Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Διαγραφή μελών ΤΕΕ

Μετά από δεκάδες αιτήματα συναδέλφων που αιτούνται τη διαγραφή τους από το ΤΕΕ για να γλυτώσουν τις ήδη δυσβάσταχτες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ, η ΔΕ του ΤΕΕ αναγκάζεται να εξετάσει το θέμα. Ύστερα από αίτημα συναδέλφου (και μέλους της συσπείρωσης) που συνταξιοδοτήθηκε από το Δημόσιο, αναγκάστηκε να εισηγηθεί θετικά για τη διαγραφή από το ΤΕΕ (συνεπώς και από το ΤΣΜΕΔΕ) συναδέλφων που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί από το Δημόσιο ή άλλο ασφαλιστικό φορέα και κινδύνευαν να εγκλωβιστούν συνταξιοδοτικά για αρκετά χρόνια στο ΤΣΜΕΔΕ. Εκκρεμεί η απόφαση για το σύνολο των συναδέλφων - η οποία κατά τη γνώμη μας πρέπει να υλοποιηθεί στην κατεύθυνση υλοποίησης Ταμείου Ανεργίας (και όχι διακοπής της ασφάλισης όπως αναφέρει η σχετική απόφαση).

Αποφ. Γ10/Σ5/2012 Διαγραφή μελών ΤΕΕ.
Η Δ . Ε πιτροπή, μετά από ε ισήγηση του Π ροέδρου Τ ΕΕ Χρ. Σπίρτζη, αποφασίζει τη διαγραφή μελών ΤΕΕ (μετά από αίτησή τους) εφ’ όσον έχουν συνταξιοδοτηθεί από άλλο Ασφαλιστικό Ταμείο (π.χ. Δημόσιοι Υπάλληλοι Μηχανικοί) και εφ’ όσον τους υπολείπεται μέχρι ένα έτος για τη θεμελίωση
συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τον Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημ. ΄Εργων του ΕΤΑΑ και εξουσιοδοτεί την υπηρεσία του ΤΕΕ να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες, κοινοποιώντας απλώς στη Δ.Ε. τις περιπτώσεις αυτές μετά την ολοκλήρωση της διαγραφής.
Επίσης η Δ.Ε. εξουσιοδοτεί τον Κ. Μακέδο Μέλος της, να εισηγηθεί για τη δυνατότητα διακοπής της ασφάλισης Μηχανικών μετά την 1.1.1993 χωρίς να διαγράφονται από το ΤΕΕ.

3 σχόλια:

  1. Η διακοπη ασφαλισης μετα απο παυση εργασιων στην ΔΟΥ και Περιφερεια, η και απολυση ως μισθωτου μηχανικου, με μηδενικα εισοδηματα ως Μηχανικος, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ και ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΕΙ απο την διαγραφη του ΤΕΕ, που αντισυνταγματικα αρνειται το αυτονοητο δικαιωαμα εθελοντικης διαγραφης απο επαγγελματικη ενωση με τον δολιο σκοπο να εισπρατει το ΕΤΑΑ για παντα εισφορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να φτιάξουν πρώτα ταμείο ανεργίας ώστε να μπορεί κάποιος να σταθεί 2-3 χρόνια και βεβαίως να επιτρέψουν και τη διακοπή ασφάλισης όποιου το επιθυμεί (όπως κάνει και ο ΟΑΕΕ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως εχουν τα πραγματα διαγραφη σημαινει μη επανεγγραφη. Οποτε πρεπει να παλεψουμε να δημιουργηθει μηχανισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή