Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Η Τήνος και οι ανεμογεννήτριες

Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι για το καλό του τόπου τους και τους βοήθησαν τα ΜΑΤ να το καταλάβουν...



Φωτογραφίες από τη σελίδα «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών» στο Facebook20.05.2020, 23:02
Οργή για τις εικόνες ντροπής και την καταστολή στην Τήνο
efsyn.gr

Ξεχειλίζει η οργή στην Τήνο για την αστυνομική βαρβαρότητα ενάντια σε κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί.

Το πρωί στην Τήνο καταγράφηκαν ντροπιαστικές εικόνες με την αστυνομία να επιτίθεται στους κατοίκους ώστε να προστατεύσει τις εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών της εταιρείας «Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ».

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά την επιχείρηση καταστολής πραγματοποιήθηκαν εννέα προσαγωγές, οι οποίες ενδεχομένως να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα συγκεντρώθηκε κόσμος για να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία και να ζητήσει την απελευθέρωση των συμπολιτών τους και την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Φωτογραφίες από τη σελίδα «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών» στο Facebook

Φωτογραφίες από τη σελίδα «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών» στο Facebook

Φωτογραφίες από τη σελίδα «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών» στο Facebook

Το περιστατικό κατήγγειλε και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος ανέφερε ότι «οι δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη δεν δίστασαν να επιτεθούν και να βιαιοπραγήσουν ακόμα και εναντίον ηλικιωμένων, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις, με στόχο να τρομοκρατήσουν τη συνέχιση του αγώνα του λαού της

Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών».

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Συρμαλένιος αναφέρει

Δυστυχώς η τροπολογία – την οποία συνυπέγραψα – που κατατέθηκε προ δύο εβδομάδων στη βουλή για τη μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά μέχρι την έκδοση του νέου χωροταξικού για τις ΑΠΕ, απορρίφθηκε απο την κυβένηση, αποδεικνύοντας πόσο κάνει σεβαστή τη θέληση των τοπικών κοινωνιών, την οποία υποτίθεται ότι εξασφάλισε η Έπαρχος και ο Δήμαρχος της Τήνου στην τελευταία επίσκεψη τους στον ΥΠΕΝ κ. Χατζηδάκη.

Τώρα πλέον η κατάσταση έφτασε σε πλήρες αδιέξοδο. Η μόνη δημοκρατική διέξοδος και λύση, δεν μπορεί παρά να είναι: η απομάκρυνση πάραυτα των αστυνομικών δυνάμεων από την Τήνο, η διακοπή των εργασιών του αιολικού σταθμού στα Πράσσα και η άμεση σύγκληση σύσκεψης όλων των ενδιαφερομένων μερών (Υπουργείο, Επαρχείο, Δήμος, Επενδυτής) με συμμετοχή και των βουλευτών των Κυκλάδων.

Είναι προφανές ότι ο αγώνας ενάντια στα μεγάλα αιολικά πάρκα συνεχίζεται !!!

Διάβημα Παφίλη στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Σήμερα στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος και η Άννα Μαραβέλια, δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τήνου.

Ακολούθησε διάβημα διαμαρτυρίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη προχώρησε προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, καταγγέλλοντας το άγριο χτύπημα των διαδηλωτών από την αστυνομία και ζητώντας την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «η κυβέρνηση, αντί να στείλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νησί της Τήνου για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, οργάνωσε εισβολή δεκάδων αστυνομικών, που προχώρησαν σε αγριότητες κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, που είχε πάρει την άδεια από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις που έχει στείλει στο νησί για αυτόν τον λόγο».


Δυναμική ήταν η απάντηση των κατοίκων της Τήνου στην αστυνομική βία την Τετάρτη. Μετά τον ξυλοδαρμό κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και την προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, εκατοντάδες έσπευσαν σε συγκέντρωση συμπαράστασης και πανηγύρισαν το ότι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση «να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις από την Τήνο και να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους για τις πρωτοφανείς βιαιότητες που εξαπέλυσε σε βάρος τους», ενώ το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση πρέπει « να σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις που έχει στείλει στο νησί για αυτόν το λόγο».
The Press Project
Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 Αναρτήθηκε: 14:21:31
3 Σχόλια

Μετά το όργιο αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο νησί, που οδήγησε στην προσαγωγή τους, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και πανηγύρισαν την απελευθέρωση τους.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, καταδίκασε την βία κατά πολιτών και τόνισε πως η κυβέρνηση θα ορέπει να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και να απολογηθεί στους κατοίκους.

« Η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις από την Τήνο και να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους για τις πρωτοφανείς βιαιότητες που εξαπέλυσε σε βάρος τους. Η προστασία του μοναδικού παγκοσμίως, φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της Τήνου καθώς και όλων των Κυκλάδων, θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα όχι μόνον των κατοίκων, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης.. Σήμερα η Τήνος, αύριο όλες οι Κυκλάδες στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ένα ολόκληρο νησί, μία ολόκληρη τοπική κοινωνία δέχτηκε μία πρωτοφανή αστυνομική βιαιότητα».

Το ΚΚΕ επιτέθηκε με τη σειρά του στην κυβέρνηση και υπογράμμισε πως βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου και των άλλων νησιών των Κυκλάδων, που αντιπαλεύουν την πολιτική που, αντί να εξασφαλίσει επαρκές και φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχείρηση, στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια.

«Η κυβέρνηση αντί να στείλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νησί της Τήνου, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, οργάνωσε εισβολή δεκάδων αστυνομικών, που προχώρησαν σε αγριότητες κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, που είχε πάρει την άδεια από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις που έχει στείλει στο νησί για αυτόν το λόγο.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου και των άλλων νησιών των Κυκλάδων, που αντιπαλεύουν την πολιτική που, αντί να εξασφαλίσει επαρκές και φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχείρηση, στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια, μεταφέρει τα οικονομικά βάρη στο λαό, καταστρέφει το περιβάλλον.

Σε ό,τι αφορά το άγριο χτύπημα των διαδηλωτών από την αστυνομία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, καταγγέλλοντας την καταστολή και ζητώντας την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου