Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Attica Bank: Μπαίνει το ΤΣΜΕΔΕ στην αύξηση κεφαλαίου

Ντροπή, τι άλλο να πει κανείς... από 108 έως 221 εκατ € η συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ, 6-1 το αποτέλεσμα στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ.

Απόφαση για κάλυψη όλων των σεναρίων που προέκυψαν από τα stress tests

Ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα η συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ η οποία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αποφάσισε την συμμετοχή του Ταμείου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, επενδύοντας από 376 έως 434 εκατ. ευρώ, βάσει των σεναρίων των stress tests που διενέργησε η Τράπεζα της Ελλάδος. Η απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ αποτελεί ορόσημο καθώς πιστοποιείται η δυναμική της τράπεζας η οποία θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία της σε κάθε περίπτωση.
Παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή από τη διοίκηση της τράπεζας με βάσει τα κριτήρια της συνάφειας και της ποιότητας των υποψηφίων. Αυτό που αναζητά η Attica Bank σε αυτή τη φάση είναι κεφάλαια και τεχνογνωσία ώστε να υλοποιηθεί με ταχύτητα και αξιοπιστία το πλάνο αναδιάρθρωσης της τράπεζας που θα της δώσει τη δυνατότητα να παίξει το ρόλο της περιφερειακής αναπτυξιακής τράπεζας στην επόμενη μέρα του τραπεζικού συστήματος.
Σε επίπεδο αναδιάρθρωσης της δομής της τράπεζας αυτό που έχει ήδη αποφασιστεί και βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, έχοντας λάβει και την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι η αναδιάρθρωση του business model ώστε να δοθεί ώθηση στην εσωτερική παραγωγή κεφαλαίου. Παράλληλα αλλάζει εκ βάθρων και το οργάνογραμμα της Attica Bank, εντάσσοντας νέες διευθύνσεις και ενοποιώντας παλαιές με στόχο την καλύτερη διαχείριση ρίσκου και κόκκινων δανείων.

3 σχόλια:

  1. Η ντροπή είναι όλη δική σας.Αυτό βρήκατε να πείτε στους ληστές?? Τι γελοίο !!
    Πόσο καλή ανατροφή έχετε!Πόσο καλούς τρόπους.
    Καλύτερα η σιωπή.Η νέτη- σκέτη αναδημοσίευση.Καλύτερα το "ουδεν σχόλιο", πράγμα που κάνει συστηματικά και η συντρηπτική πλειοψηφία όσων παρακολουθούν τις αναρτήσεις σας.
    Τουλάχιστον αν μας πληροφορούσατε ποιός ήταν αυτός ο ένας που μειοψήφισε και πιό ήταν το σκεπτικό του θα αποδεικνύατε ότι η δημοσιογραφική σας ομάδα είναι δημιουργική και δεν αναμασάει απλά κακές ειδήσεις.
    Ωστόσο δεν είμαι αγνώμων,σας ευχαριστώ που μπαίνετε στον κόπο να μας βομβαρδίζετε καθημερινά με τραγικά νέα,δωρεάν.
    Y.Γ.Μήπως θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την μετονομασία σας σε syspeirosieynoyhonmihanikon.blogspot.gr ???
    Αλέξης Τσουλοφρύδης,Πολ.Μηχανικός εξ Ιταλίας.
    Απο το χωριό Περαβρέχι Ημαθίας όπου παραθερίζω τρώγοντας ψίχουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΓΑΒΡΙΛΗΣ είναι πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ και πρόεδρος του ΔΣ της ΤΡΑΠΕΖΑς ΑΤΤΙΚΗΣ ,σωστά??
    Καθ ομολογία του ιδίου κατάγεται απ το Δίστομο.Πράγμα το οποίο δηλώνει με καμάρι για να επισημάνει την αριστοκρατική του καταγωγή.Λέγεται πως απο κεί βγαίνουν κακούργοι γι αυτό άλλωστε και οι Γερμανοί τους καθαρίσανε,τότε,παλιά.
    Ωστόσο τώρα με την Ευρωπαική Συμφιλίωση οι Γερμανοί αποζημιώνουν τις πληγείσες οικογένειες και ειδικά αυτές των επιγόνων των ανταρτών με το να τους διορίζουν προέδρους ταμείων και τραπεζών.Εμείς οι συσπειρωμένοι μαλάκες μηχανικοί ωφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την έστω και καθυστερημένη αυτή αποκατάσταση των θυμάτων.

    Ελπήνορας Κουτορνίθης,διπλωματούχος μηχανολόγος-ηλεκρολόγος Regio Calabria
    Μελος ΤΕΕ, 1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πράγματι είμαστε ευγενικοί (ο πολύς ήλιος θα φταίει...)
    ο ένας που μειοψήφισε είναι ο εκπρόσωπος της ΕΜΔΥΔΑΣ, ο οποίος και δεσμεύεται από αποφάσεις συνεδρίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

    διαχειριστής με κλεμένο wifi, κάπου στο αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή