Διακήρυξη για τις εκλογές του Σωματείου 28,29,30 Νοεμβρίου
Με βάση αυτό το πρόγραμμα διεκδικούμε την ψήφο των συναδέλφων, σε αυτή τη βάση θα απολογίσουμε τη δράση μας, και πάνω σε αυτούς τους άξονες θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με δυνάμεις σε κινηματικό επίπεδο, σε συνελεύσεις, στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Τι χρειάζεται να κάνει το Σωματείο και πώς μπορεί να το πετύχει;
Να διεκδικήσει με επιμονή την κατοχύρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας(ΣΣΕ).
Να συνεχίσει να παρεμβαίνει στις περιπτώσεις απολύσεων αλλά και γενικότερα καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων αξιοποιόντας και το μπλοκάρισμα της παραγωγής και το “shaming”.
Να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε μέλος του Σωματείου να είναι “το ίδιο το Σωματείο” στο χώρο εργασίας του.
Nα δώσει, παράλληλα με τη μάχη για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τη μάχη για την αύξηση των μισθών που εδώ και χρόνια παραμένουν παγωμένοι και ιδιαίτερα χαμηλοί.
Να δώσει τη μάχη για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου χωρίς μείωση των απολαβών.
Να ασχολείται όμως, στο ίδιο πλαίσιο, και με τα “μικρά”. Αυτά που φαντάζουν “ασήμαντα” για τις “μεγάλες πολιτικές αφηγήσεις” αλλά την ίδια στιγμή είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της συζήτησης μέσα στους χώρους εργασίας και αποτελούν επιμέρους μάχες που μπορεί να τις κερδίσουμε.
Να συμμετέχει στον αγώνα για την ακύρωση του Νόμου Χατζηδάκη.
Να επιβάλλει συλλογικά και σε κάθε χώρο εργασίας τόσο μέτρα προστασίας από την πανδημία, όσο και γενικά τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Να διεκδικήσει την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας στον κλάδο, με πρώτο και κύριο το “μπλοκάκι”.
Να καταπολεμήσει το σεξισμό και την ανισότητα που αποτυπώνεται μισθολογικά, στις εσωτερικές ιεραρχίες αλλά και απαξιωτικές συμπεριφορές και τις παραβιαστικές ατάκες/συμπεριφορές.
Να συμβάλλει στη δημιουργία επιχειρησιακών σωματείων.
Για να επιτευχθούν τα παραπάνω χρειάζεται να υπάρχει συσπείρωση στο συγκεκριμένο κάθε φορά επίδικο αίτημα. Να μην θεωρείται προϋπόθεση η συμφωνία σε μια γενικότερη πολιτική αντίληψη για να δοθεί η μάχη για τα κοινά προβλήματα.
Στόχοι μας για τη λειτουργία του Σωματείου:
Η βιωσιμότητα των γενικών συνελεύσεων
Τα (καινούρια πλέον) γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών θα πρέπει να είναι ανοιχτά.
Χρειάζεται να βελτιωθεί η διαδικτυακή παρουσία του Σωματείου, να αποκτήσει παρουσία και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και να την αξιοποιεί για τους στόχους του.
Να καταγράψει, συστηματικοποιήσει και δημοσιεύσει την πείρα των συναδέλφων στον κλάδο, ενημερώνοντάς έτσι τους συναδέλφους (ειδικά τους νεότερους) για τις συνθήκες σε κάθε εταιρεία που στέλνουν βιογραφικό.
Να διαμορφωθεί η πλατφόρμα καταγγελιών
Το Δ.Σ. θα πρέπει να συνεδριάζει σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα. Προτείνουμε την αύξηση του αριθμού των μελών του σε 11. Τα 7 μέλη είναι πολύ λίγα για ένα ζωντανό σωματείο με τόσα ενεργά μέλη και απεύθυνση σε τόσους χώρους εργασίας.
Να ζωντανέψει η ζωή των τοπικών παραρτημάτων του Σωματείου.
Ενημέρωση και εκκαθάριση μητρώου: Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται τακτικά, με ευθύνη του ΔΣ. Η ενημέρωση του μητρώου είναι προϋπόθεση για να έχουμε εικόνα για τους χώρους που δουλεύουν τα μέλη μας, να μπορούν να συντονιστούν σε χώρους εργασίας και να συσπειρώνουν τους συναδέλφους γύρω τους.
Να οριστούν με τη δυνατή σαφήνεια τα κλαδικά όρια του Σωματείου.
Μία νέα συλλογικότητα δημιουργείται
Διαβάστε όλη την διακήρυξη μας εδώ https://arpasmt.blogspot.com/2021/11/2021.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου