Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Κοινός αγώνας για Δημόσια και δωρεάν ΠΑΙΔΕΙΑ για όλους


ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ καλούν σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη

Νέες κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, στα Προπύλαια, την Τρίτη 19 Μαΐου, καλούν με κοινή τους ανακοίνωση τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΙΕΛΕ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 19/5 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, κυβέρνηση και μεγάλος αριθμός σχολαρχών κλείνουν τ’ αυτιά στη φωνή των χιλιάδων δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν δυναμικά στις 13 Μαΐου για να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης κι ανοίγουν τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις παιδαγωγικές αρχές.

Δεν αποσύρουν το αντιδημοκρατικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Αρνούνται να λάβουν όλα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με ασφάλεια.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, Δ.Ο.Ε. και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, τους γονείς και συνολικά την κοινωνία να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρών στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τρίτη 19 Μαΐου στη 1.00 μμ.

Απαιτούμε:

• Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
• Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη τροπολογία της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
• Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
• Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Να μπει φραγμός στις απαράδεκτες πιέσεις των σχολαρχών που εξαναγκάζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα με κάμερες στην τάξη.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 19/5/2020
Αρ. Πρωτ. :
Κοινός αγώνας για Δημόσια και δωρεάν ΠΑΙΔΕΙΑ για όλους
Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στηρίζει τα δίκαια διαχρονικά αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για μόνιμες προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης. Με μία πρωτοφανή κίνηση η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, περιοριστικών μέτρων και το κυριότερο, με τα σχολεία κλειστά κι επομένως με τις συνδικαλιστικές διαδικασίες αποδυναμωμένες, έθεσε για διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση με το οποίο αποδομεί το δημόσιο σχολείο και επιτίθεται χωρίς αιδώ στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των μαθητριών της χώρας.
Απορρίπτουμε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ως απαράδεκτο, αντιεκπαιδευτικό και αντικοινωνικό. Απαιτούμε την απόσυρσή του και να μη κατατεθεί στη Βουλή. Θεωρούμε απαράδεκτη την Τροπολογία που προβλέπει τη ζωντανή Αναμετάδοση της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας και ζητάμε την κατάργηση της.
Στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα Εκπαίδευσης με την απαιτούμενη χρηματοδότηση και άμεσους μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Να μην καταργηθούν χιλιάδες τμήματα, να μην απολυθούν αναπληρωτές, να μη γίνει το σχολείο ένα εξεταστικό κέντρο που διώχνει τα παιδιά του.
Η κυβέρνηση και η Ε.Ε θα εξαπολύσουν νέα επίθεση στα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά για να σωθούν άλλη μια φορά οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και τράπεζες, για να συρρικνωθεί ο «δαπανηρός» δημόσιος τομέας. Απαιτείται κοινό μέτωπο αγώνα και διεκδίκησης για Εκπαίδευση και Υγεία, μπροστά στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Στηρίζουμε το Συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών Τρίτη 19/5 στις 1μμ στα Προπύλαια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου