Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου για τις λανθασμένες εισφορές ΕΦΚΑ Μισθωτών ΔΥ Μηχανικών

Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
                                                                            
Αρ. Πρωτ.: 7718                                                            Αθήνα,   27/2/2019


Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου για τις λανθασμένες εισφορές ΕΦΚΑ Μισθωτών ΔΥ Μηχανικών


Σε συνέχεια της από 26/2/19 επιστολής μας προς το Διοικητή του ΕΦΚΑ και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τις λανθασμένες εισφορές ΕΦΚΑ σε Μισθωτούς Δημόσιους Υπάλληλους Μηχανικούς, επανερχόμαστε ενημερωτικά:

Οι εισφορές αυτές για τους ΔΥ μισθωτούς Μηχανικούς πρέπει να αγνοηθούν, αφού λανθασμένα αναρτήθηκαν. Κατόπιν της ενημέρωσης μας, υπάρχει δέσμευση από το Υπουργείο ότι θα διορθωθούν - αποσυρθούν σύντομα. Ήδη σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποσυρθεί. Ο ΕΦΚΑ έβγαλε σχετική ανακοίνωση χθες και απάντησε στο έγγραφο μας.

Η παρέμβαση μας αυτή, όπως και όλες όσες διαχρονικά κάνουμε για το ασφαλιστικό, έχουν ως μόνο γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων μηχανικών και της Δημόσιας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ως εκ τούτου δεν έχει ουδεμία σχέση με μικροπολιτική εκμετάλλευση της, όπως αυτή που επιχειρεί ο κος Βρούτσης (τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ). Δεν ξεχνάμε ότι ο ίδιος επί τρία χρόνια (2012-2014):

· αρνιόταν να συναντήσει την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και άλλους φορείς μηχανικών 
· ο εκλεκτός του κος Σελιανάκης, Πρόεδρος τότε του ΕΤΑΑ, έστειλε κατηγορούμενους 8 συναδέλφους μηχανικούς (μεταξύ αυτών και ο νυν Πρόεδρος καθώς και οι Μπούμης Αθ. και Πέρκα Θ. πρώην Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ αντίστοιχα). Οι συνάδελφοι αθωώθηκαν πρόσφατα πανηγυρικά.
· υλοποίησε τον εξίσου αντιασφαλιστικό Ν.3986/11, του οποίου τις αυξήσεις εισφορών ακόμα πληρώνουν οι μηχανικοί

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ με συνέπεια αγωνίζεται ενάντια σε όλες τις πολιτικές που διαλύουν την Κοινωνική ασφάλιση και υποβαθμίζουν τους εργαζόμενους. Αυτό έκανε και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

Δείτε και βίντεο από την παρέμβαση του Προέδρου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ Δ. Πετρόπουλου σε πρωινή εκπομπή για το θέμα:

https://cdnapisec.kaltura.com/index.php/extwidget/preview/partner_id/2299551/uiconf_id/43327972/entry_id/1_x97uxflo/embed/dynamic#t=17:00


Part 3 sto 17:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου