Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο με αφορμή τη ΔΕΘ – Σαββάτο 9/9/2023

 


Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο με αφορμή τη ΔΕΘ – Σαββάτο 9/9/2023

 

Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποφάσισε, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους το Σάββατο, 9 του Σεπτέμβρη του 2023, ώρα 18:00, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη των αιτημάτων μας και τη διεκδίκηση λύσεων σε αυτά. Διεκδικούμε:

· Δημιουργία Κλαδικού Μισθολογίου που να αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας (αυξημένες ποινικές ευθύνες, υποχρεωτική εγγραφή σε Επαγγελματικό Επιμελητήριο και αποκλειστική χρήση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων από το Δημόσιο, Πενταετείς σπουδές κλπ).Να θεσμοθετηθεί ξανά το πρόσθετο Κλιμάκιο για τις Πενταετείς σπουδές, ως ένα πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, όπως σε όλα τα προγενέστερα Μισθολόγια.

· Επαναφορά κλαδικού επιδόματος, κατ’ αντιστοιχία του παλιού 7ο/οο

· Μισθολογική Αναγνώριση των Integrated Master σύμφωνα με τις προτάσεις μας.

· Να προσμετρηθεί κανονικά ο εργασιακός χρόνος της διετίας 2016- 2017 στη μισθολογική ωρίμανση

· Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

· Κατάργηση όλων των μη ανταποδοτικών κρατήσεων (2% υπέρ ΟΑΕΔ).

· Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού

· Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του

· Αυξήσεις στις εκτός έδρας αποζημιώσεις σύμφωνα με τις προτάσεις μας

· Υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.)

· Άμεση υλοποίηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο και ειδικά για τον κλάδο μας για ουσιαστική ενίσχυση των ΥΔΟΜ και των Τεχνικών υπηρεσιών.

· Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά, καθώς και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

· Απόσυρση και του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση που επικυρώνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, που εντατικοποιεί την εργασία και αυξάνει κατ’ ουσία τις ώρες απασχόλησης αντί να αυξάνει τις αποδοχές

· Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες. Να επανέλθει ο Δημόσιος χαρακτήρας και ο Δημόσιος έλεγχος σε όλες τις κρίσιμες Υποδομές, για να προστατευθούν αποτελεσματικά το περιβάλλον και οι Δημόσιες Υποδομές.

 

    Οι μηχανικοί μαζί με το κίνημα των εργαζομένων οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος στις πολιτικές που υποτιμούν συστηματικά τους εργαζόμενους και ενισχύουν την κερδοφορία ιδιωτικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου