών και της ALPHA BANK, προκειμένου να διαπιστώσετε πόσο “φθηνά” αγοράσαμε (από… σβέρκο;) και ότι “δεν” (;;;) αντιμετωπίζουμε άμεσο κίνδυνο απομείωσης του κεφαλαίου της επένδυσής μας! Άλλωστε, μπορείτε να απευθυνθείτε και στην Επενδυτική Επιτροπή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. (Ποιος συνάδελφος από την ALPHA BANK συμμετέχει στην Επενδυτική Επιτροπή; Ρωτήστε και αυτόν…)
Τα μέλη του Συλλόγου μας θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή που θα λάβουν σύντομα για την αντίδρασή μας σε αυτήν τη σκανδαλώδη απόφαση και τις περαιτέρω ενέργειές μας στο μείζον θέμα του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ


Και ενώ είναι προφανής η κρατική παρέμβαση ώστε ΔΕΚΟ να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση και Ταμεία κατόπιν εντολής της κυβέρνησης…. τελικώς η επένδυση αυτή των Ταμείων και ΔΕΚΟ στην Attica bank ήταν επιτυχής ή προκάλεσε τεράστιες ζημίες; 

Δημοσίευμα bankingnews 
Οι επενδύσεις του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank – και όχι μόνο συμπεριλαμβάνουμε ΕΥΔΑΠ και ΤΑΠΙΛΤΑΤ – αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή καθώς το Ταμείο των Μηχανικών το ΤΣΜΕΔΕ έχει υποστεί έως σήμερα λογιστική ζημία 650 εκατ ευρώ. 
Δυστυχώς το bankingnews είχε προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια για την ζημία των μετόχων λόγω της ακραία υπερτιμημένης τιμής προς λογιστική αξία που εμφάνιζε με την τιμή της αύξησης στα 0,30 ευρώ. 
Το Βήμα της Κυριακής 6 Μαρτίου του 2016 αναφέρθηκε στο μέγα σκάνδαλο της Attica bank επικαλούμενο παρέμβαση της ΕΚΤ και του SSM. 
Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα το είχε αποκαλύψει το bankingnews στις 6 και 9 Φεβρουαρίου του 2016 ακριβώς ένα μήνα πριν. 
Τότε τονίζαμε τα εξής… 
«Παρέμβαση της ΕΚΤ και του SSM έχει υπάρξει για την αύξηση κεφαλαίου της Attica bank καθώς θέτουν θέμα κρατικής βοήθειας. 
Οι αρμόδιες εποπτικές αρχές ενημερώθηκαν….από «συγκεκριμένη πηγή» στην Ελλάδα για το τι έχει συμβεί με την αύξηση κεφαλαίου πως καλύφθηκαν τα 681 εκατ ευρώ σε σύνολο 758 εκατ ευρώ. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΤΑΠΙΛΤΑΛ είχε επενδύσει 55 εκατ και έχει υποστεί μεγάλες λογιστικές απώλειες, είχε επενδύσει η ΕΥΔΑΠ 20 εκατ αλλά είχε διαφωνήσει ο Paulson και επίσης άλλες ΔΕΚΟ. 
Με βάση πληροφορίες ΕΚΤ και SSM θέτουν θέμα κρατικής παρέμβασης στην κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Attica bank. 
Η συγκεκριμένη πηγή που ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές έχει παράσχει όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν ότι η αύξηση κεφαλαίου της Attica bank πραγματοποιήθηκε με καθοδηγητή το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένους υπουργούς της κυβέρνησης και δεν έτυχε της στήριξης της αγοράς. 
Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΣΜΕΔΕ θα πρέπει να αιτιολογήσει πως αποφάσισε να συμμετάσχει με 382 εκατ ή σωρευτικά περίπου 800 εκατ ευρώ στην νέα ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank.
Μάλιστα είχε υπάρξει και ερώτηση 14 βουλευτών της ΝΔ για το πως καλύφθηκε η ΑΜΚ, θέτοντας το ερώτημα να παρουσιαστεί η έκθεση της επενδυτικής επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ που να αιτιολογεί γιατί συμμετείχε στην ΑΜΚ της Attica bank»

Τεράστιες οι λογιστικές ζημίες για το ΤΣΜΕΔΕ και τους μετόχους της Attica bank 

Εδώ και πολύ καιρό και δυστυχώς πριν την έναρξη της αύξησης κεφαλαίου αλλά και κατά την διάρκεια της αύξησης κεφαλαίου το bankingnews.gr είχε προειδοποιήσει ότι η τιμή της αύξησης κεφαλαίου της Attica bank στα 0,30 ευρώ ήταν ακραία υπερτιμημένη.
Προειδοποιούσαμε ότι θα χαθούν σημαντικά κεφάλαια από τους συμμετέχοντες μετόχους ή τους δυνητικούς όχι γιατί είχαμε την εμμονή όπως «εμμονικά» επιμένει η Attica bank αλλά γιατί είναι αδιανόητο να γνωρίζεις τι δυνητικά μπορεί να συμβεί και να μην κάνεις το καθήκον σου. 
Θα θυμάστε όσοι παρακολουθείτε το bankingnews τις αναφορές για το ακραίο P/BV θυμίζουμε ότι η Attica bank είχε τιμή προς λογιστική αξία με βάση την τιμή της αύξησης 0,88 όταν οι 5 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης με ενεργητικό 1,5 τρισεκ κάποιες εξ αυτών είχαν 0,65 και οι 4 ελληνικές συστημικές 0,30.
Ήταν πιο πιθανό να ανατείλει ο ήλιος από την δύση παρά να πέσουμε έξω στην εκτίμηση μας ότι η μετοχή της Attica bank θα καταρρεύσει κυρίως γιατί η τιμή της ΑΜΚ ήταν ακραία υπερτιμημένη. 
Με αυτή την βεβαιότητα εδώ και μήνες προειδοποιούσαμε.
Έγιναν πολλά, μας κατηγόρησαν ότι εξυπηρετούμε αλλότρια σχέδια.
Ζητήσαμε να μας αποκαλύψουν τα αλλότρια σχέδια αλλά ακόμη περιμένουμε απαντήσεις. 
Μας συκοφάντησε το σύστημα Μουσσά της Attica bank, ζητήσαμε εξηγήσεις αν η διοίκηση γνώριζε για τις απειλές κατά του bankingnews και ακόμη περιμένουμε απάντηση.
Όμως η Attica bank μας έστειλε εξώδικο επειδή προειδοποιούσαμε ότι η μετοχή θα καταρρεύσει, επειδή τονίζαμε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε κατά τρόπο παράτυπο επηρεάζοντας τις διοικήσεις ΔΕΚΟ και Ταμείων, μας μέμφεται ακόμη επειδή ασκήσαμε κριτική στον υπουργό Σπίρτζη γιατί φερόταν να είχε εμπλακεί ενεργά στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank και άλλα.. 
Η αξιοπιστία μετριέται εκ του αποτελέσματος και όχι από γενικές προθέσεις. 
Οι προειδοποιήσεις του bankingnews ήσαν αληθινές;
Το ΤΣΜΕΔΕ επένδυσε 382 εκατ και η αξία αυτής της επένδυσης είναι στις 3 Μαρτίου του 2016 περί τα 115 εκατ ευρώ.
Αν μάλιστα συμπεριλάβουμε και τις παρελθούσες ζημίες περί τα 370-400 εκατ τότε οι ζημίες μετεξελίσσονται σε χάος φθάνουν τα 800 εκατ ευρώ μαζί με των υπολοίπων μεγάλων μετόχων. 
Το ΤΣΜΕΔΕ εμφανίζει λογιστικές ζημίες -267 εκατ. ενώ επένδυσε 382 εκατ. 
Η ΕΥΔΑΠ εμφανίζει λογιστικές ζημίες -14 εκατ ενώ επένδυσε 20 εκατ.
Το ΤΑΠΙΛΤΑΤ εμφανίζει λογιστικές ζημίες -38,2 εκατ ενώ επένδυσε 55 εκατ ευρώ. 
Η Attica bank υποστηρίζει ότι οι ζημίες αυτές είναι λιγότερες έναντι άλλων μετόχων.
Μάλιστα παραθέτει στοιχεία από το παρελθόν που πλέον δεν έχουν καμία βάση και αναφερόμαστε στις παρελθούσες μετοχές, μας παραθέτει ψευδή στοιχεία. 
Το bankingnews παραθέτει ένα πίνακα με βάση το οποίο συγκρίνουμε επιδόσεις και αποδόσεις μετόχων στις ελληνικές τράπεζες. 
Με βάση τα στοιχεία που παραθέτουμε οι μέτοχοι της Attica bank καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες -70% όταν οι μέτοχοι της Alpha bank σημειώνουν απώλειες -12% ή της Eurobank -30%.
Άρα το βασικό επιχείρημα της Attica bank ότι οι μέτοχοι της έχουν υποστεί τις λιγότερες ζημίες καταρρίπτεται. 

Το bankingnews παραθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι μέτοχοι της Attica bank έχουν υποστεί ζημία -70% είναι ζημία σοκ. 
Δυστυχώς όμως αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. 
Σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα τονίζαμε ότι με βάση το P/BV η Attica bank έχει δίκαιη τιμή μεταξύ 0,05 με 0,10 ευρώ και όχι τα 0,30 ευρώ της τιμής της αύξησης κεφαλαίου. 
Όμως τόσο το ΤΣΜΕΔΕ, όσο και η ΕΥΔΑΠ, όσο και το ΤΑΠΙΛΤΑΤ φαίνεται ότι δεν τα έλαβαν υπόψη, δεν προβληματίστηκαν για το γεγονός ότι η τιμή της Attica bank ήταν ΑΚΡΑΙΑ υπερτιμημένη. 
Με όρους τιμής προς λογιστική αξία είναι ξεκάθαρο ότι δικαιωθήκαμε 100%.
Ξεκίνησε με P/BV στο 0,88 και πλέον διαπραγματεύεται στο 0,27.
Οι δυνάμεις της αγοράς, της λογικής επιβεβαιώθηκαν 100%. 

Έναντι αυτών των πραγματικών στοιχείων που παραθέτουμε η Attica bank μας ζητάει 8 φορές προσέξτε 8 φορές το εξής κείμενο το οποίο μεταφέρουμε χωρίς να το υιοθετούμε.
«Οι περιερχόμενοι στα δημοσιεύματα μας ισχυρισμοί μας είναι εξυβριστικοί και συκοφαντικοί ενώ εμείς προέβημεν στην δημοσίευση τους παρά την γνώση της αναλήθειας τους. 
Ομοίως και η ασκηθείσα κριτική μας ήταν κακόβουλη, υποβολιμαία, και κακοπροαίρετη. 
Στόχος μας ήταν να πληγεί και τελικώς να ακυρωθεί η γνωστή σε εμάς επιχειρηματική απόφαση ορισμένων ΔΕΚΟ και του ΤΣΜΕΔΕ να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica bank καθώς και να αποτραπούν και έτεροι ιδιώτες επενδυτές που αποτελούν και το αναγνωστικό κοινό μας να συμμετάσχουν σε αυτή».
Στο κείμενο που συνέταξε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος ο διευθύνων σύμβουλος της Attica bank μας ζητάει να πούμε ότι η ζημία 70% που έχουν υποστεί οι μέτοχοι είναι κακόπιστη και υποβολιμαία και κακοπροαίρετη. 
Το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ επένδυσε 20 εκατ έχουν απομείνει 6 εκατ με ημερομηνία 3/3/2016 δηλαδή χάνει λογιστικά 14 εκατ ή πτώση 70% είναι κακόπιστο.
Στο bankingnews.gr αισθανόμαστε υπερήφανοι που δικαιωθήκαμε 100% για τις ζημίες που θα έρθουν στους μετόχους της Attica bank.
Εμείς κάναμε το χρέος μας και προειδοποιήσαμε…
Από εκεί και πέρα…μόνο ο παραλογισμός… ..

Οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών και η αξία των επενδύσεων τους 


Βασικοί μέτοχοι 

Επένδυσαν 2015 

Τρέχουσα αξία 3/3/2016

Διαφορά 

Ποσοστό 


Fairfax 369 εκατ μτχ Eurobank 

369 εκατ ευρώ 

261 εκατ ευρώ 

-108 εκατ 

-30% 


Capital 182,5 εκατ μτχ Eurobank 

182,5 εκατ ευρώ 

129 εκατ 

-53,5 εκατ 

-30% 


Wellington 107 εκατ μτχ Eurobank 

107 εκατ ευρώ 

75 εκατ 

-32 εκατ 

-30%


EBRD 60 εκατ μτχ Eurobank 

60 εκατ ευρώ 

42 εκατ 

-18 εκατ 

-30%


Paulson 797 εκατ μτχ Πειραιώς 

239 εκατ ευρώ 

138 εκατ 

-101 εκατ 

-42%


Paulson 111εκατμτχ Alpha bank 

222 εκατ ευρώ 

194 εκατ 

-28 εκατ 

-12%


Blackrock 69εκατμτχ
Alpha bank 

138,8 εκατ ευρώ 

120 εκατ 

-18,8 εκατ 

-12%


Paramount 45εκατμτχ Alpha bank 

90 εκατ ευρώ 

78,75 εκατ 

-11,25 εκατ 

-12%


ΤΣΜΕΔΕ 
Attica bank

382 εκατ. 

115 εκατ 

-267 εκατ

-70% 


ΕΥΔΑΠ 
Attica bank 

20 εκατ 

6 εκατ 

-14 εκατ 

-70%


ΤΑΠΙΛΤΑΛ 
Attica bank 

55,5 εκατ 

16,8 εκατ

-38,7 εκατ 

-70%


Επεξεργασία στοιχείων bankingnews 

H Roland Berger 

Η Attica bank με μια απαράδεκτη ανακοίνωση της αναφέρει ότι στο πλαίσιο κατασυκοφάντησης της Attica bank και των στελεχών της και προφανώς με αγνώστους συνυπαιτίους με ναυαρχίδα την ιστοσελίδα bankingnews.gr επιχειρείται η υπονόμευση της πορείας της Attica bank με αποκυήματα φαντασίας. 
Επειδή εμείς λοιπόν δεν είμαστε οπαδοί της φαντασίας αλλά της αλήθειας παραθέτουμε ενδεικτικά την εξής μηνυτήρια αναφορά…

Η απάντηση του BankingNews εν συντομία: 




To bankingnews.gr διαθέτει όλη την δικογραφία ενώ στα ρεπορτάζ μας αναφέρουμε ότι πρόκειται για την Roland Berger την οποία εκπροσωπεί ο Παπασταύρου. 
Η Attica bank όμως σκόπιμα συνδέει το δημοσίευμα μας με την διεθνή εταιρία Ronald Berger.
Πουθενά δεν υπάρχει αναφορά μας για την διεθνή εταιρία Roland Berger ενώ αναφέρουμε ότι εκπροσωπείται από τον Παπασταύρου. 
Παραθέτουμε την μηνυτήρια αναφορά και ο καθένας ας εξάγει τα συμπεράσματα του. 
Επίσης να επισημάνουμε ότι εμείς παραθέτουμε μόνο το υλικό που διαθέτουμε μικρό μέρος αυτού ήδη το έχουμε αναρτήσει σε αυτό το κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου