Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: 24ωρη Απεργία στις 8 Μαρτίου 2023 Ακούστε τους εργαζόμενους και σταματήστε τις ιδιωτικοποιήσεις

 24ωρη Απεργία στις 8 Μαρτίου 2023 

Ακούστε τους εργαζόμενους και σταματήστε τις ιδιωτικοποιήσεις



Σε συνέχεια της από 3/3/2023 Ανακοίνωσης της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για το δυστύχημα στα Τέμπη, καλούμε όλους και όλες τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Απεργία που αποφάσισαν η ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα. 

Εμείς, οι Διπλωματούχοι μηχανικοί του δημοσίου, υπενθυμίζουμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις μειώνουν την ασφάλεια και εκτινάσσουν το κόστος για τους πολίτες. Το έχουμε αναδείξει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Η απαξίωση του δημοσίου τομέα και του επαγγέλματος μας, μας υποχρεώνει να παρακολουθούμε ανήμποροι, ιδιώτες να εκδίδουν τις άδειες, ιδιώτες να κάνουν περιβαλλοντικούς ελέγχους, ιδιώτες να επιβλέπουν τα έργα του δημοσίου με επιλογή μάλιστα των ιδίων των εργολάβων. Δεσμευόμαστε απέναντι στους συναδέλφους μηχανικούς και προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας ότι θα συνεχίσουμε με επιμονή, υπομονή και δύναμη τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας τονίζοντας την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας για εργαζόμενους και πολίτες, τη μη ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων και το απαρχαιωμένο σε πολλά σημεία οδικό δίκτυο ή ασυντήρητο από τις ιδιωτικές εταιρείες που γίνεται πολλάκις αφορμή για τροχαία δυστυχήματα. 

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε επισημαίνοντας την υποστελέχωση, την ελλιπή χρηματοδότηση, τη διάλυση των Τεχνικών Υπηρεσιών, τις επιπτώσεις στο Περιβάλλον και στο Δημόσιο. Αγωνιζόμαστε να αλλάξουν οι προτεραιότητες, οι σχεδιασμοί και οι πολιτικές οι οποίες θα προστατεύουν αληθινά και αποτελεσματικά τις κοινωνίες και όχι να περιορίζονται στην εξεύρεση του αποδιοπομπαίου τράγου για την καταγραφή απλά του «τραγικού ανθρώπινου λάθους». Παράλληλα τιμούμε αγωνιστικά τους αγώνες του Γυναικείου Κινήματος για ισότητα, για έξοδο από την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους διεκδικούμε: 

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι 

Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να επανέλθει ο Δημόσιος χαρακτήρας σε όλες τις κρίσιμες Υποδομές 

Να στελεχωθούν και να δοθούν όλα τα απαραίτητα μέσα στις Τεχνικές Υπηρεσίες για να κάνουμε τη δουλειά μας Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στα κατά τόπους Συλλαλητήρια 

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 8 Μαρτίου Συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος, ώρα 12.30μμ Σημείο συνάντησης ΕΜΔΥΔΑΣ στην έξοδο του Μετρό, πλ. Κοραή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου