Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Φορτώνουν σε τεχνικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων τις ευθύνες για όλες τις κακοδαιμονίες χρόνων και χρόνων


ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΤΤΙΚΗΣ
Λ. Συγγρού 80-88, ΤΚ:11741 Αθήνα
https:// syllogospatt.wordpress.com
τηλ. προέδρου: 6932442294
τηλ. γραμματέα: 6972820724


Αθήνα 8- 7 -2019
Αρ. Πρωτ.: 162
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΕΡΓΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ 2019, από ώρα 11.00 – λήξη ωραρίου
Συγκέντρωση στις 11.30 πμ έξω από το κτίριο 9 της πρώην Σχολής Ευελπίδων
Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας, αλλά και την αγανάκτησή μας για την ποινική ευθύνη που φορτώνεται σε συναδέλφους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, για τις πλημμύρες του 2017 στη Μάνδρα.
Φορτώνουν σε τεχνικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων τις ευθύνες για όλες τις κακοδαιμονίες χρόνων και χρόνων, για τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και όλων των Τοπικών Αρχών (Νομαρχιών, Περιφερειαρχών, Δήμων).
Καλούν συναδέλφους μας να απολογηθούν ως κατηγορούμενοι στην ανακρίτρια του 7ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, στις 11 και 12 Ιούλη 2019.
Οι ευθύνες για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας στην Δυτική Αττική, οι ευθύνες για τις καταστραμμένες περιουσίες δεν μπορεί ούτε να κρύβονται ούτε να μεταβιβάζονται, γιατί απορρέουν από προδιαγεγραμμένα εγκλήματα.
Χρόνια τώρα κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές υποτιμούν τα μέτρα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και «φορτώνουν» όλα τα δεινά στα λεγόμενα «ακραία» καιρικά και γεωλογικά φαινόμενα. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι έτσι και θρηνούμε ανθρώπινες ζωές και υλικές ζημιές.
Ως Σύλλογος έχουμε καταθέσει αιτήματα και έχουμε στηρίξει αναφορές και διαμαρτυρίες συναδέλφων μας – τεχνικών υπαλλήλων για την τραγική υποστελέχωση που υπάρχει στις Τεχνικές υπηρεσίες, για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που έχουν να υλοποιήσουν, για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας από τον ελλειπή εξοπλισμό, την απαρχαιωμένη νομοθεσία κλπ.
Ελάχιστοι υπάλληλοι σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα καλούνται να εκτελέσουν μια πληθώρα αρμοδιοτήτων, που αντικειμενικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες και ολοκληρωμένα. Τι να προλάβουν;

Την συντήρηση και την εποπτεία οδικού δικτύου μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων, την έγκριση των κυκλοφοριακών συνδέσεων του οδικού δικτύου, τον έλεγχο της πληρότητας μελετών τεχνικών έργων όλων των Δήμων της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, την ανάθεση μελετών τεχνικών έργων και την δημοπράτηση για την κατασκευή τεχνικών έργων, την ευθύνη της μελέτης, κατασκευής, επίβλεψης των τεχνικών έργων της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και άλλων φορέων (Δήμοι, Ιδρύματα), τις μελέτες οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων, την εκτέλεση όλων των διαδικασιών για την κυκλοφορία των Μηχανημάτων Έργων ή την υποχρεωτική τους συμμετοχή σε πλήθος Επιτροπών όπως α) Ελέγχου καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων, β) Σταυλισμών, γ) Καταλληλότητας υποδομών κατασκηνώσεων και παιδικής και ειδικής φροντίδας γενικότερα, δ) καταλληλότητας εγκαταστάσεων Σχολών χορού, ε) Ανεξαρτήτων Ιδρυμάτων κ.α. ;
Είναι χαρακτηριστικό του όγκου των ευθυνών των Τεχνικών Υπηρεσιών ότι στον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Αττικής απαιτούνται πάνω από 1000 λέξεις για να αποτυπωθούν μόνον οι τίτλοι των αρμοδιοτήτων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.
Η αρμοδιότητα του καθαρισμού και της αστυνόμευσης των ρεμάτων της χώρας, που πέρασε από πέρυσι εξ ολοκλήρου στις Περιφέρειες με το άρθρο 224 του «Κλεισθένη» (ν. 4555/2018) δεν μπορεί να «κουκουλώσει» την χρόνια αδράνεια Δήμων, κυβερνήσεων, υπουργείων και Ε.Ε., όλων όσων χρόνια τώρα αρμοδιότητες σαν κι αυτή την αφήνουν παραπεταμένη γιατί δεν αφήνει κέρδη, γιατί στη ζυγαριά «κόστους – οφέλους» βαραίνει γι’ αυτούς το κόστος.
Κανείς δεν μπορεί να κρύψει τα τεράστια χρόνια προβλήματα, που καμιά κυβέρνηση δεν έσκυψε να επιλύσει, που κανένα Περιφερειακό Συμβούλιο της χώρας, ούτε βέβαια αυτό της Αττικής δεν συζήτησε τόσο για την υπάρχουσα κατάσταση, όσο και την εξασφάλιση των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την υλοποίηση της αρμοδιότητας :
  • Την μη ύπαρξη Μητρώου ρεμάτων. Τα ρέματα δεν έχουν καταγραφεί και δεν έχει αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση, με αποτέλεσμα τα όποια μέτρα να είναι αποσπασματικά.
  • Την μη ύπαρξη μελετών οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων σε κρίσιμες περιοχές και ιδιαίτερα σε περιοχές με οικιστική ανάπτυξη, που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι συνάδελφοί μας να εισηγηθούν τα αναγκαία μέτρα.
  • Την τεράστια υποστελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών από προσωπικό.
  • Την έλλειψη μέσων και εξοπλισμού των υπηρεσιών, που η εξασφάλισή τους θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα, προκειμένου να καλυφθούν καθυστερήσεις και ανάγκες που υπάρχουν. Πως μπορεί να αποτυπωθεί η κατάσταση των ρεμάτων χωρίς droneς, χωρίς κατάλληλα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, χωρίς οδηγούς, χωρίς βενζίνες, χωρίς έξοδα κίνησης κλπ;
  • Το νομοθετικό «χάος» που υπάρχει με μια απαρχαιωμένη νομοθεσία (ΠΔ 18/21-03-24 & ΠΔ 24-2/25-02-32), που αφήνει αναπάντητα τα ερωτήματα υπηρεσιών και συναδέλφων στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στην αρμοδιότητα που τους μεταφέρθηκε χωρίς πόρους και μέσα.

Στη Δυτική Αττική αλλά και σε όλη τη χώρα οι επεμβάσεις που έχουν γίνει στις φυσικές κοίτες των ρεμάτων, οι παράνομες ή και «νόμιμες» καταλήψεις τμήματος ή και ολόκληρης της κοίτης, που έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση ή και την κατάργηση της κοίτης των ρεμάτων, οι διευθετήσεις με πλακοσκεπείς ή κλειστούς αγωγούς ανεπαρκούς διατομής, οι τοπικές στενώσεις, τα μπαζώματα, η εναπόθεση σκουπιδιών κλπ είναι μερικά από όσα καταγράφονται σε όλα τα ρέματα, που σε συνδυασμό με αντιπλημμυρικά έργα που λείπουν ή είναι αποσπασματικά ή δεν συντηρούνται με επάρκεια, οξύνουν το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας και γενικότερα της προστασίας και θωράκισης από τα φυσικά φαινόμενα.
Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τα φυσικά φαινόμενα και οι συνέπειές τους στη ζωή των λαϊκών - εργατικών στρωμάτων μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο προετοιμασίας και αντιμετώπισής τους.
Απαιτεί :
  • Στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, επιστημονικό και άλλο. Κάλυψη όλων των προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη εργασία τους (μετακινήσεις, αποζημιώσεις κλπ).
  • Εξασφάλιση του αναγκαίου και σύγχρονου εξοπλισμού.
  • Εκσυγχρονισμό, κωδικοποίηση και απλοποίηση της νομοθεσίας. Επιμόρφωση των υπαλλήλων.
  • Δημιουργία Μητρώου ρεμάτων ως βάση (προσβάσιμη στους υπαλλήλους) δεδομένων, καταγραφής, αποτύπωσης, οριοθέτησης στο σύνολό τους, μελετών, έργων κλπ.
  • Καθαρισμό των ρεμάτων σε ετήσια βάση.
  • Προτεραιότητα στη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών και άλλων έργων και υποδομών. Εκτέλεση έργων στις περιπτώσεις πλημμυρικών φαινομένων με κατ’ εξαίρεση διαδικασίες.
  • Σχεδιασμό έργων και υποδομών ενταγμένων σε ένα κεντρικό σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών των φυσικών φαινομένων, με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες τους.

Οι εργαζόμενοι των Περιφερειών συναισθανόμενοι των ευθυνών μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να εξασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες συνθήκες ώστε να μπορούν όλοι οι συνάδελφοί μας και κυρίως το επιστημονικό δυναμικό να θέτει τη γνώση του ολοκληρωμένα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, θα συνεχίσουμε την απαίτησή μας για να αποτελούν προτεραιότητα στα Τεχνικά Προγράμματα, στους προϋπολογισμούς, στους σχεδιασμούς και στις χρηματοδοτήσεις τα έργα και οι βασικές υποδομές, οι συντηρήσεις δικτύων, οι καθαρισμοί των ρεμάτων κλπ.
Στη κατεύθυνση αυτή υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε τις συναδέλφισσες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δυτικής Αττικής και απαιτούμε να μην αποδοθούν οι συγκεκριμένες κατηγορίες στους εργαζόμενους, αλλά στους πολιτικά υπεύθυνους για την μη αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων των Τεχνικών Υπηρεσιών και την επιλογή μη ένταξης όλων των έργων και των συνακόλουθων διαδικασιών της αντιπλημμυρικής προστασίας και προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος.


Μετά από όλα τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε απόφαση και προκηρύσσει
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ 2019, από ώρα 11.00 – λήξη ωραρίου
για τους συναδέλφους των υπηρεσιών της Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων & Υποδομών και
Συγκέντρωση στις 11.30 πμ έξω από το κτίριο 9 της πρώην Σχολής Ευελπίδων

Για το Δ.Σ.


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 10-7-2019
Αρ. Πρωτ. :




Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Ανακοίνωση Συμπαράστασης στους συναδέλφους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής

Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ εκφράζει την συμπαράστασή του, αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια του για την ποινική ευθύνη που φορτώνεται σε συναδέλφους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, για τις πλημμύρες του 2017 στη Μάνδρα, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν ως κατηγορούμενοι στην ανακρίτρια του 7ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, στις 11 και 12 Ιούλη 2019.
Για μία ακόκη φορά σε αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων, φορτώνουν σε τεχνικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων τις ευθύνες για όλες τις κακοδαιμονίες πολλών ετών, πολλών Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών και πολλών Κυβερνήσεων. Όλοι οι παραπάνω υποτιμούν τα μέτρα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και «φορτώνουν» όλα τα δεινά στα λεγόμενα «ακραία» καιρικά και γεωλογικά φαινόμενα. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι έτσι και θρηνούμε ανθρώπινες ζωές και υλικές ζημιές.
Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία έχουν καταθέσει αιτήματα για την τραγική υποστελέχωση που υπάρχει σε όλες τις Τεχνικές υπηρεσίες, για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που έχουν να υλοποιήσουν, για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας από τον ελλειπή εξοπλισμό, την απαρχαιωμένη νομοθεσία, την απουσία Νομικής Κάλυψης κλπ.
Ελάχιστοι υπάλληλοι σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα καλούνται να εκτελέσουν μια πληθώρα αρμοδιοτήτων, που αντικειμενικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες και ολοκληρωμένα. Τι να προλάβουν:
Τη συντήρηση και την εποπτεία οδικού δικτύου μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων, την έγκριση των κυκλοφοριακών συνδέσεων του οδικού δικτύου, τον έλεγχο της πληρότητας μελετών τεχνικών έργων όλων των Δήμων της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, την ανάθεση μελετών τεχνικών έργων και την δημοπράτηση για την κατασκευή τεχνικών έργων, την ευθύνη της μελέτης, κατασκευής, επίβλεψης των τεχνικών έργων της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και άλλων φορέων (Δήμοι, Ιδρύματα), τις μελέτες οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων, την εκτέλεση όλων των διαδικασιών για την κυκλοφορία των Μηχανημάτων Έργων ή την υποχρεωτική τους συμμετοχή σε πλήθος Επιτροπών όπως α) Ελέγχου καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων, β) Σταυλισμών, γ) Καταλληλότητας υποδομών κατασκηνώσεων και παιδικής και ειδικής φροντίδας γενικότερα, δ) καταλληλότητας εγκαταστάσεων Σχολών χορού, ε) Ανεξαρτήτων Ιδρυμάτων κ.α. ;
Είναι χαρακτηριστικό του όγκου των ευθυνών των Τεχνικών Υπηρεσιών ότι στον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Αττικής απαιτούνται πάνω από 1000 λέξεις για να αποτυπωθούν μόνον οι τίτλοι των αρμοδιοτήτων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.
Η αρμοδιότητα του καθαρισμού και της αστυνόμευσης των ρεμάτων της χώρας, που πέρασε από πέρυσι εξ ολοκλήρου στις Περιφέρειες με το άρθρο 224 του «Κλεισθένη» (ν. 4555/2018) δεν μπορεί να «κουκουλώσει» την χρόνια αδράνεια Δήμων, κυβερνήσεων, υπουργείων και Ε.Ε., όλων όσων χρόνια τώρα αρμοδιότητες σαν κι αυτή την αφήνουν παραπεταμένη γιατί δεν αφήνει κέρδη, γιατί στη ζυγαριά «κόστους – οφέλους» βαραίνει γι’ αυτούς το κόστος.
Κανείς δεν μπορεί να κρύψει τα τεράστια χρόνια προβλήματα, που καμιά κυβέρνηση δεν έσκυψε να επιλύσει, που κανένα Περιφερειακό Συμβούλιο της χώρας, ούτε βέβαια αυτό της Αττικής δεν συζήτησε τόσο για την υπάρχουσα κατάσταση, όσο και την εξασφάλιση των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την υλοποίηση της αρμοδιότητας :
  • Την μη ύπαρξη Μητρώου ρεμάτων. Τα ρέματα δεν έχουν καταγραφεί και δεν έχει αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση, με αποτέλεσμα τα όποια μέτρα να είναι αποσπασματικά.
  • Την μη ύπαρξη μελετών οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων σε κρίσιμες περιοχές και ιδιαίτερα σε περιοχές με οικιστική ανάπτυξη, που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι συνάδελφοί μας να εισηγηθούν τα αναγκαία μέτρα.
  • Την τεράστια υποστελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών από προσωπικό.
  • Την έλλειψη μέσων και εξοπλισμού των υπηρεσιών, που η εξασφάλισή τους θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα, προκειμένου να καλυφθούν καθυστερήσεις και ανάγκες που υπάρχουν. Πως μπορεί να αποτυπωθεί η κατάσταση των ρεμάτων χωρίς droneς, χωρίς κατάλληλα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, χωρίς οδηγούς, χωρίς βενζίνες, χωρίς έξοδα κίνησης κλπ;
  • Το νομοθετικό «χάος» που υπάρχει με μια απαρχαιωμένη νομοθεσία (ΠΔ 18/21-03-24 & ΠΔ 24-2/25-02-32), που αφήνει αναπάντητα τα ερωτήματα υπηρεσιών και συναδέλφων στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στην αρμοδιότητα που τους μεταφέρθηκε χωρίς πόρους και μέσα.

Στη Δυτική Αττική αλλά και σε όλη τη χώρα οι επεμβάσεις που έχουν γίνει στις φυσικές κοίτες των ρεμάτων, οι παράνομες ή και «νόμιμες» καταλήψεις τμήματος ή και ολόκληρης της κοίτης, που έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση ή και την κατάργηση της κοίτης των ρεμάτων, οι διευθετήσεις με πλακοσκεπείς ή κλειστούς αγωγούς ανεπαρκούς διατομής, οι τοπικές στενώσεις, τα μπαζώματα, η εναπόθεση σκουπιδιών κλπ είναι μερικά από όσα καταγράφονται σε όλα τα ρέματα, που σε συνδυασμό με αντιπλημμυρικά έργα που λείπουν ή είναι αποσπασματικά ή δεν συντηρούνται με επάρκεια, οξύνουν το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας και γενικότερα της προστασίας και θωράκισης από τα φυσικά φαινόμενα.
Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τα φυσικά φαινόμενα και οι συνέπειές τους σε ζωές, περιβάλλον και υποδομές μπορούν να αντιμετωπιστούν. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο προετοιμασίας και αντιμετώπισής τους.
Απαιτεί :
  • Στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, επιστημονικό και άλλο. Κάλυψη όλων των προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη εργασία τους (μετακινήσεις, αποζημιώσεις κλπ).
  • Εξασφάλιση του αναγκαίου και σύγχρονου εξοπλισμού.
  • Εκσυγχρονισμό, κωδικοποίηση και απλοποίηση της νομοθεσίας. Επιμόρφωση των υπαλλήλων.
  • Δημιουργία Μητρώου ρεμάτων ως βάση (προσβάσιμη στους υπαλλήλους) δεδομένων, καταγραφής, αποτύπωσης, οριοθέτησης στο σύνολό τους, μελετών, έργων κλπ.
  • Καθαρισμό των ρεμάτων σε ετήσια βάση.
  • Προτεραιότητα στη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών και άλλων έργων και υποδομών. Εκτέλεση έργων στις περιπτώσεις πλημμυρικών φαινομένων με κατ’ εξαίρεση διαδικασίες.
  • Σχεδιασμό έργων και υποδομών ενταγμένων σε ένα κεντρικό σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών των φυσικών φαινομένων, με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες τους.
Στη κατεύθυνση αυτή υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε τις συναδέλφισσες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δυτικής Αττικής και απαιτούμε να μην αποδοθούν οι συγκεκριμένες κατηγορίες στους εργαζόμενους, αλλά στους πολιτικά υπεύθυνους για την μη αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων των Τεχνικών Υπηρεσιών και την επιλογή υποβάθμισης των έργων και των συνακόλουθων διαδικασιών της αντιπλημμυρικής προστασίας και προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου