Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: 9 Νοέμβρη 2022 – Όλοι και όλες στην Απεργία

 


9 Νοέμβρη 2022 – Όλοι και όλες στην Απεργία –

Αυξήσεις τώρα στους μισθούς

Συνάδελφοι/σες

Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους Μηχανικούς να συμμετέχουν μαζικά στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη που γίνεται από το σύνολο των εργαζομένων σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με κυρίαρχο αίτημα:

«Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 50%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο, καταργήθηκαν τα κλαδικά επιδόματα. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 12% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. – όπως και οι προηγούμενες - όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις στους μισθούς μας, αλλά προσπαθεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινωνία ότι δήθεν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1/1/2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000€ τον χρόνο δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ αύξηση, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000€ μέχρι 20.000€ θα πάρουν αύξηση από 1,83€ τον μήνα μέχρι 14,66€!!!

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους Δ.Υ. και παραπλανεί συνειδητά την ελληνική κοινωνία. Στοχοποιεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που, στα τρία τελευταία χρόνια, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη λειτουργία των Υπηρεσιών σε συνθήκες ακραίας υποστελέχωσης και πολλαπλών ευθυνών, ειδικά για τον κλάδο μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η σημερινή Κυβέρνηση, τα τρία τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, όχι μόνο περιορίζει και φαλκιδεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργεί και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία. Με τον Νόμο 4808/21, τον γνωστό νόμο Χατζηδάκη, όλες οι απεργίες, από τον Σεπτέμβρη του ΄21 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές. Την ίδια στιγμή, εντείνεται ο αυταρχισμός και η καταστολή. Εκλεγμένοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι σύρονται στα δικαστήρια, οι συγκεντρώσεις, απαγορεύονται ή αντιμετωπίζονται με ΜΑΤ και χημικά. Γι’ αυτό η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και η επαναφορά του Ν.1264/82 είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη, που γίνεται μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 12% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού και σύμφωνα με τις διεκδικήσεις μας (5ετία σπουδών, integrated master κλπ)

  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον ιδιωτικό τομέα

  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού

  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του

  • Αυξήσεις στις εκτός έδρας αποζημιώσεις σύμφωνα με τις προτάσεις μας

  • Υπογραφή Ειδικής Συλλογικής  Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) 

  • Άμεση υλοποίηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο και ειδικά για τον κλάδο μας με επιλαχόντες της 13Κ για ουσιαστική ενίσχυση των ΥΔΟΜ και των Τεχνικών υπηρεσιών.

  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού

  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

  • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες.

Με μαζική οργάνωση στα σωματεία μας και δυναμικούς αγώνες κερδίζουμε τα δικαιώματά μας.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!

Προσυγκέντρωση ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου), ώρα 11.00πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου