Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Οι επενδυτες και η αναπτυξη.Η Γερμανικη «Πιτσος» στην Τουρκια . Kλεινει και η Γαλλικη Schneider Ελλας




Ξερω δεν σας αρεσουν τα σεντονια. Ολο και περισσοτερο ολοι συνηθιζουμε στα τηλεγραφικα σχολια του ΦΒ. Ομως μπειτε στον κοπο.

Η Σναιντερ Ελλας μια Γαλλικη πολυεθνικη χρησιμοποιησε το εργοστασιο παραγωγης μετασχηματιστων στα Οινοφυτα οχι μονο για να κυριαρχησει στην Ελληνικη αγορα και κυριως στις αγορες του Δημοσιου τομεα αλλα και σαν βημα πωλησεων σε αλλες χωρες

Αναμεσα σε αυτες τις χωρες ηταν και η Γαλλια.Ναι καλα διαβασατε

Η Γαλλικη πολυεθνικη εφτιαχνε μετασχηματιστες στην Ελλαδα (του χαμηλου εργατικου κοστους)και τους πουλουσε στην Γαλλια.Πως λεμε το αντιθετο της τοπικοποιησης; Ακριβως αυτο.

Οσο για την «Ελληνικης ιδοκτησιας» (αλλα και Βελγικων Αμερικανικων και Γερμανικων κεφαλαιων) Βιοχαλκο απο οπου οι Γαλλοι αγοραζαν χαλκο

Η Βιοχάλκο ξεκίνησε πριν από 75 χρόνια σαν οικογενειακή επιχείρηση και σήμερα είναι εταιρία συμμετοχών (holding) με έδρα στο Βέλγιο, σε κορυφαίες εταιρίες επεξεργασίας μετάλλων στην Ευρώπη. Οι θυγατρικές της Viohalco εστιάζουν στην τεχνολογία και στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και εξειδικεύονται στην παραγωγή προϊόντων αλουμινίου, χαλκού, καλωδίων, χάλυβα και σωλήνων χάλυβα.

Στο ελληνικό Χρηματιστήριο έχει εισηγμένες ΕΛΒΑΛ, ΕΤΕΜ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελληνικά Καλώδια, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΧΑΛΚΟΡ, ενώ έχει σημαντική συμμετοχή και στη ΣΙΔΜΑ. Εισηγμένη βέβαια είναι και η μητρική εταιρεία Βιοχάλκο.Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο κ. Νίκος Στασινόπουλος

Ο Μιχαήλ Στασινόπουλος γεννήθηκε στα Αχούρια (νυν Στάδιο) το 1899. Σπούδασε στο Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολήθηκε αρχικά με τι εμπόριο, όπως και ο πατέρας του και εν συνεχεία μπήκε στο χώρο της βιομηχανίας.Το πρώτο εργοστάσιο του ομίλου ιδρύθηκε το 1937. Παρήγε σωλήνες, οικιακά σκεύη και υδραυλικά είδη. Όταν άρχισε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, το χαλυβουργείο μετατράπηκε σε πολεμική βιομηχανία, αφού έπαιρνε τα παλιά φυσίγγια και τα έκανε πάλι σφαίρες.Την περίοδο της Κατοχής το εργοστάσιο έκλεισε και λειτούργησε πάλι το 1946.Τρία χρόνια αργότερα, το 1949, η εταιρεία πήρε ένα δάνειο 600.000 δολαρίων από το Σχέδιο Μάρσαλ, με το οποίο αγοράστηκαν καινούργια μηχανήματα και επεκτάθηκαν τα κτίρια της βιομηχανικής παραγωγής. 

Ετσι τωρα η Γερμανικη πολυεθνικη που κατεχει την (πρωην «Ελληνικης ιδιοκτησιας») φιρμα Πιτσος θα φτιαχνει ψυγεια στην Τουρκια (του χαμηλου εργατικου κοστους ) και θα τα πουλαει στην Ελλαδα. Το κεφαλαιο ουτε συνορα γνωριζει ουτε πατριδα. Τα θυμαται ολα αυτα οποτε το βολευει για να γεννα ρατσισμους εθνικισμους και πολεμους. Και μετα; Μπιζνες οπως παντα.

Παντως η ΕΕ στην οποια η πλειοψηφια του λαου πιστευει ακομα και την υπερασπιζονται ολα τα μνημονιακα κομματα σαν μονοδρομο ειναι ακριβως αυτα που θα διαβασετε παρα κατω. Ενα ενιαιο καπιταλιστικο κεντρο που συσωρευει κερδη σε πολυεθνικες και διαλυει τοπικες οικονομιες παραγωγη και περιβαλλον.




Ένα ακόμα πλήγμα στην ελληνική οικονομία μετά την απόφαση των νέων ιδιοκτητών(SIEMENS-BOSCH) της ιστορικής εταιρείας Pitsos (155 χρόνια στην Ελλάδα) να μεταφερθεί η παραγωγή στην Τουρκία, όπως καταγγέλλει η Πανελλλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου προμηνύοντας μεγάλες απώλειες για τη χώρα και τις εξαγωγές καθώς και απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας.


Παράλληλα η ανακοίνωση περιλαμβάνει και αιχμές για την Siemens καθώς επισημαίνεται:

«… με τη «βούλα» των κυβερνήσεων η SIEMENS επέστρεψε στους διαγωνισμούς για δημόσια έργα»

«Μετά από παρουσία της PITSOS (ΠΙΤΣΟΣ) 155 ετών στην Ελλάδα, η ΠΙΤΣΟΣ θα παράγεται πλέον στην Τουρκία. Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του Εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει», προειδοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) σε σημερινή (Δευτέρα) επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.

«Η εταιρία μέχρι και σήμερα είναι κερδοφόρα» τονίζεται. Είναι θυγατρική της ΒSH η οποία ανήκε κατά 50% στη Siemens και κατά 50% στη Bosch. Από 1η Ιανουαρίου 2015 η ΒSH (pitsos) πέρασε εξ ολοκλήρου στη Bosch και η τιμή εξαγοράς ανήλθε στα 3 δις.

«Η αποχώρηση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα σημαίνει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μείωση εξαγωγών. Η εταιρεία BSH (PITSOS) χρησιμοποιήθηκε από τη SIEMENS-BOSCH ως αντάλλαγμα στο συμβιβασμό με τη κυβέρνηση, καθώς στη συμφωνία της σύμβασης, αναφέρεται σαφώς ότι, η Siemens θα εξετάσει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα αξίας 60 εκατ. ευρώ και δημιουργία 700 θέσεων εργασίας. Η εν λόγω επένδυση από τη Siemens των 60 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στη μεταφορά του εργοστασίου της BSH (pitsos). Η νέα επένδυση που θα εξέταζε να πραγματοποιήσει η Siemens στην Ελλάδα ήταν μια ήδη προγραμματισμένη επένδυση και αφορούσε την μετεγκατάσταση του εργοστάσιου της BSH (pitsos) από την περιοχή του Ρέντη στην περιοχή της Ελευσίνας. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με το Ελληνικό Δημόσιο παραμένει δίχως υλοποίηση, ενώ με τη «βούλα» των κυβερνήσεων η SIEMENS επέστρεψε στους διαγωνισμούς για δημόσια έργα» σημειώνει η ΠΟΕΜ.

Οι εργαζόμενοι της Πίτσος έχουν καταγγείλει την αθέτηση της συμφωνίας για επενδύσεις καθώς και τις αποχωρήσεις.


Η ανακοίνωση αναλυτικότερα 

ΠΡΟΣ

Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Κοιν.ΓΣΕΕ

Ημερήσιο Τύπο

ΘΕΜΑ – ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ BSH ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ Α.Β.Ε (PITSOS)

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Η Εταιρεία πρώην ΠΙΤΣΟΣ ιδρύθηκε το 1865 έχει μια ιστορία 155 χρόνων.

Είναι θυγατρική της ΒSH η οποία ανήκε κατά 50% στη Siemens και κατά 50% στη Bosch.

Από 1η Ιανουαρίου 2015 η ΒSH (pitsos) πέρασε εξ ολοκλήρου στη Bosch και η τιμή εξαγοράς ανήλθε στα 3 δις.

Η εταιρία μέχρι και σήμερα είναι κερδοφόρα.

Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του Εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει με την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα σταματήσει τη υπάρχουσα παραγωγή στο Ρέντη στις 31-12-2020.

Οι εργαζόμενοι της Πίτσος έχουν καταγγείλει την αθέτηση της συμφωνίας για επενδύσεις καθώς και τις αποχωρήσεις Οι εργαζόμενοι κοιτάζουν το μέλλον που έρχεται και το αύριο που θα τους στείλει στην Ανεργία.. Μετά από παρουσία της ΠΙΤΣΟΣ 155 ετών στην Ελλάδα, η ΠΙΤΣΟΣ θα παράγεται πλέον στην Τουρκία . Η αποχώρηση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα σημαίνει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μείωση εξαγωγών. Η εταιρεία BSH (PITSOS) χρησιμοποιήθηκε από τη SIEMENS-BOSCH ως αντάλλαγμα στο συμβιβασμό με τη κυβέρνηση, καθώς στη συμφωνία της

σύμβασης , αναφέρεται σαφώς ότι, η Siemens θα εξετάσει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα αξίας 60 εκατ. ευρώ και δημιουργία 700 θέσεων εργασίας

Η εν λόγω επένδυση από τη Siemens των 60 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στη μεταφορά του εργοστασίου της BSH (pitsos) . Η νέα επένδυση που θα εξέταζε να πραγματοποιήσει η Siemens στην Ελλάδα ήταν μια ήδη προγραμματισμένη επένδυση και αφορούσε την μετεγκατάσταση του εργοστάσιου της BSH (pitsos) από την περιοχή του Ρέντη στην περιοχή της Ελευσίνας. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με το Ελληνικό Δημόσιο παραμένει δίχως υλοποίηση, ενώ με τη «βούλα» των κυβερνήσεων η SIEMENS επέστρεψε στους διαγωνισμούς για δημόσια έργα.

Η ΠΙΤΣΟΣ είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία και είναι το Νο1 στην επιλογή των ελληνικών οικογενειών.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζοντας τις προσπάθειες σας για επενδύσεις και ανάπτυξη θα θέλαμε να ζητήσουμε την άμεση συμπαράσταση σας για να αποτρέψουμε το κλείσιμο ενός ιστορικού εργοστασίου και μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Είναι στα χέρια της κυβέρνησης να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, να γίνει επένδυση και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ανάπτυξη.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας καθώς και μία συνάντηση μαζί σας.

Ανάπτυξη με κλειστά εργοστάσια δεν υπάρχει.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΚΑΣ ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ

Γιάννης Στεφανοπουλος

Η απόφαση και τα πακέτα οικειοθελούς αποχώρησης του προσωπικού έχουν ξεκινήσει από το 2012.Αφού πρώτα ο Δήμος Ελευσίνας (2010) αρνήθηκε την μετεγκατάσταση εκεί από τον Ρέντη σε ιδιόκτητο οικόπεδο της εταιρείας.Επρόκειτο για επένδυση 60 εκ ευρώ με 700 θέσεις εργασίας. Μονο το Εργ.Κεντρο Ελευσίνας στήριξε την επένδυση.
Κατόπιν αυτου και αφού εν μέσω κρίσης βόλευε την SIEMENS αποφασίσθηκε το σταδιακό κλείσιμο και η μετεγκατάσταση στην Τουρκία ως μεγάλη αγορά.Τεράστιες οι ευθύνες στον τότε υπουργό εθ.οικονομιας Γ Στουρνάρα, στην Ν.Δ. στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν το πάλεψαν..
Και κάτι ακόμη. Οι συσκευές ΠΙΤΣΟΣ ήδη παράγονται εδώ και Χρόνια στην Τουρκία ΥΓ.Θαναση μαζί δίναμε τις μάχες και σε ευχαριστούμε.




ΥΓ Μην ξεχνάτε το πρώην ιδιοκτησίας Πιτσου πολυτελές σπίτι στο Κουνούπι.Το κεφάλαιο μπορεί να αλλάζει χέρια οι κεφαλαιοκράτες βγαίνουν πάντα κερδισμένοι



Στο τέλος Οκτώβρη κλείνει το εργοστάσιο κατασκευής μετασχηματιστών της Γαλλικης Schneider(πρωην ΕΛΒΗΜ )) στα Οινόφυτα δίπλα στην ΕΛΒΑΛ. Αυτή είναι εταιρεία που με τα προιόντα της μετέχει 100% στην ανάπτυξη.Ομως δεν ανοίγει μύτη.


Schneider Electric AEBE ανακοίνωσε την οριστική διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας μετασχηματιστών στα Οινόφυτα (ELVIM) από την 1η Νοεμβρίου 2020.

Σε ανακοίνωση του ο Όμιλος Schneider Electric αναφέρεται στο «εξαιρετικά δύσκολο παγκόσμιο και εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον στην αγορά των μετασχηματιστών» και εξηγεί ότι «κατέληξε σε αυτή τη σοβαρή απόφαση καθώς οι μεγάλες συσσωρευμένες ζημιές των τελευταίων ετών του εργοστασίου στα Οινόφυτα κατέστησαν τη βιωσιμότητα του αδύνατη» και αφού «εξάντλησε όλες τις εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εξαγοράς του εργοστασίου, χωρίς αποτέλεσμα».

«Είναι αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Πέραν των νομικών μας υποχρεώσεων, θα παράσχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη και βοήθεια στους υπαλλήλους μας. Θα συνεργαστούμε με όλους τους αρμόδιους φορείς για την ταχύτερη επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ταυτόχρονα, θα αντιμετωπίσουμε με ευαισθησία κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις. Η Schneider Electric AEBE είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους τους σχετικά με αυτό το θέμα», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η Schneider Electric AEBE συνεχίζει την εμπορική της λειτουργία και δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και του αυτοματισμού συνεχίζοντας να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες της, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΕ ΜΠΕ




06.12.2014 • 12:31


Την περίοδο της κρίσης η Schneider Electric (SE) πήρε τη στρατηγική απόφαση να παραμείνει στην Ελλάδα παρά τα προβλήματα και σήμερα βγαίνει πιο δυναμωμένη και με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι, εξειδικεύεται στον τομέα διαχείρισης ενέργειας με παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, ετήσιο τζίρο γύρω στα 25 δισ. ευρώ και 160.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά εδώ και 45 χρόνια όπου λειτουργεί από το 1969 το μοναδικό σήμερα εργοστάσιο παραγωγής μετασχηματιστών ηλεκτρικού ρεύματος.

Η γαλλική εταιρεία μέσω της εμπορικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα προμηθεύει γειτονικές αγορές με προϊόντα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού εδώ και μια 20ετία και είναι από τις εταιρείες που την τελευταία τριετία της βαθιάς κρίσης της ελληνικής οικονομίας συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας, με έναν σημαντικό όγκο εξαγωγών σε χώρες της Αφρικής (Αλγερία, Λιβύη, Νιγηρία, Αίγυπτος, Γκάνα, Μαρόκο, Σενεγάλη, Μαδαγασκάρη) και της Ευρώπης (Γαλλία, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Γερμανία, Ρουμανία, Σλοβακία).

Για τις προοπτικές της εταιρείας στην ελληνική αγορά μίλησε στην «Κ» ο κ. Φιλίπ Σάουερ που από τον Ιούλιο του 2014 ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της Schneider Electric Ελλάδος και των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Με την Ελλάδα μας συνδέει μια μακρά ιστορία 45 χρόνων. Παραμείναμε στην κρίση γιατί η ελληνική αγορά είναι στρατηγικής σημασίας για μας, βγαίνουμε δυναμωμένοι από την κρίση έχοντας κερδίσει μερίδια αγοράς από ανταγωνιστές μας και θα είμαστε εδώ και τα επόμενα χρόνια, γιατί είμαστε οι μόνοι που έχουμε απομείνει στην παραγωγή μετασχηματιστών» τονίζει ο κ. Σάουερ.

Ενισχυμένη, διευκρινίζει ο ίδιος, βγήκε η εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας. «Για την παραγωγική δραστηριότητα στο εργοστάσιο των Οινοφύτων η εικόνα είναι διαφορετική και αυτό δεν οφείλεται στην κρίση». Ο πιο βασικός λόγος, εξηγεί, είναι ότι η εταιρεία έχασε προ ενός έτους τον διαγωνισμό της ΔΕΗ για προμήθεια μετασχηματιστών και επισημαίνει ότι μεγάλη βαρύτητα πλέον δίνεται στον επόμενο διαγωνισμό της ΔΕΗ που θα γίνει το νέο έτος και με τις νέες προδιαγραφές που προβλέπει ευρωπαϊκή οδηγία για την ενεργειακή αποδοτικότητα των μετασχηματιστών. Η SE προσβλέπει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της με την εφαρμογή της οδηγίας από τον Ιούλιο του 2015 και αυτό γιατί διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία για την παραγωγή με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές.

«Το εργοστάσιο των Οινοφύτων διαθέτει τμήμα έρευνας και ανάπτυξης για την παραγωγή των νέου τύπου μετασχηματιστών όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την αγορά της Ε.Ε. όπου θα εφαρμοστεί η οδηγία» τονίζει ο κ. Σάουερ, κάνοντας σαφή στη συνέχεια της συζήτησης τη σύνδεση της βιωσιμότητας του εργοστασίου των Οινοφύτων με τον επερχόμενο διαγωνισμό της ΔΕΗ. «Κάθε εργοστάσιο χρειάζεται έναν όγκο παραγωγής από την εγχώρια αγορά για να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό και στις άλλες αγορές. Αυτό συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη» τονίζει. Επισημαίνει δε, ότι ενώ παγκοσμίως τέτοιου είδους διαγωνισμοί γίνονται βάσει λίστας πιστοποιημένων εταιρειών, στην Ελλάδα στους διαγωνισμούς μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε που θα δηλώσει ότι αποδέχεται τις προδιαγραφές ασχέτως εάν έχει εκ των προτέρων διαπιστευθεί για την ποιότητά του».

Με την ανησυχία προφανώς της επικράτησης στους διαγωνισμούς εταιρειών χαμηλού παραγωγικού κόστους από χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα, ο κ. Σάουερ επισημαίνει ότι «το τίμημα δεν θα πρέπει να είναι ο μοναδικός παράγοντας αξιολόγησης».

Θα πρέπει να αξιολογούνται και άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα η παραγωγικότητα στην τοπική κοινωνία, τονίζει και επισημαίνει τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της μονάδας παραγωγής των Οινοφύτων για την ελληνική οικονομία.

«Γύρω από μας κινούνται εγχώριοι προμηθευτές. Για παράδειγμα, για την παραγωγή των Οινοφύτων, προμηθευόμαστε χαλκό και αλουμίνιο από τον όμιλο της Βιοχάλκο. Συνεισφέρουμε επίσης σημαντικά στη βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας μέσω των εξαγωγών και αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι σε μια εποχή που η ελληνική κυβέρνηση κάνει προσπάθειες για να προσελκύσει νέους επενδυτές –και αυτό είναι πολύ καλό- οφείλουμε να προστατέψουμε και τις υπάρχουσες ξένες επενδύσεις που συνεχίζουν να επενδύουν στην Ελλάδα» καταλήγει ο κ. Σάουερ.

1985



Στην Ελλάδα η εταιρεία εγκαινίασε την παραγωγική της δραστηριότητα τη δεκαετία του 1990, όταν εξαγόρασε το εργοστάσιο παραγωγής της ΕΛΒΗΜ («Ελληνική Βιομηχανία Μετασχηματιστών», συμφερόντων της «ΑΓΕΤ Ηρακλής») στα Οινόφυτα. Η παραγωγή μετασχηματιστών αποτέλεσε διαχρονικά το βασικό αντικείμενο, με κύριο αγοραστή τη ΔΕΗ και πλέον τον ΔΕΔΔΗΕ.

Βρέθηκαν 40 δημοσιεύματα που πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης.

100%
19/5/20 σελ.: 15


… οι εργαζόμενοι της «Schneider Electric», συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, απέναντι στην ανακοίνωση της εργοδοσίας ότι … του εργοστασίου «Schneider Electric» και να διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματά τους, απαιτεί το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος …
463 λέξεις


91%
23/5/20 σελ.: 13


… Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι της «Schneider Electric» στην απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει σε κλείσιμο του εργοστασίου … οι θέσεις εργασίας, ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τον Γ. Παλαιολόγο, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Schneider Electric» και τον Γ. Κονδύλη, πρόεδρο …
1154 λέξεις


82%
8/5/20 σελ.: 7


… Το εργοστάσιο παραγωγής μετασχηματιστών, που λειτουργεί σχεδόν 50 χρόνια στα Οινόφυτα Βοιωτίας, κλείνει η πολυεθνική εταιρεία «Schneider Electric …
204 λέξεις


82%
21/5/20 σελ.: 13


… Στις 7 Μάη η θυγατρική της εταιρείας «Schneider Electric» στην Ελλάδα ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου της στα Οινόφυτα στις 31/10 … όλο τον κόσμο, η ελληνική θυγατρική της «Schneider Electric» έχασε μεγάλο μερίδιο από ανταγωνίστριες εταιρείες της Ασίας και συγκεκριμένα της …

Μ. Δ.
1402 λέξεις


74%
24/7/07 σελ.: 3


… Η στήριξη του ΚΚΕ συνδυάζει τον αγώνα για το σήμερα με τον αγώνα για το αύριο, τόνισε σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοστάσιο «Schneider Electric …
504 λέξεις


66%
23/5/20 σελ.: 30


… που του κατέθεσε από την περασμένη βδομάδα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, για τους 120 εργαζόμενους της «Schneider Electric» που κλείνει και μένουν στο δρόμο … η «Schneider Electric»», συμπλήρωσε.Καταρρίπτεται ο ισχυρισμός ότι «οι εργατικοί αγώνες κλείνουν τα εργοστάσια»«Ο ισχυρισμός σας, λοιπόν, ότι οι αγώνες …
779 λέξεις


57%
17/9/04 σελ.: 29


… Τη «Σαλώμη» του Ρίχαρντ Στράους παρουσιάζει η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κρατικής Οπερας της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του Peter Schneider , σήμερα … Schneider θα ερμηνεύσει έργα Μπετόβεν, με τη σύμπραξη του κορυφαίου Κύπριου πιανίστα Μαρτίνο Τιριμο. Θα παρουσιάσει την εισαγωγή από τη «Λεονόρα …
122 λέξεις


55%
23/5/20 σελ.: 12


… των μεγάλων και κερδοφόρων επιχειρηματικών ομίλων «Schneider Electric» και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει κατά τ’ άλλα τις… «ρήτρες … επισημαίνεται και στη συνέντευξη στη διπλανή σελίδα, ο όμιλος της «Schneider Electric», με μονάδες και δίκτυο σε πάνω από 115 χώρες, με συνολικό τζίρο 27,2 δισ …
316 λέξεις


54%
21/5/20 σελ.: 13


… Σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ., το εργοστάσιο της «Schneider Electric» στα Οινόφυτα θα επισκεφθεί ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής …
27 λέξεις


53%
21/5/20 σελ.: 11


… τα εργοστάσια; – Αρθρο με αφορμή την ανακοίνωση κλεισίματος του εργοστασίου της «Schneider Electric»Εργαζόμενοι στο Χρηματοπιστωτικό: Μέρα δράσης ενάντια …
65 λέξεις


Σελ.
/4
Copyright © 1997-2020 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου