Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

"Μαύρο" και στο ΤΕΕ

Πηγή: http://www.avgi.gr/
 
Με λουκέτο απειλείται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας μετά την κατάργηση του πόρου 2% από τις αμοιβές των μηχανικών υπέρ του Επιμελητηρίου με τον νόμο 4093/12 του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και την άρνηση του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών να το χρηματοδοτήσει προκειμένου να καλύψει λειτουργικές ανάγκες του.

Το ΤΕΕ, εκτός από τα κεντρικά γραφεία του στην Αθήνα, διαθέτει 17 περιφερειακά παραρτήματα και απασχολεί περί τους 300 εργαζόμενους.

Στο αίτημα του προέδρου του ΤΕΕ, Χρ. Σπίρτζη, προς το υπουργείο για αντικατάσταση των κομμένων πόρων του, ο αρμόδιος υπουργός αναπληρωτής, Στ. Καλογιάννης, απαντά αρνητικά, αλλά και απαξιωτικά. Σε επιστολή του, με ημερομηνία 18 Ιουνίου, εμφανίζει ως μέτρα στήριξης γενικά των μηχανικών, που πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία τη νομοθέτηση διαφόρων διάσπαρτων αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο παραγωγής των έργων, όπως τη "γενίκευση της προκαταβολής ποσοστού 10% για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα" και την "περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών απαλλοτρίωσης"...

Για την ταμπακέρα δεν λέει κουβέντα. Αποκλείει την επιχορήγηση του ΤΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό και χαρακτηρίζει ρεαλιστική "λύση" τη διάλυση του ΤΕΕ με την απόσπαση εργαζομένων του στα υπουργεία Ανάπτυξης και ΥΠΕΚΑ.

Και αφού έχει οδηγηθεί το ΤΕΕ στον οικονομικό μαρασμό από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, ο υπουργός αναπληρωτής κυνικά προτρέπει: "Το ΤΕΕ να αναζητήσει τρόπους περιστολής των δαπανών του προκειμένου να είναι ικανό να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε"...

Λ.ΣΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου