Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Κατάθεση Αίτησης Ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της ΚΥΑ καθορισμού Ανθυγιεινού Επιδόματος σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

 https://emdydas.gr/images/stories/news/26.6.2023_ste_antygieino_9123.pdf


Κατάθεση Αίτησης Ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της ΚΥΑ καθορισμού Ανθυγιεινού Επιδόματος σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. 

Συνάδελφοι,σες 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει η Ομοσπονδία μας από κοινού με το ΤΕΕ είχαμε αποφασίσει να κινηθούμε κατά της ΚΥΑ που αφορά την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς του. Τούτο καθώς με την εν λόγω ΚΥΑ προβλέπεται, χωρίς σε κάθε περίπτωση να προκύπτει δικαιολογητικός λόγος αυτής της πρόβλεψης, η καταβολή του επιδόματος μόνο σε κάποιες ειδικότερες κατηγορίες (Ηλεκτρολόγους, Μηχανολόγους) του κλάδου ΠΕa Μηχανικών των τεχνικών και διοικητικών υπηρεσιών νοσοκομείων και λοιπών φορέων, μολονότι άπαντες (και οι υπάλληλοι των λοιπών ειδικοτήτων του κλάδου, Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί κλπ) των υπηρεσιών αυτών παρέχουν πάντως τις ίδιες υπηρεσίες, και καλούνται να ασκήσουν τα ίδια καθήκοντα στους ίδιους ακριβώς χώρους και υπό τις ίδιες συνθήκες. Περαιτέρω δε, με την ως άνω ΚΥΑ παρανόμως και αδικαιολογήτως εξαιρούνται και οι συνάδελφοί μας ΠΕ Πληροφορικής των φορέων αυτών, των οποίων αντικειμενικά η παροχή εργασίας απαιτεί την προσέλευση και παραμονή σε όλους τους δυνητικά μολυσμένους χώρους του Νοσοκομείων, γεγονός που καθιστά την εργασία τους επικίνδυνη και επιβαρυντική για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα. 

Πράγματι η αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας – από το ΤΕΕ, την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και ενδιαφερόμενους συναδέλφους μας - με αίτημα την ακύρωση της Υπουργικής αυτής απόφασης που παρανόμως, κατά σαφή παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης κατά τα ανωτέρω. Περαιτέρω υποβάλλαμε και αίτημα χορήγησης αντιγράφου των γνωμοδοτήσεων της Επιτροπής που συστάθηκε για το σκοπό αυτό και τις οποίες (γνωμοδοτήσεις) όφειλε να λάβουν υπόψη τους οι αποφασίζοντες Υπουργοί. 

Για την εκδίκαση και την εξέλιξη της υπόθεση θα σας κρατάμε ενήμερους. Άλλωστε είναι βέβαιο ότι θα επακολουθήσουν και άλλες ΥΑ αντίστοιχων προβλέψεων για τους λοιπούς φορείς του Δημοσίου (Υπουργεία Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Υποδομών κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου